"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Δεν παραιτείται ο Παπαδημόπουλος – «Διχασμένη» η ομάδα Αγοραστού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παγώνει η υπόθεση της παραίτησης του Δημ. Παπαδημόπουλου, την οποία είχε απαιτήσει δημοσίως ο Κ. Αγοραστός, χωρίς όμως ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας να την υποβάλλει. Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο τελευταίος στους συναδέλφους του περιφερειακούς συμβούλους, σε συνεδρίαση της ομάδας που συγκλήθηκε ειδικά για να εξετάσει το ανακύψαν ζήτημα, συμφωνήθηκε να παγώσει το θέμα για χάρη της ενότητας της παράταξης καθώς δεν υπήρχε ομοφωνία μεταξύ των μελών της.

Κεκλεισμένων των θυρών και δίχως να διαρρεύσει το παραμικρό συγκλήθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης η ομάδα των περιφερειακών συμβούλων του Αγοραστού.

Ο ίδιος μιλώντας στην «Ελευθερία» για τα της συνεδρίασης της ομάδας χαρακτήρισε υπέρ του το αποτέλεσμα της συζήτησης. «Περιέγραψα το επίμαχο συμβάν, παρουσίασα τον εαυτό μου, πολλοί δε με ήξεραν, επέμενα ότι δε υφίσταται θέμα παραίτησής μου και στο τέλος αντιμετώπισα σκυμμένα κεφάλια», είπε μεταξύ άλλων ο Δημ. Παπαδημόπουλος. Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης τονίζει ότι στο γραφείο του ακόμα και τα κεράσματα τα πληρώνει από την τσέπη του ενώ δίνει τον μισθό του σε αγαθοεργίες.

Η συνεδρίαση

Ο αντιπεριφειάρχης παρουσίασε τη δική του εκδοχή για το επεισόδιο που είχε σε κεντρικό δρόμο της Λάρισας με αλλοδαπούς εργάτες σε δημοτικά έργα και εξαιτίας του οποίου ξεχείλισε το ποτήρι της σοβούσας επί χρόνια δυσαρέσκειας του Κ. Αγοραστού, που ζήτησε την παραίτησή του. Παρουσίασε επίσης, όπως είπε, και τον εαυτό του και τη γενικότερη δράση του, όπως και στην παρατιθέμενη επιστολή του στην εφημερίδα.

Επέμεινε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος παραίτησής του, σημειωτέον ότι από τον νόμο δεν προβλέπεται δυνατότητα αποπομπής του παρά μόνο οικειοθελούς παραίτησης. Αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη από εκείνους με τους οποίους ενεπλάκη στο επεισόδιο, «μου έβρισαν τη μάνα» τόνισε, ενώ συμφώνησε να δημοσιοποιήσει με ανακοίνωσή του συγγνώμη από όσους Λαρισαίους ένιωσαν να θίγονται από τη συμπεριφορά του ως αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις των περιφερειακών συμβούλων στην ειδική συνεδρίαση προέκυψε ότι εναντίον του αντιπεριφερειάρχη τάχθηκε η μεγάλη πλειοψηφία, πρωτοστατούντων του Γ. Λαδόπουλος, Απ. Μπέη και Αθ. Παιδή. Ουδέτερη έως αμήχανη στάση τήρησαν μόλις ένας ή δύο εκ των υπολοίπων, ήτοι εκ των Γρ. Παπαχαραλάμπους, που ως πρόεδρος συγκάλεσε τη συνεδρίαση, Χρ. Καλομπάτσιου, Απ. Μπίλλη, Νικ. Λιούπα, Βασ. Πινακά και Γ. Σακκά. Οι περισσότεροι εξ αυτών συντάχθηκαν με τον Κ. Αγοραστό. Υπέρ του Δημ. Παπαδημόπουλου τάχθηκαν  η Μαρία Μαμάρα και ο Κ. Δεσπόπουλος. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, με διχασμένη την ομάδα, πρυτάνευσε η λογική ενότητας της παράτασης και η υπόθεση της παραίτησης πάγωσε.

Σωτήρης Ζαχαριάς (Ζ) Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης