"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

38.1 C
Trikala

Δημήτρης Σαράντης : Αν δεν είχαν γίνει τα αντιπλημμυρικά έργα στον Καραβόπορο, θα είχαμε πολύ μεγαλύτερες ζημιές

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αν δεν είχαν γίνει τα αντιπλημμυρικά έργα στον Καραβόπορο, θα είχαμε πολύ μεγαλύτερες ζημιές και σε ανθρώπινες ζωές, δήλωσε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6  ο πρόεδρος των Ελληνικών Γαλακτοκομείων Δημήτρης Σαράντης :

 

« Ήταν δύσκολη η Πέμπτη και για μας, που έγινε η πλημμύρα, κι αρχίσαμε από την Παρασκευή που υποχώρησαν τα νερά να καθαρίζουμε σιγά σιγά. Η παραγωγή βεβαίως είναι σταματημένη, κι ελπίζουμε την ερχόμενη εβδομάδα να είμαστε έτοιμοι. Οι ελλείψεις στα ράφια των ψυγείων υπάρχουν γιατί δεν γίνεται ο ανεφοδιασμός των σουπερ μάρκετ επειδή δεν  μπορούν τα φορτηγά ψυγεία να μετακινηθούν ώστε να μεταφέρουν τα έτοιμα προϊόντα από το εργοστάσιο της Λάρισας. Υπάρχει μια γενική ανωμαλία στο σύστημα logistics στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Κάνουμε υπερπροσπάθεια να καθαρίσουμε εδώ το εργοστάσιο μας, αρκετός μηχανολογικός εξοπλισμός μας δόθηκε από την Περιφέρεια και τον Δήμο Πύλης, αλλά και ναυλώσαμε και γερανούς από ιδιώτες της περιοχής.

Το είδαμε ότι έγιναν πλημμύρες. Παρόλα αυτά πρέπει να αντιστρέψω και το θέμα λέγοντας, αν δεν είχαν γίνει όσα έργα έχουν γίνει ως τώρα, τι θα είχε γίνει σήμερα; Θα ήμασταν εμείς εδώ ζωντανοί;

Εμείς που κάθε μέρα το διασχίζουμε το ποτάμι, είδαμε ότι στον Καραβόπορο τριπλασιάστηκε η κοίτη του Πηνειού, και καθαρίστηκε. Το ίδιο και στον Πορταικό. Αρα, μπορεί κάποιος να πει ότι δεν έγιναν έργα αντιπλημμυρικά; Πιστεύω θα είχαμε νεκρούς στα Τρίκαλα αν δεν είχαν γίνει ήδη αυτά. Χαιρόμασταν όταν έκανε ο Μιχαλάκης αυτά τα έργα, γιατί λέγαμε ότι δεν θα ξαναδούμε πλημμύρα. Αλήθεια χαιρόμασταν, λέγαμε είμαστε εξασφαλισμένοι. Δυστυχώς δεν καλουπώνεις τη φύση, κι έγινε αυτή η ζημιά.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως τον πόνο, την απόγνωση, την οργή, από τους ανθρώπους που χάσανε το βιος τους και την περιουσία τους και μένουν βρεγμένοι χωρίς σπίτια. Είναι άλλο όμως το να λέμε δεν έγινε τίποτα, γιατί αν δεν είχε γίνει τίποτα θα είχαμε πολλούς πνιγμένους ανθρώπους. Μπορεί μεν να μην έφτασε η παρέμβαση στον Καραβόπορο, αλλά να μην δημιουργούμε εικόνα που αδικεί και την δουλειά που έγινε. Παλιότερα δεν είχε γίνει κανένα έργο, και απλά λόγω τύχης δεν έγινε τέτοια ζημιά και τέτοια καταστροφή.

20 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βγαίνουν τώρα δημόσια οι μεγαλοεπιχειρηματίες και υπερασπίζονται κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμους.Έρχονται … οι επιδοτήσεις και τα νέα ΕΣΠΑ. Αυτοί θα τα “φάνε” πάλι.

 2. Τελικά η υποταγή έφτασε πολύ ψηλά.
  Μπορεί να μου πει πέραν ενός απλού καθαρισμού του Πηνειού που έγινε, ο νέος δρόμος Πύλης, αντί γιά μπάρες έχει στηθαίο;
  Έχει καταλάβει ότι τα νερά που φτάναμε στον δρόμο γύριζαν ξανά πίσω και το αποτέλεσμα το ξέρουμε.
  Έχουν οι παράδρομοι αποχετευτικά έργα;
  Αν ναι, γιατί δεν λειτούργησαν;
  Υπάρχουν αναχώματα και σαραζανέτια στην περιοχή του καραβόπουρου και μετά;
  Αλλιώς κρείττον του λαλείν το σιγάν…

   • Και από τεχνικά γνωρίζει ο Trikalinos…
    Εκτός δηλαδή από οικονομία, πολιτική, κοινωνιολογία, εξωτερική πολιτική κλπ, κλπ. Μειράκια αισθανόμαστε έμπροσθεν του… Τι να γράψουμε εμείς τώρα… Ας ποιήσουμε την νήσσαν.
    Υ.Γ. Συνέχισε φίλε το ”έργο” της αποπροσανατόλισης, καμία δουλειά δεν είναι ντροπή.

 3. Αν πανηγυρίζεις για τα 2.2 δις για όλες τις φωτιές και τις πλημμυρες στη Θεσσαλία, με πρώτη δόση στις αρχές του 24, τότε άξια αναρωτιέσαι. Συνεπώς συνέχισε να τρως σανό.

 4. Το κομματόσκυλο με τα τρία, τέσσερα ή ποιος ξέρει πόσα ονόματα θα βρει ακόμα, δεν βάζει το κεφάλι του στα βρωμόνερά για τα οποία είναι υπεύθυνο το τρισάθλιο καθεστώς που υποστηρίζει μπας και συνέλθει; Ρε ούτε για ψώνια δε σε στέλνουν μην τυχόν και κάνεις λάθος στα ρέστα. Μού έμαθες και την κινητοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

  • Τρέχα στη Β. Κορέα και παράτα μας, που μας πρήξατε με τις ΔΗΜΗΤΡΕΣ και θέλατε διαπραγμάτευση με την ΕΕ, αλλά σας είπαν το Greece talks need ‘adults in the room’.
   Εκτός Βουλής ο Γιάνης, σας πήρανε χαμπάρι και εδώ.

 5. Αποπροσανατολίζεις , αυτά που λες κριθήκαν ….τώρα κρίνονται οι ευθύνες σας για τη βιβλική καταστροφή: (διαχρονικές των) κυβερνήσεων αλλά και περιφέρειας και δήμων..

  ΥΓ. οι «επιτόπου» εµφανίσεις µε φωσφοριζέ αδιάβροχα – δεν επαρκούν…. ούτε οι φωτογραφίες για το θεαθήναι

  • Εσύ αποπροσανατολίζεις.
   Αυτό σου είπε ότι “Αν δεν είχαν γίνει τα αντιπλημμυρικά έργα στον Καραβόπορο, θα είχαμε πολύ μεγαλύτερες ζημιές”
   Δεν είχαν τα έργα προδιαγραφές για την πλημμύρα του Νείλου!

   • Αφήστε τους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους , παραπέμπω στο άρθρο “Επιστήμονες Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – «Προειδοποιήσαμε έγκαιρα, προτείναμε, μας αγνόησαν” και ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ

    Αφήστε τις εξυπνάδες περι πλημμύρας του Νείλου…όφειλαν να έχουν σχέδιο για μια περιοχή όπως η Θεσσαλία που είναι φυσική λεκάνη….για τη σωστή διαχείριση των υδάτων και την παρακολούθηση του φαινομένου…θα είχαν σωθεί ΖΩΕΣ

    ΥΓ. ο ΚΑΛΟΧΑΙΡΕΤΑΣ καλός για τα καφενεία και τα εύκολα
    αλλά τα δύσκολα θέλουν πρωτίστως γνώση ..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης