Δηλητηριάστηκαν μαζικά ποιμενικοί σκύλοι στο Κακοπλεύρι Καλαμπάκας Reviewed by Momizat on .   Νέα αποτρόπαια πράξη αγνώστων στο Κακοπλεύρι Καλαμπάκας, όπου βρέθηκαν δηλητηριασμένοι έξι ποιμενικοί σκύλοι, ιδιοκτησίας κτηνοτρόφου της περιοχής. Η Oμά   Νέα αποτρόπαια πράξη αγνώστων στο Κακοπλεύρι Καλαμπάκας, όπου βρέθηκαν δηλητηριασμένοι έξι ποιμενικοί σκύλοι, ιδιοκτησίας κτηνοτρόφου της περιοχής. Η Oμά Rating: 0

Δηλητηριάστηκαν μαζικά ποιμενικοί σκύλοι στο Κακοπλεύρι Καλαμπάκας

Δηλητηριάστηκαν μαζικά ποιμενικοί σκύλοι στο Κακοπλεύρι Καλαμπάκας

 

Νέα αποτρόπαια πράξη αγνώστων στο Κακοπλεύρι Καλαμπάκας, όπου βρέθηκαν δηλητηριασμένοι έξι ποιμενικοί σκύλοι, ιδιοκτησίας κτηνοτρόφου της περιοχής.

Η Oμάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο επισκέφθηκε την περιοχή, μετά από επικοινωνία με το Δασαρχείο Καλαμπάκας, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κακοπλευρίου αλλά και τον παθόντα κτηνοτρόφο. Στο χώρο, όπως έγινε γνωστό από την Ομάδα, εντοπίστηκε πλαστική σακούλα η οποία περιείχε δυο τεμάχια κρέας κοτόπουλου, τοποθετημένη κοντά στον δρόμος πρόσβασης προς την κτηνοτροφική μονάδα. Τα συγκεκριμένα κομμάτια πιθανώς αποτελούν τα δηλητηριασμένα δολώματα που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, με στόχο την εξόντωση των συγκεκριμένων ποιμενικών σκύλων. Επίσης, βρέθηκαν ένας δηλητηριασμένος λύκος, μία δηλητηριασμένη αλεπού -η οποία μάλιστα είχε εν μέρει φαγωθεί από κάποιο άλλο ζώο- καθώς και ένας ποιμενικός σκύλος, ιδιοκτησίας του ίδιου κτηνοτρόφου και 7ος κατά σειρά που δηλητηριάστηκε. Η Oμάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων της Ορνιθολογικής Εταιρείας πραγματοποίησε και επιπρόσθετη επιτόπια έρευνα στην περιοχή, συνοδεία Δασοφύλακα, στην οποία εντοπίστηκαν ένα δηλητηριασμένο δόλωμα τοποθετημένο στον δασικό δρόμο ακριβώς πάνω από την κτηνοτροφική εγκατάσταση και ένας δηλητηριασμένος ποιμενικός σκύλος άγνωστου ιδιοκτήτη.

Το δόλωμα που βρέθηκε
Το δόλωμα που βρέθηκε

Το δηλητηριασμένο δόλωμα ήταν τεμάχιο κρέατος εμποτισμένο με μια πράσινη υγρή ουσία, πιθανώς εντομοκτόνο, με έντονη οσμή, ενώ το συγκεκριμένο δόλωμα ήταν της ίδιας μορφολογίας και τεχνοτροπίας με τα δολώματα που είχαν βρεθεί τον περασμένο Ιανουάριο στην περιοχή “Ξηροπόταμου” Μύκανης, η οποία είναι αρκετά κοντά στην περιοχή του νέου συμβάντος. Να σημειωθεί ότι από την αλεπού αφαιρέθηκε το στομάχι, προκειμένου να σταλεί για τοξικολογικές εξετάσεις, ενώ οι έξι ποιμενικοί σκύλοι απομακρύνθηκαν από τον ιδιοκτήτη και θάφτηκαν όπως ορίζουν οι οδηγίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από το συγκεκριμένο περιστατικό θανατώθηκαν συνολικά τουλάχιστον 10 ζώα, οκτώ ποιμενικοί σκύλοι, ένας λύκος και μια αλεπού. Η περιοχή, δε, της δηλητηρίασης, σύμφωαν με την Ορνιθολογική Εταιρεία, είναι αρκετά κοντά (περίπου 12 χιλιόμετρα) στην παλαιότερη φωλιά Ασπροπάρη (Αγία Παρασκευή) τα πουλιά της οποίας δηλητηριάστηκαν τον Ιούλιο του 2015 με την περιοχή του Κακοπλευρίου να αποτελούσε συνηθισμένο μέρος αναζήτησης τροφής γι’ αυτά, ενώ στην περιοχή των Μετεώρων απομένει πλέον μόνο ένα ζευγάρι Ασπροπάρη.

ASPROPARIS

ert

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή