Δημήτρης Πετσέτας : Έλεος πια !! Reviewed by Momizat on . Έχοντας συμπληρώσει 36 χρόνια στο φροντιστηριακό μετερίζι, πρέπει να μάθω καινούργια πράγματα, αφού έτσι αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας κ.Γαβρόγλου. Μια ζωή γράφ Έχοντας συμπληρώσει 36 χρόνια στο φροντιστηριακό μετερίζι, πρέπει να μάθω καινούργια πράγματα, αφού έτσι αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας κ.Γαβρόγλου. Μια ζωή γράφ Rating: 0

Δημήτρης Πετσέτας : Έλεος πια !!

Δημήτρης Πετσέτας : Έλεος πια !!

Έχοντας συμπληρώσει 36 χρόνια στο φροντιστηριακό μετερίζι, πρέπει να μάθω καινούργια πράγματα, αφού έτσι αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας κ.Γαβρόγλου.

Μια ζωή γράφαμε θέματα τις Κυριακές και τώρα μας απαγορεύεται να το κάνουμε. Ομολογώ ότι δεν μπόρεσα να καταλάβω το σκεπτικό του υπουργού, όσο και αν προσπάθησα.

Ίσως επειδή έχουμε εντελώς διαφορετική αντίληψη και φιλοσοφία για την εκπαίδευση και για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί ολόκληρη η κοινωνία.

Οι απορίες είναι πολλές και τα ερωτήματα είναι ακόμα περισσότερα. Με ποια λογική μπορεί ένας υπουργός να απαγορεύει σε έναν ελεύθερο επαγγελματία να δουλέψει όποτε κρίνει αυτός;

Με την ίδια λογική, οι γεωργοί δεν θα έπρεπε να καλλιεργούν τα χωράφια τους, οι κτηνοτρόφοι δεν θα έπρεπε να φροντίζουν τα ποίμνια, οι οικοδόμοι δεν θα έπρεπε να πάνε στις δουλειές τους, οι καταστηματάρχες δεν θα έπρεπε να πάνε στα μαγαζιά τους, οι δικηγόροι και οι μηχανικοί στα γραφεία τους, οι γιατροί στους ασθενείς τους κλπ.

Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως και οι νοικοκυρές δεν θα έπρεπε να μαγειρεύουν για τις οικογένειές τους και να φροντίζουν τα σπίτια τους… Μόνον εγώ βλέπω τον παραλογισμό ή μήπως πραγματικά είναι παράλογο;

Με ποια λογική μπορεί ένας υπουργός να αφαιρέσει από έναν δάσκαλο το δικαίωμα να προετοιμάσει, όπως κρίνει αυτός, τους μαθητές του; Με την ίδια λογική, θα έπρεπε να απαγορευτεί στους προπονητές να κάνουν προπονήσεις των αθλητών τους και στις αθλητικές ομάδες να δίνουν επίσημους ή φιλικούς αγώνες τις Κυριακές.

Με ποια λογική μπορεί ένας υπουργός να απαγορεύει σε μένα, που ασκώ νόμιμα αυτό το επάγγελμα, να κάνω αυτό που κάνουν παράνομα χιλιάδες καθηγητές των δημοσίων σχολείων, οι οποίοι παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα;

Ποιους προσπαθεί άραγε να προστατέψει και ποιους ενισχύει αντικειμενικά, εκουσίως ή ακουσίως, με αυτή την απόφαση;

Φίλες και φίλοι, προσωπικά δεν περιμένω τίποτα σωστό από ιδεοληπτικούς και άσχετους με τα αντικείμενα που καλούνται να διαχειριστούν. Όλοι οι υπουργοί Παιδείας αυτής της κυβέρνησης έχουν δώσει τα χειρότερα δείγματα γραφής, με τις ανερμάτιστες δηλώσεις τους και με τις παράλογες αποφάσεις τους.

Στα πολλά προβλήματα, που υπήρχαν σε ολόκληρο το φάσμα της εκπαίδευσης, προσθέτουν συνεχώς καινούργια και δεν βλέπω να υπάρχει ούτε ένας βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας που να έχει υψώσει τη φωνή του και να έχει προσπαθήσει να σταθεί εμπόδιο σ’ αυτόν τον κατήφορο.

Ας βγάλουν και έναν νόμο που θα απαγορεύει στα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο και να μαθαίνουν γράμματα, για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Έλεος πια !

Σχόλια (1)

  • Νεοταξίτες

    Έχετε άδικο. Τόσο οι Μπαλτάς- Γαβρόγλου-Φίλης όσο και η υψηλού επιπέδου από την Φιλοσοφική Ιωαννίνων Ρεπούση, με το ανεπανάληπτο “στρίμωγμα της Σμύρνης” έχουν μεγάλα οράματα για την Ελληνική Παιδεία. Να ξεριζώσουν την Γλώσσα μας, την Ιστορία μας, τον διαχρονικό Πολιτισμό μας, την κλασσική παιδεία και τα παιδιά να διδάσκονται μόνο άχρηστα πράγματα και μαθήματα θετικής κατεύθυνσης ώστε να γίνουν υποτελείς εργάτες των Δυτικών.
    Δυστυχώς η Αριστερά και η Κεντροαριστερά, με εξαίρεση την εποχή της Εθν. Αντίστασης και του Άρη Βελουχιώτη, είναι όργανα της παγκοσμιοποίησης του Σόρος μαζί με τους Νεοφιλελεύθερους της Δεξιάς και αντιμάχονται το οτιδήποτε Ελληνικό.
    Λαός χωρίς πραγματική παιδεία, όπως σήμερα και χωρίς πίστη σε ιδανικά και αξίες, δεν θα βρεί ποτέ το σθένος να αντισταθεί στους Νεοταξίτες της παγκοσμιοποίησης. Η δουλεία που ζούμε θα γίνεται όλο και πιό βαρειά στη χώρα μας…Οι πολίτες κοιτάζουν μόνο πιό κόμμα θα κυβερνήσει και τι προσωπικό όφελος θα έχουν και η Πατρίδα εχάθη…

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή