"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

«Δεν πάει άλλο» – Κάλεσμα για διαμαρτυρία για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τρικαλινά Σωματεία Εργαζομένων καλούν τον κόσμο σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη στις 11:00 π.μ. έξω από το Κέντρο Υγείας Τρικάλων (πρώην ΠΕΔΥ-ΙΚΑ)

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα τονίζεται:

Οι δραματικές ελλείψεις ξεσκεπάζουν την αντιλαϊκή πολιτική και την κάλπικη προπαγάνδα της κυβέρνησης, σε υπηρεσίες υγείας, πρόληψης και θεραπείας, που έχουν ανάγκη οι λαϊκές οικογένειες στο νομό Τρικάλων.

Τόσο Πανελλαδικά όσο και στο νομό μας μειώνονται και υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας στην πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας.

Ο λαός συνεχίζει να βιώνει στο πετσί του τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς,  ελλείψεις σε αναλώσιμα (υλικά, αντιδραστήρια), τις απαρχαιωμένες κτιριακές υποδομές, τις μεγάλες καθυστερήσεις για να κλείσει κανείς ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία.

Η κατάσταση αυτή θα χειροτερέψει παραπέρα, αρκεί να δει κανείς τις τεράστιες ελλείψεις στο Νομό μας που υπάρχουν  στην Π.Φ.Υ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ΜΙΑ μονάδα του ΤΟΜΥ στην πόλη μας που μπαίνει σε λειτουργία, λειτουργεί με 2 Γιατρούς(αποσπασμένους από Κ.Υ. – 2 Υγειονομικούς  μέσω ΕΣΠΑ)και λείπουν βασικές ειδικότητες. Όταν θα μπει σε πλήρη εφαρμογή ο θεσμός του “οικογενειακού” γιατρού, η πρόσβαση θα δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο αφού ο κάθε γιατρός έχει στη λίστα του δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.

Καμία αυταπάτη ότι η άσχημη κατάσταση στην Υγεία θα βελτιωθεί. Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) και τηρώντας πιστά τις αποφάσεις της ΕΕ, θεωρεί την υγεία του λαού ως «κόστος» γιατί εμποδίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο!

Μόνο με δυναμικούς αγώνες μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε λύσεις στα οξυμένα προβλήματα!

Η αγανάκτησή μας δεν φτάνει, δίνουμε συνέχεια στην προσπάθεια για κοινή δράση εργαζομένων, αλλά και Σωματείων, Συλλόγων, Φορέων του κινήματος ώστε να πετύχουμε τόσο την ανακούφιση των οξυμένων προβλημάτων όσο και τη δημιουργία προϋποθέσεων για βαθύτερες αλλαγές σε όφελος των εργαζόμενων, των αγροτών, των ανέργων, των συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και των οικογενειών τους .

Διεκδικήσουμε:

  • Την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια και την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών.
  • Την υπεράσπιση της υγείας του λαού απαιτώντας Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας για όλο το λαό.
  • Υπεράσπιση της υγείας των εργαζομένων με άμεσα πρόσληψη Γιατρών Εργασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς του Νομού μας.
  • Αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο Νοσοκομείο που να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων του Ν. Τρικάλων.
  • Απαιτούμε: Άμεσα να προσληφθούν Γιατροί των ειδικοτήτων: Πνευμονολόγοι- ΩΡΛ- Ουρολόγοι- Παιδίατροι- Νεογνολόγοι- Γυναικολόγος- -Δερματολόγος-Νευρολόγοι-Νεφρολόγου- Παθολόγοι. Για την  πλήρη κάλυψη λειτουργίας των αντίστοιχων αναγκών Εφημέρευσης-καθημερινής  λειτουργίας των αντίστοιχων κλινικών και τμημάτων.: Πρόσληψη Ακτινολόγων, ειδικών γιατρών στο ΤΕΠ, για την έναρξη της αυτόνομης λειτουργίας.
  • Απαιτούμε: Κέντρα Υγείας με  αποκεντρωμένα ιατρεία και τις κινητές μονάδες που θα συνδέονται με αυτό. Κ. Υ. που να διαθέτουν όλες τις αναγκαίες υπηρεσίες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, ψυχικής υγείας, προγεννητικού ελέγχου, Δημόσιας Υγείας, κατ’ οίκον νοσηλείας, κοινωνικές υπηρεσίες (προστασίας παιδιών, ηλικιωμένων), οδοντιατρεία, φαρμακεία. Με στελέχωση με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων.
  • Πλήρη και σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό για εργαστηριακές διαγνωστικές εξετάσεις. Να διασφαλίζουν τη Δημόσια Υγεία, την πλήρη καταγραφή, τη συστηματική και εξειδικευμένη παρακολούθηση, την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη δευτερογενή πρόληψη πρόσθετων κινδύνων ασθενειών από χρόνια νοσήματα.Να μην επιβαρυνθούν τα ασφαλιστικά μας ταμεία με τη λεγόμενη ανταποδοτικότητα για την κερδοφορία στην υγεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης