Δημόσιος και υπερήφανος θηλασμός στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Γιατί δημόσιος ο θηλασμός; Για δύο λόγους. Ο πρώτος, διότι είναι μια απολύτως φυσιολογική, αναγκαία, απαραίτητη, ανθρώπινη διαδικασία. Ο δεύτερος, διότι είναι μ Γιατί δημόσιος ο θηλασμός; Για δύο λόγους. Ο πρώτος, διότι είναι μια απολύτως φυσιολογική, αναγκαία, απαραίτητη, ανθρώπινη διαδικασία. Ο δεύτερος, διότι είναι μ Rating: 0

Δημόσιος και υπερήφανος θηλασμός στα Τρίκαλα

Δημόσιος και υπερήφανος θηλασμός στα Τρίκαλα

Γιατί δημόσιος ο θηλασμός; Για δύο λόγους. Ο πρώτος, διότι είναι μια απολύτως φυσιολογική, αναγκαία, απαραίτητη, ανθρώπινη διαδικασία. Ο δεύτερος, διότι είναι μια προσπάθεια επιστροφής στις «κανονικές» συνθήκες ανατροφής των παιδιών –  απάντηση σε απίθανα κόμπλεξ που το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκαν στις ΗΠΑ, της δυτική Ευρώπη και (σε πολύ μικρό βαθμό) στη χώρα μας.

Ετσι, χθες το πρωί, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργάνωσε τον 4ο Πανελλαδικό ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 39 πόλεις της Ελλάδας. Στα Τρίκαλα, η υποστηρικτική ομάδα για την πόλη μας και για την Καρδίτσα, διοργάνωσε την εκδήλωση στην αρχή του πεζοδρόμου της Ασκληπιού. Μαμάδες που θηλάζουν, συνοδευόμενες και (υπο)στηριζόμενες από τους συζύγους τους, θήλασαν στις 12 ακριβώς, δημοσίως. Πράξη ενδεικτική της ανάγκης να αγκαλιαστεί ξανά ο θηλασμός, που τόση ανάγκη έχει το μωρό και τόσο φυσιολογικός είναι.

Υπερήφανες, βύζαξαν και έδωσαν απάντηση σε όσους ανακαλύπτουν σεξιστικές υπόνοιες και πράξεις, αλλά και σε όσους θεωρούν ότι η μοντέρνα γυναίκα δεν πρέπει να θηλάζει (ενώ τα τελευταία 100.000 χρόνια συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο…).

Με την ευκαιρία, δε, της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, σχετική καμπάνια «τρέχει» από τον ΕΟΠΥΥ, στα γραφεία του οποίου στα Τρίκαλα (παλιό ΙΚΑ) μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος/η να βρει περισσότερες πληροφορίες. Αυτές δίνονται και στο facebook, από την υποστηρικτική ομάδα των Τρικάλων, που διοργάνωσε την εκδήλωση, στη διεύθυνση https://www.facebook.com/groups/TrikalaThilasmos/

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας