Δεν προσλαμβάνουν αναπληρωτές στα ολοήμερα! Reviewed by Momizat on . Κι ενώ προσπαθούν να πείσουν από την κυβέρνηση, ότι όλα είναι καλά και άγια με την εκπαίδευση, σε μια προσπάθεια να πείσουν ότι δεν πρέπει να στηριχθεί η απεργί Κι ενώ προσπαθούν να πείσουν από την κυβέρνηση, ότι όλα είναι καλά και άγια με την εκπαίδευση, σε μια προσπάθεια να πείσουν ότι δεν πρέπει να στηριχθεί η απεργί Rating: 0

Δεν προσλαμβάνουν αναπληρωτές στα ολοήμερα!

Δεν προσλαμβάνουν αναπληρωτές στα ολοήμερα!

Κι ενώ προσπαθούν να πείσουν από την κυβέρνηση, ότι όλα είναι καλά και άγια με την εκπαίδευση, σε μια προσπάθεια να πείσουν ότι δεν πρέπει να στηριχθεί η απεργία των εκπαιδευτικών, το ίδιο το υπουργείο βάζει μία ακόμη βόμβα στα θεμέλια της εκπαίδευσης. Με έγγραφο που αποκαλύπτει η “Αυγή” την ημέρα έναρξης του σχολικού έτους (!), δηλαδή την τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, καλούνται οι διευθυντές να μην υπολογίζουν φέτος σε προσλήψεις αναπληρωτών για τα ολοήμερα! Σήμερα λειτουργούν 1.165 ολοήμερα σχολεία. Αυτό, φυσικά, είναι η συνέχεια της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών, που οδήγησε σε μη πρόσληψη αναπληρωτών και, επομένως, σε ανεμενόμενη μη ορθή λειτουργία (…) των ολοήμερων δημοτικών σχολείων..
Το έγγραφο που φέρνει στο φως η Αυγή έχει θέμα “οδηγίες για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία” και καλεί τους διευθυντές:
α) να στελεχώσουν τα σχολεία με το σύνολο του υπάρχοντος προσωπικού των αναπληρωτών, υπολογίζοντας ότι χρειάζεται μόνο ένας για το ολοήμερο πρόγραμμα των μη ΕΑΕΠ (Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα) και κανέναν για το ολοήμερο πρόγραμμα των ΕΑΕΠ.
β) να δηλώσουν τις ελλείψεις λαμβάνοντας υπόψη την ενέργεια α)
“Σημειώνουμε ότι το ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσει κανονικά με άλλη εσωτερική δομή (κυρίως με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων) κάτι που θα ολοκληρωθεί σταδιακά” αναφέρει το έγγραφο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, την πρώτη σχολική ημέρα, χιλιάδες γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ολοήμερα σχολεία πληροφορήθηκαν κατά τον αγιασμό ότι το ωράριο θα συρρικνωθεί και ότι η έλλειψη προσωπικού καθιστά αδύνατη την κάλυψη του πλήρους προγράμματος.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ μόνο η πρωινή ζώνη 7.00 – 8.00 του ολοήμερου μπορεί να καλυφθεί. Για το απόγευμα δεν υπάρχει κανείς. Έτσι, οι μαθητές θα επιστρέφουν στις 2 η ώρα αντί για τις 4 που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.
Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, ο λόγος που προέκυψαν τα κενά προσωπικού είναι ότι φέτος όχι μόνο δεν έγιναν διορισμοί, αλλά μειώθηκαν δραστικά οι προσλήψεις αναπληρωτών και συνταξιοδοτήθηκαν πολλοί εκπαιδευτικοί.
(εδώ η αποκάλυψη της Αυγής, με την επίμαχη εγκύκλιο)

Αφήστε το σχόλιο σας