ΔΗΜΑΡ: Τροπολογία για αναστολή πλειστηριασμών μέχρι τέλη του ‘15 Reviewed by Momizat on . Για τρίτη (!) φορά η ΔΗΜΑΡ κατέθεσε την τροπολογία της για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2015. Σε σχετικό σημείωμα τονίζεται ό Για τρίτη (!) φορά η ΔΗΜΑΡ κατέθεσε την τροπολογία της για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2015. Σε σχετικό σημείωμα τονίζεται ό Rating: 0

ΔΗΜΑΡ: Τροπολογία για αναστολή πλειστηριασμών μέχρι τέλη του ‘15

ΔΗΜΑΡ: Τροπολογία για αναστολή πλειστηριασμών μέχρι τέλη του ‘15

Για τρίτη (!) φορά η ΔΗΜΑΡ κατέθεσε την τροπολογία της για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2015. Σε σχετικό σημείωμα τονίζεται ότι το καλοκαίρι, ο υπουργός Οικονομικών την είχε απορρίψει, λέγοντας ότι δεν είχε έρθει η ώρα. Οπότε η ΔΗΜΑΡ, τώρα που ήρθε η ώρα, την επανακαταθέτει. Αν η τροπολογία γίνει δεκτή, θα ανακουφιστούν χιλιάδες συμπολίτες. Αν όχι…

Αναλυτικά η ανακοίνωση, αναφέρει:

“Η Δημοκρατική Αριστερά, ήδη από τις 7 Ιουνίου 2013, διαβλέποντας το μεγάλο κίνδυνο της άρσης «της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας», τις αντιδράσεις της Τρόικας και την αναστάτωση των δανειοληπτών, είχε καταθέσει έγκαιρα σχετική τροπολογία, στο Σχέδιο Νόμου «Πρόγραμμα Διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στο ν.3869/2010», για την αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015. Ο αρμόδιος Υπουργός απέρριψε την τροπολογία λέγοντας ότι «όταν έρθει η ώρα, δηλαδή στο τέλος του 2013, θα εξετάσουμε όπως και πέρσι το θέμα της παράτασης της αναστολής».

Επειδή η ημερομηνία αναστολής των πλειστηριασμών σε λίγες μέρες λήγει,

Επειδή η κυβέρνηση δεν έχει αποσαφηνίσει τη στάση της,

Επειδή η Τρόικα θέτει επιτακτικά το θέμα της άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών,

Η Δημοκρατική Αριστερά επανακαταθέτει για τρίτη φορά σχετική τροπολογία για αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας. Με την προτεινόμενη τροπολογία, παρατείνεται το διάστημα προστασίας για την κύρια κατοικία μέχρι το τέλος του 2015 και δίνεται επαρκής χρόνος για το σχεδιασμό μίας ολοκληρωμένης νομοθετικής ρύθμισης που θα αντιμετωπίζει το ζήτημα της προστασίας των δανειοληπτών συνολικά και ρεαλιστικά.

Η προστασία αυτή κρίνεται απαραίτητο να επεκταθεί και στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο, δεδομένου ότι η οικονομική αδυναμία δεν περιορίζεται σε μία κατηγορία οφειλής αλλά σε όλες”.
Σημειώνεται ότι, για τον νόμο για τα ακίνητα που προωθεί η κυβέρνηση, η θέση της ΔΗΜΑΡ είναι σαφής: “Ο νέος φόρος για τα ακίνητα δεν είναι προοδευτικός, δεν έχει αφορολόγητο όριο, δεν επιβάλλεται επί του συνόλου της ακίνητης περιουσίας, δεν λαμβάνει υπόψη την περιουσιακή κατάσταση των νοικοκυριών”.
Σημειώνει, δε, ότι “η κυβέρνηση χρησιμοποιεί μια πραγματική  ανάγκη, τη δίκαιη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, προκειμένου να νομοθετήσει μια άδικη και υψηλή φορολογία”.

 

 

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή