Δεν ξεχνάμε Reviewed by Momizat on . Στις κρίσιμες καμπές της ζωής και της ιστορίας μας αντλούμε δυνάμεις και αυτοπεποίθηση απ' τις μεγάλες αγωνιστικές παραδόσεις μας. Ανάμεσα στις παραδόσεις αυτές Στις κρίσιμες καμπές της ζωής και της ιστορίας μας αντλούμε δυνάμεις και αυτοπεποίθηση απ' τις μεγάλες αγωνιστικές παραδόσεις μας. Ανάμεσα στις παραδόσεις αυτές Rating: 0

Δεν ξεχνάμε

Δεν ξεχνάμε

Στις κρίσιμες καμπές της ζωής και της ιστορίας μας αντλούμε δυνάμεις και αυτοπεποίθηση απ’ τις μεγάλες αγωνιστικές παραδόσεις μας.
Ανάμεσα στις παραδόσεις αυτές ξεχωρίζει το μεγαλείο του κινήματος της Αντίστασης των λαών, της πάλης για ελευθερία απέναντι στην φασιστική πανούκλα. Απέναντι στο πισωγύρισμα της ιστορίας, στα «μεσάνυχτα του αιώνα», το Ολοκαύτωμα, την εξόντωση κάθε φωνής που αντιστέκεται, την κτηνωδία. Ο ελληνικός λαός πλήρωσε βαρύ τίμημα. 300.000 πεθάνανε από την πείνα, τα μπλόκα, τις μαζικές εκτελέσεις και τους πυρπολισμούς χωριών και πόλεων.
Παρά την πείνα και την εξαθλίωση, παρά την τρομοκρατία και τις εκτελέσεις, το πρώτο μαζικό κίνημα Αντίστασης στην Ευρώπη έμελλε να γεννηθεί στην χώρα μας. Με μαχητικές απεργίες στην Αθήνα και δυνατό αντάρτικο στην ύπαιθρο, με επί κεφαλής τις δυνάμεις του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, ενάντια στους γερμανούς καταχτητές, τους ντόπιους υποτακτικούς και επιχειρηματίες συνεταίρους τους, τους μαυραγορίτες και τους μεταξικούς ταγματασφαλίτες της Κατοχής. Το εργατικό – λαϊκό κίνημα και οι οργανώσεις του μπήκαν μπροστά στην μάχη για για την σωτηρία «απ’ την πείνα – κι’ απ’ τη σκλαβιά» αλλά και την συνολική κοινωνική απελευθέρωση, με το όπλο στο χέρι! Στο διώξιμο του φασίστα κατακτητή, όχι για να γυρίσουμε στον Παπανδρέου, τον βασιλιά και τους αστούς πολιτικάντηδες που έφυγαν από την μάχη, αλλά στην «Λαοκρατία».

Στην πρώτη κυβέρνηση που ψήφισαν οι γυναίκες. Στην άνθιση των οργάνων της λαϊκής αυτοδιοίκησης, αυτοοργάνωσης, λαϊκής δικαιοσύνης.
Η ελληνική επανάσταση μας έδειξε ότι ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός μπορεί να τα βάζει με τις πιο μαύρες αυτοκρατορίες. Και να τις νικάει!
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ!
Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΑΝ.ΕΛ., σε αγαστή συνεργασία με την Ε.Ε., τους “θεσμούς”, τα αστικά κόμματα, τους εργοδότες και το κεφάλαιο, υπογράφοντας κι εφαρμόζοντας μνημόνια, επιχειρούν να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο τον εφιάλτη νέων μέτρων που έρχονται σήμερα να καταργήσουν κάθε έννοια εργατικού δικαίου μετατρέποντας σε δούλους τους εργαζόμενους. Με την ψήφιση αντεργατικού- αντισυνδικαλιστικού νόμου προ των πυλών, με το συνεχές ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την ολοκληρωτική παράδοση του περιβάλλοντος σε επιχειρηματικά συμφέροντα, με την φορομπηξία, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, με την πλήρη υποταγή στα κελεύσματα του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και πολέμων, με την εφαρμογή της κατάπτυστης συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας και την γκετοποίηση των προσφύγων, με τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με τον αντιασφαλιστικό νόμο, με την ποινικοποίηση αγώνων και την καταστολή.
Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική κι αυτή η κυβέρνηση ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ – ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ! Όχι με «ντουφεκιές» στον αέρα, αλλά με ένα παρατεταμένο, μαχητικό και αποφασισμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, με απεργίες, καταλήψεις και συλλαλητήρια. Χωρίς αυταπάτες για τον εξανθρωπισμό της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και «λύσεις» απ’ τον ουρανό. Χωρίς ιδιοτελείς υπεκφυγές και περιχαρακώσεις. Με την ταξική και αγωνιστική ενότητα του κόσμου της εργασίας. Με την αξιοποίηση των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων της δεκαετίας του 40, της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, των αλλεπάλληλων απεργιών και συλλαλητηρίων των τελευταίων χρόνων.
Όπως τότε ο λαός είπε το ΟΧΙ στον φασισμό, όπως και τότε πολέμησε τη φτώχεια και την πείνα, όπως αντιστάθηκε, οργανώθηκε, πολέμησε και νίκησε, έτσι και τώρα πρέπει να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ στην Ε.Ε., τον ιμπεριαλισμό, τη χούντα του κεφαλαίου και των αγορών, στον ρατσισμό και τον νεοναζισμό, στη φτώχεια και την εξαθλίωση, να ανατρέψουμε αυτόν τον σάπιο κόσμο και να ανοίξουμε τον δρόμο για μια κοινωνία απελευθέρωσης, ισότητας, δικαιοσύνης, χειραφέτησης κι ελευθερίας.
ANT.AΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή