Δεύτερο κολυμβητήριο στον Αη Γιώργη Reviewed by Momizat on . Ο Δήμος Τρικκαίων ασχολήθηκε την προηγούμενη πενταετία με το έργο, και μετά από επαφές και συζητήσεις, με υπαρκτή μελέτη από την Τεχνική του Υπηρεσία (που εγκρί Ο Δήμος Τρικκαίων ασχολήθηκε την προηγούμενη πενταετία με το έργο, και μετά από επαφές και συζητήσεις, με υπαρκτή μελέτη από την Τεχνική του Υπηρεσία (που εγκρί Rating: 0

Δεύτερο κολυμβητήριο στον Αη Γιώργη

Δεύτερο κολυμβητήριο  στον Αη Γιώργη

Ο Δήμος Τρικκαίων ασχολήθηκε την προηγούμενη πενταετία με το έργο, και μετά από επαφές και συζητήσεις, με υπαρκτή μελέτη από την Τεχνική του Υπηρεσία (που εγκρίθηκε τον περασμένο Μάρτιο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού), εξασφάλισε 600.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Τα υπόλοιπα τα διαθέτει ο ίδιος ο Δήμος, από το ταμείο του, έχοντας μειώσει κατά σχεδόν 18.000.000 ευρώ το χρέος του την προηγούμενη πενταετία.

Ετσι, ο διαγωνισμός του έργου «Επισκευή και συντήρηση πισίνας και κτηρίων στο πάρκο Αγίου Γεωργίου Δήμου Τρικκαίων», συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ (με ΦΠΑ), ξεκινά. Και αφορά σε επισκευές, συντηρήσεις, αναμορφώσεις, τόσο των δύο κτηρίων στον χώρο, όσο και της πισίνας.

Από τα δύο κτήρια, το ένα θα μετατραπεί σε κανονικό χώρο αποδυτηρίων, το δε δεύτερο, σε χώρο διοίκησης. Ετσι, οι εργασίες είναι πολλές, ποικίλες, ουσιαστικές και με στόχο να καταστεί ο χώρος, προσβάσιμος, λειτουργικός και ασφαλής.

Μεγάλη σημασία δίνεται στην ανακατασκευή της πισίνας, με νέο λέβητα, με καυστήρα φυσικού αερίου, με νέες εγκαταστάσεις θέρμανσης, αερισμού, φίλτρα, αντλίες κ.α.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου είχε ξεκινήσει και τις επαφές, για να επεκταθεί η παροχή φυσικού αερίου προς τον οικισμό του Ριζαριού, με το έργο για το Κολυμβητήριο να είναι η βασική παράμετρος.

Ουσιαστικά, ο Δήμος Τρικκαίων και οι τρικαλινοί πολίτες αποκτούν ένα δεύτερο κολυμβητήριο, αποσυμφορείται το παλαιότερο, στο Αθλητικό Κέντρο Μπάρας και τακτοποιείται το ωράριο χρήσης ανάμεσα σε αθλητές, φοιτητές, σπουδαστές ΣΜΥ, μαθητές, κοινό.

Ένα ακόμη όφελος, θα είναι η σχεδόν ολοκληρωμένη πια χρήση του πάρκου του Αη Γιώργη, ως ένα από τα καλύτερα πάρκα στη χώρα, με εγκαταστάσεις για πλήθος αθλημάτων, σε έναν χώρο μοναδικό.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, την πρώτη ημέρα της δεύτερης θητεία του, δεν έκρυβε τη χαρά του για το έργο αυτό, τονίζοντας τη σημασία του στην άθληση των τρικαλινών.

Οι προσφορές θα ανοιχθούν στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 και αφού ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά, θα πρέπει εντός 18 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, να είναι έτοιμο το δεύτερο κολυμβητήριο των Τρικάλων.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή