Δημοσιογραφικά ακόμα τρώμε βελανίδια – του Κώστα Κωστούλα Reviewed by Momizat on . Χωρίς να χρειάζεται ενδελεχή έρευνα στα ειδησεογραφικά sites. Η κριτική σκέψη μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το τοπίο στον τομέα της ενημέρωσης είναι ζοφερό Χωρίς να χρειάζεται ενδελεχή έρευνα στα ειδησεογραφικά sites. Η κριτική σκέψη μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το τοπίο στον τομέα της ενημέρωσης είναι ζοφερό Rating: 0

Δημοσιογραφικά ακόμα τρώμε βελανίδια – του Κώστα Κωστούλα

Δημοσιογραφικά ακόμα τρώμε βελανίδια – του Κώστα Κωστούλα

Χωρίς να χρειάζεται ενδελεχή έρευνα στα ειδησεογραφικά sites. Η κριτική σκέψη μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το τοπίο στον τομέα της ενημέρωσης είναι ζοφερό.

Πολλές ειδήσεις είναι σαν δελτία τύπου που προωθούν συγκεκριμένα συμφέροντα προβολής, επιδιώκουν να δείξουν πως ζούμε σε ένα ιδανικό μέρος και όλα κυλούν ομαλά.

Να μην ξεχάσω και τις πιέσεις που ασκούνται στον δημοσιογραφικό κόσμο από διάφορες συντεχνίες.

Τα fake news και τα σχόλια περιπλέκονται σκοπίμως με αποτέλεσμα να στρεβλώνεται η ουσία των γεγονότων.

Όμως η πραγματικότητα και η επικοινωνία είναι διαφορετικές έννοιες και δεν συνδυάζονται. Τα έργα μιλούν από μόνα τους.

Η έλλειψη αντικειμενικής ενημέρωσης είναι από τα βασικά προβλήματα που πρέπει να λύσουμε και να διαφυλάξουμε αν θέλουμε να παραμείνουμε δημοκρατία και να πάμε μπροστά ως κοινωνία.

“Καλός πολίτης είναι μόνο ο ελεύθερος πολίτης, ο συνειδητός, ενεργός και υπεύθυνος πολίτης”.

Όλοι κρινόμαστε πλέον.

Οι καλύτεροι κριτές είναι οι δημοκρατικοί πολίτες οι οποίοι βλέπουν τον ρόλο της ενημέρωσης να μπαίνει σε γύψο.

Αυτή είναι η αλήθεια!

Σχόλια (1)

  • ΑΘΗΝΑΙΟΣ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ .Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ ΑΛΛΑ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΗ ΣΤΗΝ ΜΕΘ .ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ” ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ”ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΘΑΣΕΙ ΣΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ .ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ” ΚΑΤΙΝΑΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ”ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΙΤΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΣΕ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΤΕΛΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΣΟΥΝ .ΑΥΤΟΧΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ”ΞΕΡΟΛΕΣ ”ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΠΕΡΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΕΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ..ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΔΥΘΕΙ ΗΔΗ ΡΟΛΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ [[ ΟΨΙΜΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ]] ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΗΣ.ΔΡΩΝΤΕΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ .ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΤΑ ΜΜΕ [ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ] ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ .ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ .ΧΑΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ .ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ,ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΟΝΟΝ ΖΗΜΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ . ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΥΡΥΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΤΟ ΒΑΡΙΕΤΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ .

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή