Δημήτρης Στρατούλης από τα Τρίκαλα: Προοπτική οδύνης ετοιμάζουν στα εργασιακά δικαιώματα Reviewed by Momizat on . Σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε στα Τρίκαλα η Λαϊκή Ενότητα μίλησαν σήμερα το απόγευμα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλιση Σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε στα Τρίκαλα η Λαϊκή Ενότητα μίλησαν σήμερα το απόγευμα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλιση Rating: 0

Δημήτρης Στρατούλης από τα Τρίκαλα: Προοπτική οδύνης ετοιμάζουν στα εργασιακά δικαιώματα

Δημήτρης Στρατούλης από τα Τρίκαλα:  Προοπτική  οδύνης ετοιμάζουν στα εργασιακά δικαιώματα

Σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε στα Τρίκαλα η Λαϊκή Ενότητα μίλησαν σήμερα το απόγευμα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης και ο Αποστόλης Καψάλης  ερευνητής εργασιακών σχέσεων στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Για αδυναμία της κυβέρνησης να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα έκανε λόγο ο  Δημήτρης Στρατούλης . Οι δανειστές υποστήριξε “έδειξαν τα δόντια τους” με τις θρασύτατες απαιτήσεις τους για νέα και ολοκληρωτική εργασιακή κατεδάφιση ενώ η κυβέρνηση δείχνει την πολιτική αδυναμία της να υπερασπίσει τα αυτονόητα και τη διαθεσιμότητά της για νέες άτακτες υποχωρήσεις.

Δεν έχει μέλλον μία χώρα – είπε – στην οποία  οι μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν 35%-50%, ο κατώτατος μισθός σφαγιάστηκε με νόμο, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας ουσιαστικά καταργήθηκαν, οι εργασιακές σχέσεις μετατράπηκαν σε “λάστιχο”, οι απολύσεις έγιναν πιο εύκολες και πιο φτηνές για τους εργοδότες και η λεγόμενη αγορά εργασίας έχει μετατραπεί σε ζούγκλα.

Επεσήμανε επίσης ότι περιμένει μία εργασιακή κόλαση τους εργαζόμενους με τα νέα μέτρα που έχουν μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων . 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Αποστόλη Καψάλη . Οι νέοι νόμοι που ετοιμάζουν – είπε – προβλέπουν , εκτός από την επαναφορά του λοκ άουτ και των ομαδικών απολύσεων, περιορισμό στο δικαίωμα στην απεργία, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, αλλαγές  στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή