Δεξιός Ψάλτης Reviewed by Momizat on . Το χαμηλό σε γενικές γραμμές επίπεδο των στελεχών της αυτοδιοίκησης και η πρωτόγνωρη για δημοκρατικούς θεσμούς απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης στους Δήμους κ Το χαμηλό σε γενικές γραμμές επίπεδο των στελεχών της αυτοδιοίκησης και η πρωτόγνωρη για δημοκρατικούς θεσμούς απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης στους Δήμους κ Rating: 0

Δεξιός Ψάλτης

Δεξιός Ψάλτης

Το χαμηλό σε γενικές γραμμές επίπεδο των στελεχών της αυτοδιοίκησης και η πρωτόγνωρη για δημοκρατικούς θεσμούς απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης στους Δήμους και τις Περιφέρειες ,αποδεικνύει περίτρανα την αποτυχία του Καλλικράτη.

Τα παραπάνω ακυρώνουν στη πράξη οποιαδήποτε προσπάθεια για αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων στα Ευρωπαικά πρότυπα .

Όσο καλόπιστος να είναι κάποιος , μια ματιά στα αυτοδιοικητικά όργανα του νομού ,επιβεβαιώνει τη δυσμενή πραγματικότητα.
Πλήρης απουσία ελέγχου και κριτικής τόσο στην Περιφέρεια όσο και στους τέσσερις Τρικαλινούς Δήμους από την αντιπολίτευση ,ενώ η συμβολή της  στις θεσμικές λειτουργίες ως οφείλει , με εναλλακτικές προτάσεις και σχέδια είναι ανύπαρκτη .
 
Είναι γεγονός ότι ο Καλλικράτης διόρθωσε πολλές από τις παιδικές ασθένειες του Καποδίστρια ,απέτυχε όμως να καλύψει το δημοκρατικό έλλειμμα που διέκρινε το σύστημα αποφάσεων στην αυτοδιοίκηση και να αναβαθμίσει την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού .
                                     
Είναι χαρακτηριστικό ότι άνθρωποι με τεράστια τεχνογνωσία και εμπειρία ,όπως γιά παράδειγμα ο πρώην Διευθυντής της Νομαρχίας κ.Ν.Λέγκας και πολλοί άλλοι ,που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να προσφέρουν τα μέγιστα απέχουν .
Ίσως μαζί με την εφαρμογή της απλής αναλογικής που προβλέπει το σχέδιο Κλεισθένης και την υιοθέτηση του Γερμανικού εκλογικού μοντέλου που έχουμε προτείνει από αυτή εδώ τη στήλη ,να εξεταστεί η πιθανότητα της λίστας για ένα μικρό αριθμό συμβούλων που εκλέγονται .
 
Αν θέλουμε να δούμε έργο και προκοπή σε τούτο τον τόπο ,οφείλουμε να διαμορφώσουμε συνθήκες ενασχόλησης με τα κοινά των άξιων και ικανών .
 Είμαι πεπεισμένος ότι ο νέος νόμος που θα προκύψει από τη διαβούλευση και φέρει το όνομα του μεγάλου μεταρρυθμιστή ,θα αμβλύνει τα εφηβικά προβλήματα που αναλύσαμε παραπάνω .
Βέβαια η σκοπιμότητα της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την απλή αναλογική για να αυξήσει την επιρροή της στην αυτοδιοίκηση είναι προφανής .
Αυτό όμως δεν ακυρώνει το όλο εγχείρημα ,και η ΝΔ πρέπει να βγει μπροστά με σχέδιο και προτάσεις στο διάλογο.

Σχόλια (2)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή