"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Δημοσιογραφικά ακόμα τρώμε βελανίδια – του Κώστα Κωστούλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Χωρίς να χρειάζεται ενδελεχή έρευνα στα ειδησεογραφικά sites. Η κριτική σκέψη μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το τοπίο στον τομέα της ενημέρωσης είναι ζοφερό.

Πολλές ειδήσεις είναι σαν δελτία τύπου που προωθούν συγκεκριμένα συμφέροντα προβολής, επιδιώκουν να δείξουν πως ζούμε σε ένα ιδανικό μέρος και όλα κυλούν ομαλά.

Να μην ξεχάσω και τις πιέσεις που ασκούνται στον δημοσιογραφικό κόσμο από διάφορες συντεχνίες.

Τα fake news και τα σχόλια περιπλέκονται σκοπίμως με αποτέλεσμα να στρεβλώνεται η ουσία των γεγονότων.

Όμως η πραγματικότητα και η επικοινωνία είναι διαφορετικές έννοιες και δεν συνδυάζονται. Τα έργα μιλούν από μόνα τους.

Η έλλειψη αντικειμενικής ενημέρωσης είναι από τα βασικά προβλήματα που πρέπει να λύσουμε και να διαφυλάξουμε αν θέλουμε να παραμείνουμε δημοκρατία και να πάμε μπροστά ως κοινωνία.

“Καλός πολίτης είναι μόνο ο ελεύθερος πολίτης, ο συνειδητός, ενεργός και υπεύθυνος πολίτης”.

Όλοι κρινόμαστε πλέον.

Οι καλύτεροι κριτές είναι οι δημοκρατικοί πολίτες οι οποίοι βλέπουν τον ρόλο της ενημέρωσης να μπαίνει σε γύψο.

Αυτή είναι η αλήθεια!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ .Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ ΑΛΛΑ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΗ ΣΤΗΝ ΜΕΘ .ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ” ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ”ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΘΑΣΕΙ ΣΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ .ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ” ΚΑΤΙΝΑΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ”ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΙΤΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΣΕ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΤΕΛΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΣΟΥΝ .ΑΥΤΟΧΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ”ΞΕΡΟΛΕΣ ”ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΠΕΡΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΕΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ..ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΔΥΘΕΙ ΗΔΗ ΡΟΛΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ [[ ΟΨΙΜΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ]] ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΗΣ.ΔΡΩΝΤΕΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ .ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΤΑ ΜΜΕ [ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ] ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ .ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ .ΧΑΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ .ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ,ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΟΝΟΝ ΖΗΜΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ . ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΥΡΥΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΤΟ ΒΑΡΙΕΤΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης