"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24.4 C
Trikala

Δημήτρης Κουρέτας: Στην ύπαιθρο η κατάσταση είναι τραγική

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην ύπαιθρο σήμερα η κατάσταση είναι τραγική. Ενώ θα έπρεπε να είχαμε ομαλή κατανομή 40% (20-35 ετών), 30% (35-50 ετών), 20% (50-65 ετών) και 10% άλλους, έχουμε σήμερα μόλις 6-10% στους νέους αγρότες, 30% περίπου στους μεσήλικες και 60-64% στους ηλικιωμένους (άνω των 55 ετών).

 

Που σημαίνει ότι σε μια δεκαετία θα έχει χαθεί το σημερινό 66% των αγροτών, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη, από τους κυβερνώντες διαχρονικά , για αναπλήρωση και ηλικιακή ανανέωση.

 

Ίσως να είναι το σημαντικότερο «έγκλημα» κατά του Ελληνικού πολιτισμού, της αγροτικής ελληνικής κοινωνίας και της Ελλάδας. Στην περιφέρεια Θεσσαλίας το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από όλες τις περιφέρειες της χώρας .

 

Ένα από τα πιο προκλητικά θέματα που είχε να διαχειριστεί το ΠΕΠ Θεσσαλίας ήταν αυτό. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα απολύτως γιατί τα χρήματα δόθηκαν σε λάθος κατεύθυνση . Πρέπει να το εξηγήσουμε συνέχεια.

 

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Θεσσαλίας είναι η αγροδιατροφη μας. Και μας παίρνει να κάνουμε παρά πολλά. Όμως κάναμε δρόμους, κόμβους και έργα βιτρίνας. Όχι παραγωγικές επενδύσεις.

 

Ίσως είναι η μεγαλύτερη διαφορά που έχουμε από τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα η τωρινή διοίκηση του κυρίου αγοραστού και η δική μας . Θα προλάβουμε να πείσουμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς ;

Αυτό εξαρτάται κυρίως από σας όλους .

*Ο Δημήτρης Κουρέτας είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης