"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

“Δημοψήφισμα κάνεις , όταν σαν χώρα και όχι σαν κόμμα , είναι να γράψεις ιστορία

lafarm

Σχετικά άρθρα

karamanos
Hλίας Καραμάνος : Όταν κάνεις δημοψήφισμα, το κάνεις για να γράψεις ιστορία και όχι για να πετάξεις στο λαό σου την ευθύνη και να βγεις από τα αδιέξοδά σου, στα οποία κατέληξες είτε με δικούς σου είτε με άλλων, κακούς και λάθος, χειρισμούς.
Τα δικά σου λάθη, τη δική σου καθυστέρηση, τη δική σου ολιγωρία, τη δική σου αδράνεια, τη δική σου ατολμία, είναι ανέντιμο να θες να τη μοιραστείς με το λαό. Ένα λαό απελπισμένο, εξαθλιωμένο, ευάλωτο εξαιτίας της ανέχειας. Ένα λαό που βρίσκεται στα όριά του, ένα λαό που αγωνιά και παλεύει για την επιβίωσή του.
Οφείλεις, όταν αναλαμβάνεις την εξουσία να είσαι έτοιμος, να έχεις οργανωμένο σχέδιο εξουσίας, ολοκληρωμένη πρόταση εξουσίας και να περιμένεις το ξαφνικό, το απροσδόκητο, ώστε αν χρειαστεί να κάνεις στροφή έστω και τη μνημονιακότερη όλων των εποχών και να πάρεις σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας, να μην αιφνιδιάσεις ούτε το λαό ούτε τους ψηφοφόρους σου.
Σαν παράδειγμα λέω, να θυμηθούμε τον Τάσο Παπαδόπουλο το 2004 στη διχοτομημένη Κύπρο, όταν απέναντι σε θεούς και δαίμονες και με μια Ελλάδα βουβή και ενδοτική, (Καραμανλής, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ τότε), προτίμησε να παραδώσει χώρα αντί για κοινότητα και σήμερα το νησί αρχίζει να βρίσκει το βήμα του, παρά τις δυσκολίες που σήμερα αντιμετωπίζει.
Το δημοψήφισμα δεν το κάνεις, όταν είσαι στριμωγμένος στη γωνία….
Το δημοψήφισμα δεν το κάνεις για να ζητήσεις από το λαό να γονατίσει στα τέσσερα και να προσκυνήσει…..
Το δημοψήφισμα το κάνεις όταν έχεις σχέδιο και πρόταση, κοιτάς ψηλά και είσαι έτοιμος μαζί με το λαό σου, να γράψεις ιστορί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης