"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Δεξιός Ψάλτης : Κάποιοι πρέπει να δικαιολογήσουν το ρόλο τους και να μεριμνήσουν για τον δρόμο Μουργκάνι -Εγνατία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tον Αύγουστο του 2016 ,όταν οι Τρικαλινοί πολιτικοί περιφέρονταν στους χορούς και τα πανηγύρια ,ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Ιωαννίνων  κ. Στ. Καλογιάννης ,κατέθεσε μια τεκμηριωμένη εναλλακτική μελέτη  για τον πολύπαθο οδικό άξονα Ε-65.

Η πρόταση προέβλεπε ανατολικότερη χάραξη και μείωση της απόστασης Καλαμπάκα – σύνδεση με Εγνατία στο Μαλακάσι στο μισό (27,5 χλμ έναντι 54,5χλμ) , παρακάμπτοντας μάλιστα τη περιοχή Natura 2000.

Τα λόμπι των κατασκευαστών και οι τράπεζες που μετέχουν στη μετοχική σύνθεση της Ιονίας Οδού (ανταγωνιστικός άξονας της κεντρικής οδού) ,συνεπικουρούμενοι από την ύποπτη αδιαφορία του αρμόδιου Υπουργείου αλλά και των ημέτερων τοπικών αρχόντων ,οδήγησαν το σχέδιο στις ελληνικές καλένδες.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η προωθούμενη χάραξη του Ε-65 (Καλαμπάκα -Κηπουρειό),δεν εξυπηρετεί την  σύνδεση με Ηπειρο και λιμάνι της Ηγουμενίτσας,αφού προσθέτει 30 χλμ στην απόσταση, επιβαρύνοντας έτσι το κόστος μεταφοράς .

Με δεδομένο το γεγονός της ολοκλήρωσης της κεντρικής οδού την επόμενη πενταετία ,η οδική απομόνωση του νομού προς βορρά (Δυτ. Μακεδονία) θα αποτελεί θλιβερή ανάμνηση  ,αλλά προς Ιωάννινα θα παραμείνει τριτοκοσμική και επικίνδυνη .

Κι αυτό γατί η οποιαδήποτε παρέμβαση στο παρελθόν για την βελτίωση της σύνδεσης Μουργκάνι -Εγναντία ,θεωρούνταν άσκοπη δεδομένης ολοκλήρωσης του Ε-65 όπως προβλεπόταν τότε .

Η άρση της υπάρχουσας διαμορφωθείσας κατάστασης απαιτεί   άμεσα , την ανάληψη πρωτοβουλιών αναβάθμισης  του υπάρχων οδικού άξονα  στο τμήμα μετά το Ορθοβούνι και την επαναχάραξη του με υψομετρική μείωση  ,παρακάμπτοντας τα χωριά Τρυγώνα και Παναγία ,ως τη σύνδεση του με τον   κόμβο Εγνατίας (Μαλακάσι).

Αυτό που προέχει εν τέλει είναι  ο επανακαθορισμός της ιεράρχησης των έργων στο νομό ,εκτός κι αν οι πολιτικοί μας πιστεύουν ότι επείγει το αθλητικό κέντρο ,για την προετοιμασία ποδοσφαιρικών ομάδων στην Ελάτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης