Δεν πάει η ΔΗΜΑΡ στην παρέλαση, λόγω ΧΑ Reviewed by Momizat on . Δεν θα συμμετάσχει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη η ΔΗΜΑΡ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έστειλ Δεν θα συμμετάσχει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη η ΔΗΜΑΡ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έστειλ Rating: 0

Δεν πάει η ΔΗΜΑΡ στην παρέλαση, λόγω ΧΑ

Δεν πάει η ΔΗΜΑΡ στην παρέλαση, λόγω ΧΑ

Δεν θα συμμετάσχει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη η ΔΗΜΑΡ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έστειλε πρόσκληση και στη Χρυσή Αυγή.

“Αποτελεί σοβαρό ατόπημα και πρόκληση η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, να προσκαλέσει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης και τιμής του αντιφασιστικού αγώνα των Ελλήνων”, αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας της ΔΗΜΑΡ.

Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ

Εναντίον του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα καταφέρεται και η Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ.

“Ο περιφερειάρχης φαίνεται δεν έχει ενημερωθεί πως η Χρυσή Αυγή έχει χαρακτηριστεί από τις ανακριτικές αρχές ως εγκληματική οργάνωση, ότι η ηγεσία της έχει προφυλακιστεί εξαιτίας αυτού, ότι έχει ως σκοπό την κατάλυση της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού και την εγκαθίδρυση ναζιστικού καθεστώτος”, επισημάνει σε ανακοίνωση της η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

“Ο Περιφερειάρχης και η διοίκησή του πρέπει να καταλάβουν ότι οι Έλληνες έχουν μνήμη, τιμούν τα θύματα του ναζισμού και τιμωρούν τους νοσταλγούς του φασισμού, για αυτό αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφής ολοκληρωτικού καθεστώτος και τις επιπτώσεις του. Έχουν τη δύναμη και τη θεσμική θωράκιση για την αντιμετώπιση των επιγόνων του ναζισμού.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ανακαλέσει αμέσως την πρόσκληση στους εκπροσώπους του μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Οι πολιτικοί άνδρες κρίνονται από τη στάση τους στα ζητήματα ουσίας και όχι στους τύπους. Αυτό επιβάλλουν τα ήθη των Ελλήνων και αυτό οφείλει να πράξει. Τέτοιο ήταν το “ΟΧΙ” των Ελλήνων”.

Απάντηση Περιφέρειας

Απάντηση σε όσους διαμαρτύρονται για την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής, έδωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία τονίζει ότι δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος.

Σε ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β’ 1488/6-10-2006), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι υποχρεωμένη να αποστείλει προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος».

Μπουτάρης: Ή θα φύγω εγώ ή αυτοί
“Δεν ξέρω αν θα φύγω εγώ ή θα φύγουν αυτοί” απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή την απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να καλέσει του βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Δεκεμβρίου.

Ο κ. Μπουτάρης αμέσως μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημήτριου δήλωσε στους δημοσιογράφους πως θα πάει στην παρέλαση και αν τελικά παραστούν βουλευτές της Χ.Α.  θα υπάρξει πρόβλημα.

“Δεν έχουμε δικαίωμα να μη θυμόμαστε”
Ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού στειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υπογραμμίζοντας τη σημασία της ιστορικής μνήμης προκειμένουνα μην υπάρχει λήθη και άγνοια όσον αφορά “τη θηριωδία του ναζισμού”.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή