“ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία” το ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ και συνεργαζόμενων κινήσεων Reviewed by Momizat on . Το όνομα "ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία" πρόκειται να έχει το ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ και των συνεργαζόμενων κινήσεων και προσωπικοτήτων στο πλαίσιο του λεγόμεν Το όνομα "ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία" πρόκειται να έχει το ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ και των συνεργαζόμενων κινήσεων και προσωπικοτήτων στο πλαίσιο του λεγόμεν Rating: 0

“ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία” το ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ και συνεργαζόμενων κινήσεων

“ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία” το ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ και συνεργαζόμενων κινήσεων
Το όνομα “ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία” πρόκειται να έχει το ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ και των συνεργαζόμενων κινήσεων και προσωπικοτήτων στο πλαίσιο του λεγόμενου “τρίτου πόλου”.

Αυτό εισηγήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία συνεδριάζει για να εγκρίνει τον παραπάνω τίτλο και τα υπόλοιπα σημεία της συμφωνίας ανάμεσα στη ΔΗΜΑΡ και τους συμπράττοντες μαζί της ο γραμματέας του κόμματος ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ η συμφωνία περιλαμβάνει ακόμη τη δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου στο οποίο πρόκειται να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και προσωπικότητες μεταξύ των οποίων (Π. Μπεγλίτης, Γ. Τσαμουργέλης, Μαριλένα Κοππά, Γ. Σωτηρέλλης κ.α), θα είναι ανοικτό και σε άλλες συμμετοχές, θα έχει την ευθύνη καθόδου στις ευρωεκλογές, θα συντονίσει τις διαδικασίες συγκρότησης του ψηφοδελτίου και θα διαμορφώσει το πολιτικό πλαισίο της εκλογικής διακήρυξης. Στο ζήτημα αυτό έχει συμφωνηθεί το σχετικό κείμενο, το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες. Το επόμενο δεκαήμερο πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα λίστα προσωπικοτήτων και επιστημόνων από όλο το κοινωνικό φάσμα το οποίο εκφράζεται θετικά και στηρίζει την προσπάθεια αυτή. Ακόμη εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου προγραμματίζεται ανοιχτή πολιτική εκδήλωση για τη δημόσια ανακοίνωση της πρωτοβουλίας.
Στη δε εισήγησή του ο πρόεδρος του κόμματ,ς Φ. Κουβέλης, σημείωσε:

“Η Ελλάδα χρειάζεται μια πολιτική δύναμη στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο που δεν θα ταυτίζει την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα με συντηρητικές επιλογές. Χρειάζεται μια πολιτική δύναμη που δεν θα αμφισβητεί τις ιστορικές κατακτήσεις του ελληνισμού, την καταστατική του θέση στον δυτικό κόσμο και στο κατεξοχήν προωθημένο υπερεθνικό σύστημα ολοκλήρωσης. Ταυτόχρονα όμως χρειάζεται μια πολιτική δύναμη που εντασσόμενη σε ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια θα μάχεται για  το προοδευτικό , για αλλαγές προοδευτικού περιεχομένου , για πολιτικές που υπηρετούν την κοινωνική  συνοχή .

•Μια συμπαράταξη σοσιαλιστών, σοσιαλδημοκρατών, προοδευτικών, αριστερών και οικολόγων είναι ικανή να δώσει τη μάχη αυτή. Μια συμπαράταξη αυτόνομη, χωρίς εξαρτήσεις από λογής συμφέροντα, μια συμπαράταξη με αίσθημα και πολιτική δημοκρατικής ευθύνης .

Ο προοδευτικός πόλος θα είναι πραγματικά προοδευτικός. Δεν θα είναι λαϊκιστικός για να θωπεύσει συνειδήσεις, δεν θα βασίζεται στην άκρατη υποσχεσεολογία ούτε θα αθροίζει συντεχνιακά αιτήματα προς άγραν ψήφων. Το γενικό συλλογικό συμφέρον βρίσκεται πάνω από αυτό το άθροισμα. Οι δημόσιες πολιτικές θα σχεδιάζονται με μοναδικό άξονα αυτό.

•Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες, στον κόσμο της εργασίας, του πνεύματος και των τεχνών – απευθυνόμαστε σε όσους μοιράζονται τις ίδιες πεποιθήσεις με εμάς, σε όσους πιστεύουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος που διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και την ανάκαμψη και τους καλούμε να στηρίξουν το εγχείρημα αυτό.

Είναι υπόθεση της κοινωνίας και όχι απλά συνενώσεων κορυφής. Μέσα από μια έκρηξη συμμετοχής είναι δυνατή η αναγκαία  αλλαγή. Αυτή επιδιώκουμε . Αυτή διεκδικούμε”.

(Πηγή left.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή