"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Δημήτρης Στρατούλης από τα Τρίκαλα: Προοπτική οδύνης ετοιμάζουν στα εργασιακά δικαιώματα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε στα Τρίκαλα η Λαϊκή Ενότητα μίλησαν σήμερα το απόγευμα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης και ο Αποστόλης Καψάλης  ερευνητής εργασιακών σχέσεων στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Για αδυναμία της κυβέρνησης να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα έκανε λόγο ο  Δημήτρης Στρατούλης . Οι δανειστές υποστήριξε “έδειξαν τα δόντια τους” με τις θρασύτατες απαιτήσεις τους για νέα και ολοκληρωτική εργασιακή κατεδάφιση ενώ η κυβέρνηση δείχνει την πολιτική αδυναμία της να υπερασπίσει τα αυτονόητα και τη διαθεσιμότητά της για νέες άτακτες υποχωρήσεις.

Δεν έχει μέλλον μία χώρα – είπε – στην οποία  οι μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν 35%-50%, ο κατώτατος μισθός σφαγιάστηκε με νόμο, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας ουσιαστικά καταργήθηκαν, οι εργασιακές σχέσεις μετατράπηκαν σε “λάστιχο”, οι απολύσεις έγιναν πιο εύκολες και πιο φτηνές για τους εργοδότες και η λεγόμενη αγορά εργασίας έχει μετατραπεί σε ζούγκλα.

Επεσήμανε επίσης ότι περιμένει μία εργασιακή κόλαση τους εργαζόμενους με τα νέα μέτρα που έχουν μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων . 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Αποστόλη Καψάλη . Οι νέοι νόμοι που ετοιμάζουν – είπε – προβλέπουν , εκτός από την επαναφορά του λοκ άουτ και των ομαδικών απολύσεων, περιορισμό στο δικαίωμα στην απεργία, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, αλλαγές  στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης