Δεν μετέχει στις εκλογές η Ηρώ Διώτη! Reviewed by Momizat on . Η Ηρώ Διώτη, βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μετάσχει στις εκλογές. Ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όμως και με την Αριστερή Πλατφόρμα (ΛΑΕ). Είναι ένα δείγμα τη Η Ηρώ Διώτη, βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μετάσχει στις εκλογές. Ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όμως και με την Αριστερή Πλατφόρμα (ΛΑΕ). Είναι ένα δείγμα τη Rating: 0

Δεν μετέχει στις εκλογές η Ηρώ Διώτη!

Δεν μετέχει στις εκλογές η Ηρώ Διώτη!

Η Ηρώ Διώτη, βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μετάσχει στις εκλογές. Ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όμως και με την Αριστερή Πλατφόρμα (ΛΑΕ). Είναι ένα δείγμα της τάσης της ομάδας στην οποία μετείχε (53+) η οποία διαφώνησε με τη στροφή Τσίπρα, αλλά δεν είχε και εοαφή με τον ομάδα Λαφαζάνη. Ετσι στη Λάρισα αδειάζει μια θέση, η οποία είναι σημαντικο από ποιον θα καλυφθεί. Η στάση της πάντως είναι τουλάχιστο αξιοπρεπής με βάση τις αρχές της,
Διαβάστε προσεκτικά τη δήλωσή της:

Από την 25η Γενάρη, οπότε και τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση προχώρησε επί έξι μήνες σε μια σκληρή διαπραγμάτευση με τις κυρίαρχες ελίτ στην Ε.Ε. Το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης, αναντίρρητα προϊόν εκβιασμού εξαιτίας και της αδιαλλαξίας των εταίρων, αλλά και της μη προετοιμασίας από την ελληνική πλευρά ενός εναλλακτικού σχεδίου στην περίπτωση μη συμφωνίας, ήταν η υπογραφή του τρίτου Μνημονίου.

Η συμφωνία αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί, δεν είναι οικονομικά βιώσιμη και εντείνει την ύφεση και την κοινωνική ανισότητα. Η δέσμευση από τις τελευταίες αποφάσεις των καθοδηγητικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή ενός έκτακτου συνεδρίου, που δε θα ήταν συνέδριο «εσωτερικού ξεκαθαρίσματος», θα έδινε τη δυνατότητα εκπόνησης σήμερα ενός εναλλακτικού σχεδίου απεμπλοκής -στο άμεσο μέλλον- από τα μνημόνια, ενός ριζοσπαστικού προγράμματος διακυβέρνησης στις νέες συνθήκες αλλά και θα απαντούσε στα μεγάλα ερωτήματα που έθεσε η συγκυρία, δεν τηρήθηκε.

Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού και η προκήρυξη των εκλογών καθόρισε και το περιεχόμενο της πολιτικής με την οποία θα διεκδικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ψήφο του ελληνικού λαού, δηλαδή τη διαχείριση και την πιστή εφαρμογή της συμφωνίας.

Σε ό,τι με αφορά, δεν πιστεύω και δεν μπορώ να υπηρετήσω αυτό το σχέδιο. Η κάθοδός μου στις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων 8 χρόνων –από το 2007 μέχρι και τις εκλογές της 25ης Γενάρη 2015- προέτασσε διαφορετικές διεκδικήσεις για τον κόσμο της εργασίας, τα πληττόμενα από τις πολιτικές λιτότητας στρώματα, τους νέους ανθρώπους.

Υπό αυτή την έννοια, δε θα συμμετέχω στις λίστες των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένω πολιτικά και κοινωνικά ενεργή, γιατί οι αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη δε σταματούν. Εκεί, όλοι και όλες, θα συναντιόμαστε.

Ηρώ Μ. Διώτη

Βουλευτίνα Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ

– See more at: http://left.gr/news/i-dilosi-tis-iros-dioti-gia-ti-mi-kathodo-tis-stis-epikeimenes-ekloges#sthash.ahowQ9MU.dpuf

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή