Δεν πληρώνουν εργαζόμενους που δούλεψαν Κυριακές Reviewed by Momizat on . Ολοένα και συχνότερες γίνονται οι καταγγελίες εργαζομένων που αναγκάστηκαν να δουλέψουν Κυριακή, μετά τις σχετική υπουργική απόφαση, χωρίς να λάβουν τη νόμιμη π Ολοένα και συχνότερες γίνονται οι καταγγελίες εργαζομένων που αναγκάστηκαν να δουλέψουν Κυριακή, μετά τις σχετική υπουργική απόφαση, χωρίς να λάβουν τη νόμιμη π Rating: 0

Δεν πληρώνουν εργαζόμενους που δούλεψαν Κυριακές

Δεν πληρώνουν εργαζόμενους που δούλεψαν Κυριακές

Ολοένα και συχνότερες γίνονται οι καταγγελίες εργαζομένων που αναγκάστηκαν να δουλέψουν Κυριακή, μετά τις σχετική υπουργική απόφαση, χωρίς να λάβουν τη νόμιμη προσαύξηση του 75% και τα νόμιμο ρεπό τους.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας έστειλε επιστολή στην Επιθεώρηση Εργασίας, ζητώντας, να ελεγχθούν καταγγελίες εργαζομένων σε καταστήματα, οι οποίοι απασχολούνται Κυριακές χωρίς όμως να πληρώνονται με τη νόμιμη προσαύξηση και χωρίς να λαμβάνουν το επιπλέον ρεπό ου δικαιούνται.

Στην επιστολή του Εργατικού Κέντρου αναφέρεται:

«Με αφορμή την λειτουργία των  επτά (7) θεσμοθετημένων Κυριακών στα εμπορικά καταστήματα και τη λειτουργία στις 12/7/2014, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

Υπάρχουν καταγγελίες ότι, παρόλο που εργάζεται προσωπικό αυτές τις Κυριακές (το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας έχει εκφράσει την κάθετη διαφωνία του), πολλά εμποροκαταστήματα δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους με την νόμιμη προσαύξηση του 75% και δεν τους χορηγούν και το  νόμιμο ΡΕΠΟ τους.

Θα επιθυμούσαμε δειγματοληπτικό  έλεγχο, μέσω και των καταστάσεων Επιθεώρησης Εργασίας, που είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν στην υπηρεσία σας, για αποκατάσταση της νομιμότητας. Αναμένουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων σας.»

Πηγή: egnomi.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή