Δημοπρατείται η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καλαμπάκα Reviewed by Momizat on . Τη δημοπράτηση του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργου, προϋπολογισμού 3,35 εκ. ευρώ, που συμβάλλει στην αναβάθμιση των υποδομών Πρόνοιας στην Π.Ε Τρικάλων ενέκ Τη δημοπράτηση του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργου, προϋπολογισμού 3,35 εκ. ευρώ, που συμβάλλει στην αναβάθμιση των υποδομών Πρόνοιας στην Π.Ε Τρικάλων ενέκ Rating: 0

Δημοπρατείται η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καλαμπάκα

Δημοπρατείται η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καλαμπάκα

Τη δημοπράτηση του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργου, προϋπολογισμού 3,35 εκ. ευρώ, που συμβάλλει στην αναβάθμιση των υποδομών Πρόνοιας στην Π.Ε Τρικάλων ενέκρινε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Ειδικότερα, πρόκειται για το έργο : «Κατασκευή Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων», προϋπολογισμού 3,35 εκ. ευρώ, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Τρικάλων) και κύριο του έργου την Ι. Μητρόπολη.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Μέσα σε ένα αρνητικά φορτισμένο και υφεσιακό περιβάλλον η αιρετή Περιφέρεια, με σεβασμό και ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπο, ενισχύει στην πράξη δίκτυα κοινωνικής στήριξης. Το έργο αυτό αφορά στη δημιουργία μιας σύγχρονης μονάδας ηλικιωμένων, η οποία έχει ως στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας για τα άτομα που φιλοξενούνται εκεί, με σκοπό την πλήρη φυσική, ψυχική και κοινωνική ευεξία, την αποτροπή της κατάθλιψης, της ψυχικής και σωματικής κατάπτωσης και την εξάλειψη του αισθήματος εγκλεισμού και ιδρυματοποίησης. Σε συνεργασία με την Ι. Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, ενισχύουμε δομές μέριμνας και φροντίδας, με ένα σύγχρονο κτίριο όπου πρόκειται να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης και με προσανατολισμό την κάλυψη των αναγκών της τρίτης ηλικίας».

Με την υλοποίησή του επιτυγχάνεται η δημιουργία μιας Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων για την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στον τομέα της υγείας ειδικών κοινωνικών ομάδων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών και των οικογενειών τους. Αναλυτικότερα το έργο περιλαμβάνει την ανέγερση κτιρίου για την πλήρη λειτουργία της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων στην Καλαμπάκα Τρικάλων. Το οικόπεδο, εντός του οποίου πρόκειται να κατασκευαστεί το κτίριο, είναι επιφάνειας 4.354 τ.μ. και βρίσκεται νότια του οικισμού της Καλαμπάκας. Το κτίριο αποτελείται από δύο επίπεδα, υπόγειο και ισόγειο. Στο ισόγειο αναπτύσσονται η μονάδα διαβίωσης με είκοσι ένα (21) κλίνες, (δέκα (10) δίκλινα δωμάτια και ένας χώρος μόνωσης), οι εξυπηρετήσεις περίθαλψης, οι χώροι διοίκησης και στο υπόγειο αναπτύσσονται όλες οι βοηθητικές χρήσεις. Στο κτίριο προβλέπεται φέρουσα κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα, τοίχοι πλήρωσης από οπτοπλινθοδομή, στέγη ξύλινη με επικάλυψη από κεραμίδια ρωμαϊκού τύπου και όλες οι απαιτούμενες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις για την πλήρη κατασκευή και λειτουργία του κτιρίου. Επιπλέον προβλέπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της περιόδου χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ και η παράδοσή του για χρήση τοποθετείται πριν το τέλος του 2015. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

(Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας)

Αφήστε το σχόλιο σας