"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Δημοτικό χορευτικό , η φοίτηση είναι δωρεάν

lafarm

Σχετικά άρθρα

000

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα όπου λειτουργούν τμήματα όλων των ηλικιών : παιδικά, εφήβων, ενηλίκων. Διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
Η φοίτηση παρέχεται δωρεάν στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Τρικκαίων.
Πληροφορίες Τμήμα Πολιτισμού (Γαριβάλδη 8) 9.00-14.00 τηλ. 2431353569
και στα τηλ. 6995070244 , 6972006004
Υπεύθυνος ΔΧΣ : Νικόλαος Σούλιος
00
Το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων στα σαράντα χρόνια λειτουργίας του υπηρετεί με υπευθυνότητα τον αυθεντικό παραδοσιακό χορό και αναπτύσσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκειμένου να περάσει η παράδοση ανόθευτα στις νεώτερες γενιές. Αναζητά τα στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού που συνδέονται άρρητα με την διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας, με σκοπό να καταστήσει την παράδοση λειτουργική και ζωντανή με τον πιο γνήσιο και ζωντανό τρόπο για να μην πληγούν ανεπανόρθωτα οι πολιτιστικές μας ρίζες, τα πολιτισμικά μας χαρακτηριστικά με αυθαίρετες προσθήκες.

Τα τμήματα του έχουν μια συνεχή και αξιόλογη παρουσία στα μουσικοχορευτικά πολιτιστικά δρώμενα και συμμετέχουν σε πλείστες άλλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα στην πόλη και το νομό των Τρικάλων. Έχουν λάβει δε μέρος σε εκδηλώσεις και συναντήσεις ανά το πανελλήνιο και σε πολλά διεθνή φεστιβάλ στον εξωτερικό, Καναδά, Κύπρο, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ρουμανία, παρουσιάζοντας με σεβασμό και υπερηφάνεια την πολιτιστική ταυτότητα του λαού μας ενισχύοντας την συλλογική μνήμη με την ανάδειξη των παραδοσιακών χορών ως σύμβολο συλλογικότητας και επικοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης