"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.9 C
Trikala

Δημοκρατικός πολίτης και ανθρώπινα δικαιώματα σε σεμιναριακή διημερίδα για εκπαιδευτικούς στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2021 το έργο «Human Rights for Beginners 2» υλοποιήθηκε στο 8ο ΓΕΛ Τρικάλων με τη συμμετοχή 38 εκπαιδευτικών από 6 πόλεις της χώρας.Το έργο Human Rights for Beginners 2 υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό New Wrinkle.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
Η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, στη λήξη του διημέρου, επεσήμανε στον χαιρετισμό της, ότι «δράσεις σαν κι αυτή, αποτελούν βέλτιστη εκπαιδευτική πρακτική, που έχει ενσωματωθεί στην κουλτούρα του ανοιχτού σχολείου και καλλιεργείται συστηματικά και στοχευμένα, μέσα σε ένα κλίμα ολιστικής σχολικής προσέγγισης». Συνεχάρη τους διοργανωτές και υπενθύμισε τον καθοριστικό ρόλο του σχολείου στην προετοιμασία των μαθητών «για τη μελλοντική συμβολή τους στην κοινωνία ως υπεύθυνοι, ενεργοί και δημοκρατικοί πολίτες».
Ο κ. Ηρακλής Μοσκώφ, Phd. Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων από το Υπουργείο Εξωτερικών, τόνισε ότι έχει σημασία η προώθηση των αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με παρόμοια σεμινάρια. «Χρειαζόμαστε», είπε, «αλληλεγγύη, κοινωνική ενσυναίσθηση και δημοκρατικό πολιτισμό», όχι μόνο με την τήρηση των νόμων και του Συντάγματος, αλλά και με πράξεις, όπως η συγκεκριμένη πιλοτική προσπάθεια.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η συνόψιση των όσων διδάχθηκαν οι εκπαιδευτικοί στα σεμινάρια καθ’ όλο το διήμερο. Με ψηφοφορία των παρισταμένων αναδείχθηκε η καλύτερη εκπαιδευτική πρόταση που θα μπορεί να προωθηθεί και να υλοποιηθεί στην τάξη.
Παραβρέθηκαν επίσης, οι βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα και Θανάσης Λιούτας, ο δήμαρχος Τρικκαίων Παπαστεργίου Δημήτρης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας, η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων Εφη Λεβέντη, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Ξυνοπούλου Ελένη και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστος Τρικάλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης