"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.4 C
Trikala

Δημοψήφισμα την άλλη Κυριακή

lafarm

Σχετικά άρθρα

tsipras
Με καταιγιστικούς ρυθμούς έρχονται οι εξελίξεις, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, καθώς είναι σε εξέλιξη κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Κρίσιμη σύσκεψη εν μέσω τελεσιγράφων και φημών

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση ολόκληρου του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό τη στιγμή που τα μαντάτα που φέρνει ο κ. Τσίπρας από τις Βρυξέλλες φανερώνουν εικόνα αδιεξόδου.

Στη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τους υπουργούς του για την πορεία των συζητήσεων, ενώ, πιθανό είναι και να προσπαθήσει να ψυχανεμιστεί αντιδράσεις και σκέψεις τόσο εντός του υπουργικού συμβουλίου όσο και του κόμματος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν αρχικά οι Δραγασάκης, Παππάς, Κοτζιάς, Βαλαβάνη, Λαφαζάνης, Κουρουμπλής, Χουντής, ενώ στη συνέχεια προσήλθε σχεδόν ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο.

Από τους πρώτους που έφθασαν στο κτίριο ήταν ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος δηλώνοντας «Νομίζω ότι πάμε για συμφωνία».

Μετά τις 11 το βράδυ την πόρτα του Μαξίμου πέρασαν οι Γιάννης Πανούσης και Δημήτρης Στρατούλης, ενώ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ερωτηθείς από δημοσιογράφους σημείωσε «Για να μας καλούν στο Μαξίμου θα υπάρχουν εξελίξεις».

Ακολούθησαν οι Τασία Χριστοδουλοπουλου, Ελενα Κουντουρά, Θεανώ Φωτίου, Γιώργος Κατρουγκαλος, Θέοδωρος Δρίτσας αλλά και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε «Πάμε για μια καλή συμφωνία και όχι συμβιβασμό που δεν θα είναι τίμιος».

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το παρών δίνει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κ. Τσακαλώτος είναι ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας και, παρά τις προηγούμενες πληροφορίες, το γεγονός ότι αποχώρησε από τις Βρυξέλλες (παραμένει ο Βαρουφάκης) εγείρει ερωτήματα.

Κυβέρνηση: Οι απειλές υποχωρούν και κερδίζει η λογική

Σημειωτέον ότι λίγο πριν ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση κυβερνητικές πηγές ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «Το επικοινωνιακό game, is over. Χθες στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στο κείμενο των θεσμών εντός 24 ωρών. Η πρότασή τους είναι σκληρό Μνημόνιο που προβλέπει σκληρά μέτρα. Οσο βέβαια η Ελλάδα δεν υποχωρεί οι απειλές υποχωρούν και κερδίζει η λογική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης