"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

“Δεν μπορείς να περιμένεις από αυτούς που σε κατέστρεψαν”

lafarm

Σχετικά άρθρα

tsiaras1
Πολιτική παρέμβαση- δήλωση του ενεργού πολίτη Παναγιώτη Τσιάρα.
Στα τέλη της δεκαετίας του 90, όταν ο Κλίντον ολοκλήρωνε την δεύτερη θητεία του , έκανε μια κίνηση που άλλαξε ριζικά την διάταξη των πολιτικών δυνάμεων στον δυτικό κόσμο: κατάργησε τον νόμο ο οποίος, με βάση τα διδάγματα από το μεγάλο κραχ του 1929, επέβαλλε τον διαχωρισμό των τραπεζών σε επενδυτικές και καταναλωτικές. Η αλλαγή αυτή αύξησε κατακόρυφα την εξουσία της διεθνούς χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας και συμβόλιζε την προδοσία των αρχών της σοσιαλδημοκρατίας από τους «σοσιαλιστές του τρίτου δρόμου», τύπου Κλίντον και Μπλερ. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και τα άλλα σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, από το γερμανικό μέχρι το ΠΑΣΟΚ.
Η υιοθέτηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών από την διεθνή σοσιαλδημοκρατία, άλλαξε δραματικά τα πολιτικά σκηνικά. Το άλλοτε βελούδινο (Γερμανία, Γαλλία) και άλλοτε βίαιο (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία) διαζύγιο των σοσιαλδημοκρατών με τις κοινωνικές τάξεις που εκπροσωπούσαν, περιόρισε κατά πολύ την πολιτική και εκλογική τους επιρροή. Έτσι έφτασε η Ευρώπη να κυβερνάται σήμερα από συντηρητικά κόμματα, τους γνήσιους εκφραστές των αντιλαϊκών πολιτικών λιτότητας, ενώ δημιουργήθηκε ένα καινούργιο πολιτικό τοπίο: στην μια πλευρά η αριστερά, στην άλλη το Ενιαίο Κόμμα των Αγορών και της Οικονομικής Ολιγαρχίας.
Το κόμμα των Αγορών βρίσκεται σήμερα στην εξουσία στην Γερμανία, με την κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών ή στην Ελλάδα, με την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Κάθε κόμμα οφείλει να πάρει θέση σε αυτό το νέο τοπίο. Σήμερα υπάρχουν δυο επιλογές:
ή Αριστερά εναντίων της ασυδοσίας των αγορών
ή με τις αγορές όπως εκφράζεται στη συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Στην πλευρά της αριστεράς, το νέο πολιτικό σκηνικό είναι πιο εμφανές στην Ελλάδα από τη στιγμή που βρέθηκε στο επίκεντρο της κρίσης:
H ανάληψη της εξουσίας από προοδευτικές δυνάμεις για την αλλαγή της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Οποιοδήποτε αριστερό κόμμα σήμερα, ανεξάρτητα από τις στρατηγικές του επιλογές, καλείται από την ιστορία να επιτελέσει στο άμεσο μέλλον σοσιαλδημοκρατικά κυβερνητικά καθήκοντα.
Καλούμαστε επομένως σε αυτή την κρίσιμη ιστορικά στιγμή οι πολίτες να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για το μέλλον του τόπου.
Το παλιό πολιτικό σύστημα που για 40 χρόνια κυβέρνησε την Ελλάδα μας οδήγησε σε μια πρωτόγνωρη οικονομική, κοινωνική και ηθική φθορά.
Ειδικά τα τελευταία χρόνια βρεθήκαμε να κυβερνούμαστε από «πρίγκιπες» που μόνο το οικογενειακό τους ιστορικό τους καλούσε να καταγράψουν το όνομά τους ως πρωθυπουργοί. Τα αποτελέσματα αυτών των τελευταίων 10 χρόνων τέτοιας διακυβέρνησης, τραγικά…
Αυτή την ιστορική στιγμή, χωρίς φόβο για την αλλαγή και το καινούργιο ήρθε η ώρα να καταψηφίσουμε το φθαρμένο πολιτικό δυναμικό και να αναδείξουμε ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας.
Χωρίς να θεωρώ την ψήφο στα λεγόμενα μικρά κόμματα του δημοκρατικού τόξου που συμφωνούν με αυτή τη φιλοσοφία ως χαμένη ψήφο,
στηρίζω ξεκάθαρα μια νέα αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση
με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ
και την προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας.
Τώρα που η κινδυνολογία, εγχώρια και εισαγόμενη, και οι πρακτικές εκφοβισμού των ψηφοφόρων βρίσκονται στο απόγειο,
τούτο είναι σίγουρο..
«Δεν μπορείς να περιμένεις από αυτούς που σε κατέστρεψαν, να γίνουνε οι άνθρωποι που θα σε σώσουνε».
Αριστοφάνης. Βάτραχοι

Παναγιώτης Τσιάρας
Οδοντίατρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης