"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Δημοπρασία για το «Φρούριο»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νέα πνοή στην ιστορική καφετέρια στο «Φρούριο», επιδιώκει να δώσει ο Δήμος Τρικκαίων. Με διακήρυξη που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Δήμου (trikalacity.gr, στην ενότητα ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ) καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να μετάσχουν σε δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού αναψυκτηρίου στη θέση «Φρούριο» καθώς και του εξωτερικού του χώρου.

Πρόκειται για την ιστορική καφετέρια – ουζερί που λειτουργεί επί 53 περίπου χρόνια στο σημείο της εισόδου στο κυρίως Κάστρο των Τρικάλων. Για δεκαετίες απετέλεσε χώρο αναψυχής και «απόδρασης» των τρικαλινών, προσφέροντας δροσερές βραδιές, χώρο συνεστιάσεων και συγκεντρώσεων, χώρο προβολής ποδοσφαιρικών αγώνων την εποχή που οι τηλεοράσεις στα Τρίκαλα ήταν… δύο, χώρο επιδείξεων μόδας και γενικότερα, ήταν κύτταρο της τρικαλινής κοινωνίας.. 

Η νέα διοίκηση του Δήμου Τρικκαίων είχε αποφασίσει από την αρχή της θητείας της, να αξιοποιήσει τη δημοτική περιουσία. Στο πλαίσιο αυτό, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τα δημοτικά ακίνητα, των οποίων η μίσθωση, είτε είχε λήξει είτε αντιμετώπιζε προβλήματα. Ετσι διευθετήθηκε η μίσθωση και στο «Φρούριο», με αποτέλεσμα, μετά τις σχετικές μελέτες και εργασίες, να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης. Χθες Πέμπτη, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων ενέκρινε τους σχετικού όρους και η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, στις 10 το πρωί, στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι το ποσό των 1.000 ευρώ για το μηνιαίο ενοίκιο.

Η ενοικίαση θα αφορά τα 501,44 τ.μ. του αναψυκτηρίου, την αποθήκη των 99,04 τ.μ, τον ημιυπαίθριο χώρο των 106,25 τ.μ. και τον περιβάλλοντα χώρο των 1.697,80 τ.μ.

Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι για 8 χρόνια, με δυνατότητα ανανέωσης.  Ο χώρος θα λειτουργήσει αποκλειστικά ως κατάστημα παροχής επισιτιστικών υπηρεσιών και επιχειρηματικής δραστηριοποίησης του μισθωτή (καφετέρια, αναψυκτήριο, ζαχαροπλαστείο, εστιατόριο, χωρίς να αποκλείεται και η δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης ουζερί), καθώς και για κάθε συναφή συμβατή χρήση. Αποκλείεται η χρήση μουσικών οργάνων και η λειτουργία του ως κλαμπ ή κέντρου διασκέδασης, ενώ δεν θα πρέπει να ενοχλούνται οι κάτοικοι της περιοχής και της πόλης γενικότερα.

Η σχετική διακήρυξη περιγράφει με λεπτομέρεια και τις υποχρεώσεις του μισθωτή για τις εργασίες που θα πρέπει να αναλάβει να φέρει σε πέρας στο κτήριο.

Επίσης, ο μισθωτής θα έχει και τον ρόλο εξυπηρέτησης των επισκεπτών του Κάστρου, οπότε ο Δήμος θα παρεμβαίνει στην τιμή διάθεσης τριών βασικών προϊόντων: νερό  εμφιαλωμένο 0,5 lit,  καφές ελληνικός ή στιγμιαίος (φραπέ),  σάντουιτς/τοστ απλό.

Πλέον, λοιπόν, όλα είναι έτοιμα για το ιστορικό αυτό κτίσμα – που «άνοιξε» και στην τρικαλινή αλληλεγγύη, φιλοξενώντας πρόσφυγες – να δεχθεί ξανά τους τρικαλινούς και τους επισκέπτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης