Δεξιός Ψάλτης : “Έκαστος εφ’ ω ετάχθη” πατριώτες Reviewed by Momizat on . Οι διάσημοι διπλωμάτες  λένε πάντα , ότι η εξωτερική πολιτική κάθε χώρας είναι σαν τον υπόγειο του Λονδίνου . Μόνο το 10% είναι στην επιφάνεια .Βασική αρχή δηλα Οι διάσημοι διπλωμάτες  λένε πάντα , ότι η εξωτερική πολιτική κάθε χώρας είναι σαν τον υπόγειο του Λονδίνου . Μόνο το 10% είναι στην επιφάνεια .Βασική αρχή δηλα Rating: 0

Δεξιός Ψάλτης : “Έκαστος εφ’ ω ετάχθη” πατριώτες

Δεξιός Ψάλτης : “Έκαστος εφ’ ω ετάχθη” πατριώτες

Οι διάσημοι διπλωμάτες  λένε πάντα , ότι η εξωτερική πολιτική κάθε χώρας είναι σαν τον υπόγειο του Λονδίνου .

Μόνο το 10% είναι στην επιφάνεια .Βασική αρχή δηλαδή των διεθνών σχέσεων είναι η διαβάθμιση και η μυστικότητα.

Μεγάλοι Έλληνες πολιτικοί ,σαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο αποτελούν αντικείμενο μελέτης στα μεγάλα πανεπιστήμια της Δύσης για την δεινότητα τους στη μυστική  Διπλωματία.

Διαχρονικά και η Ελληνική Διπλωματική Υπηρεσία θεωρείται από τις καλύτερες του κόσμου ,παρ`ότι πολλοί στη πατρίδα μας πιστεύουν το αντίθετο .

Αρκεί βέβαια την  εξωτερική πολιτική να την ασκούν οι ειδικοί και όχι ιεράρχες και απόστρατοι, όπως στο παρελθόν  με καταστρεπτικές πάντα  συνέπειες .

Δεν έχουν επουλωθεί ακόμη οι πληγές της συμβολής του Μακαρίου στην διχοτόμηση της Κύπρου η της ανόητης εξωτερικής πολιτικής που ακολούθησε η χώρα, ελέω του στρατηγού ε.α. Γρυλάκη την περίοδο 1990-93.

Άλλωστε ακόμη κι ο πόλεμος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, για να τον αφήσουμε στα χέρια των στρατιωτικών ,πόσο μάλλον η Διπλωματία ,έλεγε ο Κλεμανσώ.

Έκαστος εφ`ω ετάχθη λοιπόν κι ας αφήσουμε αυτούς ,που γνωρίζουν περισσότερα από εμάς και  εμείς δεν πρόκειται να  μάθουμε  ποτέ ,να κάνουν τη δουλεία τους .

Τα συλλαλητήρια  και η πίεση  του λαού σαφώς , δίνουν  διαπραγματευτική ισχύ στη κυβέρνηση και στη προσπάθεια της  ,για την επίτευξη των εθνικών στόχων .

Όμως πολλάκις  η αγνή αγάπη του κόσμου για την πατρίδα ,γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης ,τόσο από ατομικά και συλλογικά συμφέροντα και επιδιώξεις ,όσο και από δυνάμεις που επιβουλεύονται τα εθνικά μας θέματα .Βέβαια δεν συμφωνώ με χαρακτηρισμούς περί αλαφροίσκιωτων για τους πολίτες ,που εκδηλώνουν τα αισθήματα τους για το δίκαιο αγώνα του `Εθνους στο θέμα της Μακεδονία μας .

Μ` όλο το σεβασμό στον αξιοσέβαστο κ.Λάππα , τον οποίο θεωρώ πολιτικό κεφάλαιο για τα Τρίκαλα .

Αν η δήλωσή του δεν ήταν ατυχής , φρονώ ότι μάλλον απευθυνόταν στους πολιτικάντηδες και τις καρικατούρες του ντόπιου πολιτικού και αυτοδιοικητικού τσίρκου,που πήγαν για τη προβολή και τη  φωτογραφία στο συλλαλητήριο.

Και όχι σ`αυτούς ,τους άδολους πατριώτες ,που είναι έτοιμοι να δώσουν το αίμα τους για την Ελλάδα.

Σχόλια (2)

 • Δεξιες αποχες

  O Μικελης Χατζηγακης πού ήταν; …φωτογραφιζοταν με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδακη στην Αθήνα για να αποφύγει τους αλαφροισκιωτους ;
  Δεν ψηφίζει η Αθήνα για Τρικαλινους βουλευτές, ούτε η πρεσβεία των ΗΠΑ.

  Απάντηση
 • Jerry

  Απ’ το
  ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο..
  Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες..
  και άλλα αγαπημένα σουξέ της εποχής,
  καταλήξαμε στο…..
  ΣΥΡΙΖΑ και ΝΑΤΟ στο ίδιο συνδικάτο !!

  Και βγήκε ‘κάποιος’ κυριούλης.. να προσπαθεί και να επιμένει.. να σπιλώσει με χαρακτηρισμούς ανοίκειους
  όσους προσπαθούν σήμερα, δλδ, το 85 % του Ελληνισμού
  και σημείωση (δεν είναι κομμουνιστές) να μην περάσουν τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.,στα Σκόπια,(Camp Bondsteel -New Iron Curtain, ακύρωση του ΑΜΒΟ-GASPROM) και αντικατάσταση με τον (TAP)
  στην Αλβανία, (οικόπεδο 1&2- Latsis Group – TOTAL- Pierre Moscovici )
  στο Αιγαίο, με ‘συνδιαχείριση’ και παράκαμψη της συνθήκης της Λωζάνης,
  Αλεξανδρούπολη με την ίδρυση βάσης πυρηνικών όπλων
  που εκτός από εθνίκια, φασίστες,χρυσαυγίτες,και ότι άλλο λεξιλόγιο εμπεριέχει ο υπόνομος της γλώσσας τους,να είναι ”αλαφροΐσκιωτοι’ και ισως & πληρωμένοι πράκτορες…

  Ενημερώστε τον/τους, πως τα μαθήματα Δημοκρατικότητας, αλληλεγγύης και ευφυίας, προφανώς χρειάζονται πιστικότερους δάσκαλους απο το εν λόγω συμπαθητικούλη
  (τέως) κυριούλη..στην τελική.. !!
  Γιατί μοιάζει (ο κυριούλης) απαγγέλοντας ποιήματα..
  να είναι, μόνος..Τραγικά μόνος…

  Και είναι γεγονός, πως τα ποιήματα είναι ο πλέον σίγουρος και παράλληλα ο πιό ‘σκοτεινός’ προορισμός των μοναχικών ανθρώπων, & δεδομένου του άπειρου αριθμού ποιημάτων.. αυτά έχουν γραφτεί από ανθρώπους που δεν εύρισκαν κάποιον για να μιλήσουν.
  Γιατί η μοναξιά είναι ένα θλιβερό συναίσθημα απομόνωσης, που συνοδεύεται συνήθως από κούραση ψυχική, πικρία, απόγνωση, και που καλύπτοντας το αληθινό τους πρόσωπο πίσω από κάποιο προσωπείο, (δίκαιος,φιλάνθρωπος,αλληλέγγυος,αριστερός,αναρχικός,δημοκράτης,αντιφασίστας,vegan.. κλπ)
  δημιουργούν έτσι τις προϋποθέσεις της απόλυτης μοναξιάς και απομόνωσης τους…
  Αυτά για τον (κυριούλη)…

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή