ΔΗΜΑΡ: Ενεργοποίηση διαδικασίας αποζημιώσεων των αγροτών από ΕΕ Reviewed by Momizat on . Η Δημοκρατική Αριστερά από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι απαιτείται άμεσα ένα σχέδιο διαχείρισης της κρίσης από την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση. Για την άμεση α Η Δημοκρατική Αριστερά από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι απαιτείται άμεσα ένα σχέδιο διαχείρισης της κρίσης από την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση. Για την άμεση α Rating: 0

ΔΗΜΑΡ: Ενεργοποίηση διαδικασίας αποζημιώσεων των αγροτών από ΕΕ

ΔΗΜΑΡ: Ενεργοποίηση διαδικασίας αποζημιώσεων των αγροτών από ΕΕ

Η Δημοκρατική Αριστερά από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι απαιτείται άμεσα ένα σχέδιο διαχείρισης της κρίσης από την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση.

Για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει ενεργοποίηση της διαδικασίας αποζημιώσεων με αξιοποίηση του τρόπου διαχείρισης αντίστοιχων κρίσεων τα προηγούμενα χρόνια σε επίπεδο ΕΕ.

Αναγκαίες είναι επίσης οι χρηματοδοτικές διευκολύνσεις για τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται καθώς και στοχευμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Η ΕΕ, μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, μπορεί να διαθέσει περισσότερα από 400 εκ. ευρώ, τα οποία έχει ως αποθεματικό ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις κρίσεων.

Οι πόροι αυτοί μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν τώρα. Επισημάναμε επίσης ότι πρέπει ταχύτατα να συγκληθεί το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας.

Μέχρι σήμερα τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει συμβεί. Κάθε επιπρόσθετη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος από την ελληνική κυβέρνηση θα έχει δυσμενείς συνέπειες για τους Έλληνες παραγωγούς και την ελληνική αγροτική οικονομία.

Κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ αποτελούμενο από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον βουλευτή Θωμά Ψύρρα, βρίσκονται στην Κεντρική Μακεδονία και στο νομό Ημαθίας με θέμα της επίσκεψης το εμπάργκο από την Ρωσία στα αγροτικά προϊόντα και τη διαχείριση της κρίσης.

Για τον λόγο αυτό θα γίνει συνάντηση με παραγωγούς σε αγροτικούς συλλόγους και σε αγροτικούς συνεταιρισμούς. Επίσης, οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ θα συμμετάσχουν και θα εκθέσουν τις απόψεις του κόμματος στη σύσκεψη των παραγωγών και των εξαγωγέων οπωροκηπευτικών της Μακεδονίας.

Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης είναι:

  • 13:00 Συνάντηση με παραγωγούς ροδακίνων στην περιοχή της Βέροιας
  • 14:00 Συνάντηση με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων του Νομού Ημαθίας
  • 14:30 Επίσκεψη σε αγροτικούς συνεταιρισμούς στην περιοχή της Νάουσας και συνάντηση με τη διοίκηση του συνεταιρισμού και τους παραγωγούς
  • 17:00 Συμμετοχή των εκπροσώπων της ΔΗΜΑΡ στη σύσκεψη των παραγωγών και των εξαγωγέων οπωροκηπευτικών της Μακεδονίας στο Επιμελητήριο Ημαθίας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή