"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Δημήτρη θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας . Αθάνατος .!!

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Γεννήθηκε στην Αγία Μονή Τρικάλων, το 1948. Έζησε χωρίς την παρουσία του πατέρα του, τον οποίο γνώρισε στα 29 του χρόνια, καθώς βρισκόταν στην εξορία και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Ρουμανία, διωγμένος για τις πολιτικές του πεποιθήσεις και την δράση του στο ΚΚΕ. Ο γιός του, αν και δεν πολιτεύτηκε ή πολιτικολόγησε έντονα, ως νέος εντάχθηκε στη νεολαία Λαμπράκη και στη συνέχεια στήριζε το ΚΚΕ.

https://www.facebook.com/Edw.milanetatragoudia/videos/183911759204799/

Το 1964 μεταφέρθηκε στην Αθήνα και παράλληλα με το σχολείο, άρχισε τις πρώτες του εμφανίσεις ως τραγουδιστής.

Ακόμη ανήλικος, «μαθήτευσε» δίπλα στον Μπιθικώτση και το 1966 συνεργάζεται με τον Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνεύοντας μέρη από τη Ρωμιοσύνη και το Άξιον Εστί σε συναυλίες.

Δήμος Μούτσης, Μάνος Ελευθερίου, Γιώργος Χατζηνάσιος, Τάκης Μουσαφίρης, Λάκης Παπαδόπουλος, Απόστολος Καλδάρας και, φυσικά, Θάνος Μικρούτσικος είναι μερικά από τα ονόματα των συνεργατών του και ακολουθούν τραγούδια που έμειναν στην ιστορία της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, συντρόφεύοντας στιγμές της ζωής των επόμενων γενιών που μεγάλωσαν με τα τραγούδια του.

Ροκ, έντεχνος, λαϊκός αλλά πάνω από όλα αυθεντικός σε κάθε πτυχή, σε κάθε στίχο, σε κάθε «γύρισμα» της φωνής ο Δημήτρης Μητροπάνος «ήταν φωτιά, κεραυνός κι αστραπή. Άκου, έχει φωνή. Άκου, ακόμα ζει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης