"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Δεξιός Ψάλτης : Γιατί η ΝΔ κυριαρχεί στην αυτοδιοίκηση ;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η πλήρης κυριαρχία της ΝΔ σε επίπεδο αυτοδιοίκησης στο νομό ,τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και σε επίπεδο Δήμων αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός και πρόκριμα για το μέλλον.
Πού οφείλεται όμως η συγκεκριμένη επιτυχία της φιλελεύθερης παράταξης, την περίοδο μάλιστα της κρίσης;
Σαφώς και δεν πιστώνεται μόνο στις προσωπικότητες του Αντιπεριφερειάρχη και των Δημάρχων,που σε γενικές γραμμές κρίνονται ικανοποιητικοί στο έργο τους .
Ούτε βέβαια μόνο  στον πακτωλό κονδυλίων που έπεσαν στην περιοχή, την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη κυβέρνηση Καραμανλή και της θητείας στην Περιφέρεια του πολύ αποτελεσματικού κ.Φώτη Γκούπα ,ελέω προσπάθειας άμβλυνσης της ενδοπεριφερειακής ανισότητας στη Θεσσαλία.
Η σημαντικότερη αιτία της απόλυτης κατάληψης των αυτοδιοικητικών θώκων των Τρικάλων από τους Δεξιούς, είναι η κατάρρευση του έτερου πόλου του δικομματισμού της μεταπολίτευσης ,του ΠΑΣΟΚ.
Το εκλογικό σώμα, ουσιαστικά φόρτωσε στο Σοσιαλιστικό κίνημα, όλες της αμαρτίες του πολιτικού συστήματος που οδήγησαν στη χρεωκοπία της χώρας. Ακόμη και η διάβρωση της πολιτικής κουλτούρας του λαού η της ηθικής διάστασης του δημοσίου βίου, χρεώνεται  καθολικά ,- αδίκως κατ` εμε – ,η  παράταξη που κυβέρνησε περισσότερα χρόνια τις προηγούμενες δεκαετίες.
Η κύρια δυσμενή επίπτωση, που βιώνει ο θεσμός της αυτοδιοίκησης, από αυτή τη πραγματικότητα σήμερα ,είναι σαφώς η απουσία αντιπολίτευσης και κριτικής στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Κενό που μετά τις εκλογές του Μαίου, φιλοδοξεί να καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης