Δημ. Βαρνάβας: Να αποσυρθεί το πεντάευρω στο σύστημα υγείας Reviewed by Momizat on .   ΔΗΛΩΣΗ Το χαράτσι των 5 ευρώ αποτέλεσε αιτία πολέμου ανάμεσα στους συγκυβερνώντες, οι οποίοι φαίνεται πως διαθέτουν ελλειμματική μνήμη. Το συγκεκριμένο χαράτσ   ΔΗΛΩΣΗ Το χαράτσι των 5 ευρώ αποτέλεσε αιτία πολέμου ανάμεσα στους συγκυβερνώντες, οι οποίοι φαίνεται πως διαθέτουν ελλειμματική μνήμη. Το συγκεκριμένο χαράτσ Rating: 0

Δημ. Βαρνάβας: Να αποσυρθεί το πεντάευρω στο σύστημα υγείας

Δημ. Βαρνάβας: Να αποσυρθεί το πεντάευρω στο σύστημα υγείας

 

ΔΗΛΩΣΗ

Το χαράτσι των 5 ευρώ αποτέλεσε αιτία πολέμου ανάμεσα στους συγκυβερνώντες, οι οποίοι φαίνεται πως διαθέτουν ελλειμματική μνήμη.

Το συγκεκριμένο χαράτσι επιβλήθηκε για πρώτη φορά το 1991, επί κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη (κλικ εδώ), ήταν ύψους 1000 δραχμών και ονοματίστηκε «εξέταστρο εξωτερικών ιατρείων» χωρίς ποτέ να εφαρμοστεί. Το 2003 η κυβέρνηση Σημίτη το μετέτρεψε σε 3 ευρώ, χωρίς και πάλι να εφαρμοστεί (κλικ εδώ). Το 2010 το ξέθαψε ο Α. Λοβέρδος (κλικ εδώ) και το ανέβασε στα 5 ευρώ, αποδυόμενος σε υστερική προσπάθεια εφαρμογής του εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων των νοσοκομειακών γιατρών και της κοινωνίας.

Τώρα ο κ. Γεωργιάδης προσπαθεί να το επιβάλλει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, με το σουρεαλιστικό επιχείρημα πως αποτελεί εισφορά αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους, ενώ είναι γνωστό ότι το πληρώνουν και οι ίδιοι οι ανασφάλιστοι!

Οι πολίτες έχουν πληρώσει για το σύστημα υγείας μέσω των ασφαλιστικών τους εισφορών και της φορολογίας τους και δεν έχουν υποχρέωση να πληρώσουν για τρίτη φορά το ίδιο πράγμα.

Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να αποσύρει το 5ευρω με τον ίδιο τρόπο που το εφάρμοσε, δηλαδή με μιαν απλή υπουργική απόφαση. Επίσης καλούμε τους πολίτες να αρνούνται πληρωμές για αγαθά τα οποία έχουν ήδη πληρώσει και τα οποία το κράτος οφείλει να τους παρέχει δωρεάν.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή