Δημοτική Αρχή: το «φαίνεσθαι» και το «είναι» Reviewed by Momizat on . Απέχει πολύ το «φαίνεσθαι» από το «είναι». Η Δημοτική Αρχή της πόλης μας προτιμά το πρώτο, γιατί είναι η εύκολη λύση στα πράγματα, στοχεύει στην προβολή, χρησιμ Απέχει πολύ το «φαίνεσθαι» από το «είναι». Η Δημοτική Αρχή της πόλης μας προτιμά το πρώτο, γιατί είναι η εύκολη λύση στα πράγματα, στοχεύει στην προβολή, χρησιμ Rating: 0

Δημοτική Αρχή: το «φαίνεσθαι» και το «είναι»

Δημοτική Αρχή: το «φαίνεσθαι» και το «είναι»

golobrantzas-540x275

Απέχει πολύ το «φαίνεσθαι» από το «είναι». Η Δημοτική Αρχή της πόλης μας προτιμά το πρώτο, γιατί είναι η εύκολη λύση στα πράγματα, στοχεύει στην προβολή, χρησιμοποιεί ως μέσο τον πύρινο λόγο για να δημιουργεί ψευδαισθήσεις στους πολίτες.

Το «είναι» από την άλλη θέλει θάρρος, ειλικρίνεια, αποφασιστικότητα, και ρηξικέλευθες αποφάσεις και δράσεις. Πάνω απ’ όλα το «είναι» απαιτεί σεβασμό στους πολίτες, ευαισθησία.

Η Παγκόσμια Μέρα, αφιερωμένη στα Α.Μ.Ε.Α. αφορούσε το «φαίνεσθαι» από τη μεριά του Δήμου. Λόγια, λόγια, και πάλι λόγια. Το «είναι» όμως ήταν το γεγονός, το οποίο έλαβε χώρα στο κλειστό γυμναστήριο του μπάσκετ στη Μπάρα, όπου παιδιά Α.Μ.Ε.Α. συμμετείχαν σε αγώνα μπάσκετ κάτω από απαράδεκτες συνθήκες.

Το κρύο ήταν ανυπόφορο. Το κρύο, η έλλειψη καθαριότητας, η υποβάθμιση του χώρου χρεώνουν την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για τα αυτονόητα σοσιαλιστικά δεδομένα, χρεώνουν την απουσία του «είναι».

Αλήθεια, μέχρι πότε θα συνεχίζετε, αξιότιμοι κύριοι, αυτόν τον εμπαιγμό απέναντι στα παιδιά; Γιατί απουσιάζει η πρόνοια για ανθρώπινες συνθήκες άθλησης; Αυτή η ποιότητα ζωής σας εκφράζει; Είναι τόσο δύσκολο να βρείτε μια ηλεκτρική σκούπα και να καθαρίσετε το «σταύλο του Αυγεία»; Είναι τόσο δύσκολο να βάλετε δυο αερόθερμα μπαούλα να ζεστάνουν αυτόν το χώρο;

Χθες επισκέφτηκα Υπηρεσία του Δήμου και η θέρμανση ξεπερνούσε τα φυσιολογικά δεδομένα. Γιατί «άλλος Πάσχα και άλλος χάσκα» σ’ αυτήν την πόλη;  Τα παιδιά είναι πολίτες τρίτης κατηγορίας;

Είδατε, λοιπόν, πόσο απέχει το «φαίνεσθαι» από το «είναι»; Το κλειστό γυμναστήριο δεν προσφέρει ψευδαίσθηση. Προσφέρει χαρά, ελπίδα, αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, άμιλλα…μα πάνω απ’ όλα όνειρα σε όλα  παιδιά, που αθλούνται κάτω από τέτοιες αντίξοες συνθήκες.

Κι εσείς απόντες από αυτήν τη χαρά.

Δημήτρης Γκολοβράντζας 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή