"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Δεν ξανάγινε: Ο ΟΣΦΠ προκρίθηκε στο Europa έχοντας διασυρθεί στον όμιλο, με 2-10 τέρματα και πέντε ήττες! Τον κέρδισε με τα δεύτερα και η Πόρτο και καθάρισε η Σίτι για την πρόκριση..

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για τον Ολυμπιακό το ματς με την Πόρτο ήταν «τελικός» στη θεωρία, για τον αντίπαλο… αγγαρεία, όμως οι «ερυθρόλευκοι» και πάλι ηττήθηκαν (0-2) με κάτω τα χέρια, μετά από μια συνολικά πολύ κακή εμφάνιση. Το μόνο καλό της βραδιάς στο Φάληρο ήρθε από το… ράδιο, αφού η Σίτι έκανε τη δουλειά των «ερυθρόλευκων», νίκησε εύκολα 2-0 τη Μαρσέιγ και άφησε τέταρτους τους Γάλλους. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Europa League μέσω της 3ης θέσης, όμως στο φινάλε των 6 αγώνων και παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, η εικόνα του σίγουρα δεν ήταν αυτή που θα περίμενε. 

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, ο Ολυμπιακός εμφάνισε και πάλι την γνωστή φετινή παθογένεια του «νεκρού» πρώτου ημιχρόνου. Και μάλιστα το έκανε… μεγαλοπρεπώς. Παρότι η ομάδα του Μαρτίνς μπήκε με διάθεση να πιέσει και να κρατήσει μπάλα στα πρώτα λεπτά, το «χαζό» πέναλτι του Χολέμπας και το 0-1 της Πόρτο στο 11′ έδωσε στους Πορτογάλους την ευκαιρία να ρίξουν τον ρυθμό στα… Τάρταρα και να διαχειριστούν τόσο τον χρόνο στο ρολόι, όσο και το υπέρ τους αποτέλεσμα. 

Μετά από μια μεγάλη ευκαιρία του Μασούρα στο 15′ με το χαμένο τετ-α-τετ, ο Ολυμπιακός πρακτικά δεν είχε ούτε καν υποψία άλλης φάσης ως το τέλος του πρώτου μέρους. Είχε το οριακό ποσοστό της κατοχής μπάλας, κράτησε και την Πόρτο μακριά από τα καρέ του, όμως από τη μέση και μπροστά δεν δούλεψε τίποτα. Ούτε όταν ο Μαρτίνς έβαλε γρήγορα -στο 35′ στο ματς τον Φορτούνη αντί του Καμαρά αλλάζοντας το 4-3-3 σε 4-2-3-1. Έτσι, η Πόρτο κρατούσε με άνεση το υπέρ της αποτέλεσμα παρόλο που δεν απειλούσε ούτε αυτή, με το ματς να παίζεται για πάρα πολλή ώρα γύρω από τη μεσαία γραμμή και μάλιστα με αρκετές ενδιάμεσες διακοπές και καθυστερήσεις των Πορτογάλων που σίγουρα δεν βοηθούσαν τους Πειραιώτες να βρουν ρυθμό. 

Στο δεύτερο ημίχρονο πια, ο Ολυμπιακός βγήκε στο χορτάρι λίγο πιο «ζωντανός», πιο σβέλτος στις κινήσεις του και κατάφερε να πλησιάζει με περισσότερες αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Στο 54′ έφτασε και πάλι πολύ κοντά στο γκολ, όμως αυτή τη φορά ήταν ο Ελ Αραμπί που έχασε τεράστια ευκαιρία από θέση που συνήθως δεν αστοχεί. Απείλησε και στο 60′ με μια συνεργασία από τα δεξιά και ένα γύρισμα του Ραφίνια που κόπηκε οριακά, ωστόσο από εκεί και πέρα και πάλι… τζίφος. Η Πόρτο απλά περίμενε στην άμυνά της και έψαχνε την αντεπίθεση για να τελειώσει το ματς. Αυτή τη βρήκε στο 77′ όταν και ο Ουρίμπε έκανε το 0-2, ενώ το ματς τελείωσε και τυπικά δύο λεπτά αργότερα με την αποβολή του Σεμέδο. Το φινάλε βρήκε τους «ερυθρόλευκους» στο Europa League αλλά σίγουρα με μια γλυκόπικρη γεύση λόγω της εμφάνισης και της εικόνας του στον όμιλο.

sdna.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης