Δημοκρατικά παράδοξα στα Τρίκαλα – του Κώστα Κουτσονάσιου. Reviewed by Momizat on . Η σχέση των Τρικαλινών με τα τοπικά ΜΜΕ είναι ομολογουμένως ένας δεσμός μίσους και πάθους.  Κι αυτό γιατί παρ`ότι οι πρώτοι θεωρητικά απαξιώνουν καθημερινώ Η σχέση των Τρικαλινών με τα τοπικά ΜΜΕ είναι ομολογουμένως ένας δεσμός μίσους και πάθους.  Κι αυτό γιατί παρ`ότι οι πρώτοι θεωρητικά απαξιώνουν καθημερινώ Rating: 0

Δημοκρατικά παράδοξα στα Τρίκαλα – του Κώστα Κουτσονάσιου.

Δημοκρατικά παράδοξα στα Τρίκαλα –  του Κώστα Κουτσονάσιου.

Η σχέση των Τρικαλινών με τα τοπικά ΜΜΕ είναι ομολογουμένως ένας δεσμός μίσους και πάθους. 

Κι αυτό γιατί παρ`ότι οι πρώτοι θεωρητικά απαξιώνουν καθημερινώς το επίπεδο και αμφισβητούν την αξιοπιστία των δεύτερων, εντούτοις στη πράξη η πληθώρα των media του νομού και τα επίσημα στοιχεία ακροαματικότητας – αναγνωσιμότητας, άλλα δείχνουν.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν, ότι οι πολιτικές και αυτοδιοικητικές προτιμήσεις της τοπικής κοινωνίας στη κάλπη καθ` υπαγορεύονται από τους δημοσιογράφους και τους ραδιοσχολιαστές της περιοχής.

Αυτό από μόνο του κι εφόσον ισχύει δεν περιποιεί τιμή για το Τρικαλινό εκλογικό σώμα, ενώ αποτελεί ουσιαστικά παραδοχή Δημοκρατικού ελλείμματος στο τοπικό δημόσιο βίο, αν συνυπολογισθούν επίσης οι πελατειακές συναλλαγές που ευδοκιμούν και ο νεποτισμός που πια τείνει να κυριαρχήσει. 

Βέβαια η ανέξοδη κριτική και τα αναθέματα, δεν πρόκειται να ανατρέψουν το κατήφορο της πολιτικής και τη νοσηρή πραγματικότητα στους θεσμούς τις αυτοδιοίκησης.

Απαιτείται δραστηριοποίηση στην ενημέρωση και συμμετοχή στα κοινά από τις λεγόμενες υγιείς δυνάμεις του τόπου, προσδίδοντας έτσι στο πολίτη τη γνώση και την εναλλακτική πρόταση για να μπορέσει να ξεχωρίσει την ήρα απ`το στάρι.

Κώστας Κουτσονάσιος

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή