"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ – Νέο Μουσείο Ιστορίας και Μυθολογίας του Ολύμπου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανοιχτός διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη για την επιλογή αναδόχου του έργου «Επανάχρηση 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας – Μετατροπή σε Εκθεσιακό χώρο ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος της Ιστορίας και της Μυθολογίας του Ολύμπου» προϋπολογισμού 1.475.600,00 Ευρώ (ποσό με ΦΠΑ), από το Δήμο Ελασσόνας.

Σε μουσείο για την ιστορία και τη μυθολογία του Ολύμπου θα μετατραπεί το ιστορικό κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας στη συνοικία Αμπελοκήπων της Ελασσόνας, δίπλα από το πέτρινο γεφύρι, μετά την πρόταση χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Δήμος Ελασσόνας στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του Δημόσιου Χώρου» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το πρόγραμμα έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και φιλοδοξεί να δημιουργήσει συνθήκες αστικής αναζωογόνησης με σημαντικά περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας αναφορικά με τον διαγωνισμό του έργου δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την έναρξη της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου και τις ευχαριστίες μου σε όλους όσοι συνέβαλαν στην εκπόνηση της μελέτης, όπως την ειδική συνεργάτη κ. Δήμητρα Σίσκου- Πολιτικό Μηχανικό, την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου μας καθώς και τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Δημήτριο Παπαδόπουλο για τις αρχιτεκτονικές προτάσεις του. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και η μελέτη για την αξιοποίηση του εμβληματικού ιστορικού κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας περιλαμβάνει την αποκατάσταση και επανάχρηση του κτιριακού αποθέματος, την αισθητική, λειτουργική και στατική αναβάθμιση του κτιρίου και την αξιοποίηση «έξυπνων» συστημάτων και εφαρμογών. Με το έργο αυτό επιδιώκεται η διασύνδεση του κτιρίου με το μύθο του Ολύμπου, που αποτελεί ταυτόχρονα και έναν από τους σημαντικότερους φυσικούς πόρους σε εθνικό επίπεδο, και η απόδοση ενός χώρου ποιοτικά αναβαθμισμένου σε κατοίκους και επισκέπτες. Η επανάχρηση του κτιρίου θα συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία ενός αναπτυξιακού πόλου για την περιοχή της Ελασσόνας, ικανό να έλξει το ενδιαφέρον των επισκεπτών και να αυξήσει τις τουριστικές ροές προς την πόλη, όλων των ηλικιών, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και την επιχειρηματικότητα».

Για τους ενδιαφερόμενους προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr (α/α συστήματος 195953) καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής www.dimoselassonas.gr και πληροφορίες στα τηλέφωνα 2493350116-115, αρμόδια υπηρεσία Δ/νση Τεχνικών Έργων και Υποδομών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης