Δημήτρης Παπαστεργίου: Προς τι όλη η φασαρία για τη βρύση; Reviewed by Momizat on . « Διάβασα και άκουσα διάφορες ανακρίβειες σχετικά με τη βρύση της Ασκληπιού. Είναι πρόσφατη, κατασκευάστηκε λίγο μετά την κατασκευή του πεζοδρόμου, άρα δεν μιλά « Διάβασα και άκουσα διάφορες ανακρίβειες σχετικά με τη βρύση της Ασκληπιού. Είναι πρόσφατη, κατασκευάστηκε λίγο μετά την κατασκευή του πεζοδρόμου, άρα δεν μιλά Rating: 0

 Δημήτρης Παπαστεργίου: Προς τι όλη η φασαρία για τη βρύση;

 Δημήτρης Παπαστεργίου: Προς τι όλη η φασαρία για τη βρύση;

« Διάβασα και άκουσα διάφορες ανακρίβειες σχετικά με τη βρύση της Ασκληπιού. Είναι πρόσφατη, κατασκευάστηκε λίγο μετά την κατασκευή του πεζοδρόμου, άρα δεν μιλάμε για καμία παράδοση.

Και ούτε ενετάχθη σοβαρά στη ζωή των Τρικάλων, είχε πάντα προβλήματα, δεν είχε νερό, ήταν βουλωμένη, και δημιουργούσε πρόβλημα στην πρόσβαση των απορριμματοφόρων.

Άρα, δε νομίζω πως η βρύση ήταν κάποιο σημείο αναφοράς της πόλης, δεν μιλάμε για κάτι ούτε πολύ παλιό ούτε κανένα ιδιαίτερο αρχιτεκτόνημα.

Υπήρξε η προσφορά του ιδρύματος Ζογγολόπουλου για το γλυπτό, το οποίο είναι ένα ιδιαίτερο γλυπτό, και είναι χαρά μας να το τοποθετήσουμε. Δεν ήταν απαίτηση του ιδρύματος η θέση, είχαν προτείνει μια άλλη θέση που εμείς δεν την εγκρίναμε, και αποφασίσαμε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τη θέση αυτή.

Προς τι λοιπόν όλη αυτή η φασαρία;

Να κάναμε δημοψήφισμα για τη βρύση; Νομίζω ότι η κοινωνία έχει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα να ασχοληθεί.»

Radio Lesxi 97,6

Σχόλια (2)

 • ΘΩΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

  Κατ’ αρχάς το έργο που πρόκειται να στηθεί εκεί δεν είναι γλυπτό. Κακώς αποκαλείται γλυπτό!!!Είναι απλώς μία φιλοτεχνημένη κατασκευή απο σύναρμολόγηση διάφορων μεταλλικών κυρίως στοιχείων (σωλήνες, ομπρέλλες, σύρματα κλπ.). Μακάρι να είχε στηθεί ένα πραγματικό γλυπτό το οποίο να είχε και άμεση σχέση με την πλουσιότατη πανάρχαια ιστορία της πόλη μας!!! Αυτές οι παρεμβάσεις απαιτούν και Εικαστικές αλλά και Ιστορικές ευαισθησίες!!!!!

  Απάντηση
 • Jim

  Θα μπορούσαν να συνδυαστούν κ τα δυο σε μια καινουργια μορφή.Γιατι θα πρέπει πάντα η κοινωνία να διχάζεται?Η άσπρο η μαύρο!Τουλάχιστον η βρύση είχε να προσφέρει στο πολίτη λίγο νερο ΔΩΡΕΑΝμερες που είναι.Το νέο γλυπτό τι θα προσφέρει?Ζούμε στην εποχή τις εικόνας κ τις επιφανείας χωρίς καμία ουσία.ΥΣΤ.Ας ξεκινήσει η δημοτική Αρχή απ τα βασικά να κόψει κανένα χορτάρι περιφερειακά τις πολης που έχουμε γίνει Αμαζόνιος κ να αφήσει τα γλυπτά για τους πολιτισμένους λαούς. Απέχουμε αρκετά….

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή