"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων : «να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται άμεσα στο έγκλημα των Τεμπών»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ψήφισμα για την τραγωδία των Τεμπών εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων  υιοθετώντας την πρόταση της παράταξης «Τρίκαλα, Τόπος να Ζούμε» .

Στο ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο ζητάει  να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας, να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται άμεσα στο έγκλημα.

Το ψήφισμα ψηφίστηκε ομόφωνα, όπως κατατέθηκε. Αναλυτικά:

“Στις 28 Φεβρουαρίου κλείνει ένας χρόνος από την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, το έγκλημα των Τεμπών. Ένα χρόνο μετά και με την ολοκλήρωση των διεργασιών της εξεταστικής επιτροπής, τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν και η αλήθεια για το έγκλημα συνεχίζει να καλύπτεται από ένα πέπλο, το οποίο και η ίδια η εξεταστική επιτροπή κρατεί. Ένα χρόνο μετά και δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες.

Η κοινωνία, οι οικογένειες των θυμάτων, οι επιβιώσαντες απαιτούν απαντήσεις σε αυτά τα πολλά γιατί. Αυτές τις απαντήσεις τις οφείλουμε και σε αυτούς τους 57 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων, εκφράζοντας την κοινωνική διεκδίκηση των απαραίτητων απαντήσεων αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις οικογένειες των θυμάτων εκδίδει το παρόν ψήφισμα και ζητα:

• Να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας.

• Να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται άμεσα στο έγκλημα.

• Κηρύσσουμε ως μέρα πένθους για την πόλη την 28η Φεβρουαρίου στην μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης