Δημοπρατείται το 18ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Κατασκευή 18ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων», προϋπολογισμού 595.000 € (με ΦΠΑ). Συγκεκριμένα Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Κατασκευή 18ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων», προϋπολογισμού 595.000 € (με ΦΠΑ). Συγκεκριμένα Rating: 0

Δημοπρατείται το 18ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων

Δημοπρατείται το 18ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Κατασκευή 18ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων», προϋπολογισμού 595.000 € (με ΦΠΑ). Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας για το εν λόγω έργο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από το Δήμο Τρικκαίων, Δικαιούχο και Φορέα υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Αύγουστο 2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και συγκεκριμένα από τον Άξονα 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Θεσσαλία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Χωρικής Ενότητας «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος».

Όπως επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με προσπάθεια, συνεργασία και στοχευμένη δουλειά, κάνουμε πράξη «διαγενεακές» πολιτικές. Δηλαδή το τι κληροδοτούμε στο μέλλον. Και εμείς σήμερα κληροδοτούμε τα σχολεία του αύριο και στηρίζουμε τη δημόσια παιδεία. Δημοπρατούμε ένα σημαντικό έργο, το οποίο λύνει το πρόβλημα στέγασης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, της περιοχής. Στόχος μας να δημιουργήσουμε ένα μοντέρνο σχολείο, με σύγχρονες προδιαγραφές το οποίο λύνει το ζήτημα της υποδομής για πολλές δεκαετίες στο μέλλον. Παράλληλα με έργα όπως αυτό δημιουργούμε θέσεις εργασίας και διαχέουμε κοινοτικούς πόρους στην τοπική οικονομία».

Το έργο αφορά στην κατασκευή του 18ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Τρικάλων, στο Ο.Τ. 1160A του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης των Τρικάλων.Το κτίριο μελετήθηκε σύμφωνα με τον κτιριοδομικό κανονισμό σχολικών κτιρίων του Υπουργείου Παιδείας τηρουμένων όλων των προδιαγραφών. Θα είναι χωρητικότητας 50 νηπίων και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 995,61 μ2. Το κτίριο θα είναι ισόγειο, εμβαδού 298,57 τ.μ. και θα περιλαμβάνει δύο (2) αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (ενοποίηση αίθουσας διδασκαλίας & χώρου αναμονής), χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης, χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία-κουζίνα, αποθήκη, λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής. Η προσπέλαση στο κτίριο γίνεται από δυο εισόδους ενώ η πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α. επιτυγχάνεται με την κατασκευή ραμπών στις δυο κεντρικές εισόδους.

(Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας)

Αφήστε το σχόλιο σας