"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Δημοπρατούνται αρδευτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ για την Π.Ε. Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 

Δημοπρατούνται μέσα στις επόμενες ημέρες δύο σημαντικά αρδευτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα: α) «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός συλλογικών αρδευτικών δικτύων υπό πίεση στο αγρόκτημα Κάτω Ελάτης – Γοργογυρίου – Ελευθεροχωρίου» προϋπολογισμού 1,486.000ευρώ και β)  «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός συλλογικών αρδευτικών δικτύων υπό πίεση στα αγροκτήματα, Φήκης και Λιλής» προϋπολογισμού 1.514.000ευρώ. Τα έργα έχουν σαν στόχο την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών των παραπάνω περιοχών και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτζατζής».

 

Με την ολοκλήρωση των έργων αυτών θα υπάρχει δυνατότητα άρδευσης 8.460 περίπου στρεμμάτων, για τα αγροκτήματα Κάτω Ελάτης – Γοργογυρίου και Ελευθεροχωρίου και 8.460 στρεμμάτων για τα αγροκτήματα Φήκης και Λιλής, μέσω ενός σύγχρονου αρδευτικού δικτύου.

 

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τα χαρακτήρισε σημαντικά έργα για τον αγροτικό κόσμο και χρήσιμα για τη διευκόλυνση της δύσκολης καθημερινότητάς τους: «Με τα έργα αυτά προστατεύουμε το περιβάλλον, καθώς συμβάλλουμε στην ορθολογική χρήση του νερού και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Πιστεύουμε ότι η γεωργία είναι μια από τις δυνάμεις της χώρας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τον αγροτικό τομέα με έργα και δράσεις ουσίας. Στο νέο ΕΣΠΑ, όπου θα έχουμε και Γεωργικό Ταμείο, έχουμε τη δυνατότητα για την υλοποίηση και άλλων έργων όπως αυτά, καλύπτοντας τις ανάγκες του αγροδιατροφικού τομέα στη Θεσσαλία».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης