Δημ. Σακελλαρίου: Κρατήσαμε τον Δήμο ζωντανό Reviewed by Momizat on . Στην επίσημη κατάθεση της υποψηφιότητάς του, την παρουσίαση των θέσεων του συνδυασμού και τους πρώτους 117 υποψηφίους, προχώρησε χθες ο Δήμαρχος και εκ νέου υπο Στην επίσημη κατάθεση της υποψηφιότητάς του, την παρουσίαση των θέσεων του συνδυασμού και τους πρώτους 117 υποψηφίους, προχώρησε χθες ο Δήμαρχος και εκ νέου υπο Rating: 0

Δημ. Σακελλαρίου: Κρατήσαμε τον Δήμο ζωντανό

Δημ. Σακελλαρίου: Κρατήσαμε τον Δήμο ζωντανό

Στην επίσημη κατάθεση της υποψηφιότητάς του, την παρουσίαση των θέσεων του συνδυασμού και τους πρώτους 117 υποψηφίους, προχώρησε χθες ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος για την Καλαμπάκα, Δημήτρης Σακελλαρίου.  Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο, ο κ. Σακελλαρίου δέχθηκε ευχές από του Γ. Οικονόμου, Αντ. Πινιάρα, Θεοδ. Σπανό, Χρ. Ντιντή, αλλά και θεσμικά, από τον Χρ. Μιχαλάκη. Στην ομιλία του επισήμανε:

 

Συνδημότισσες, συνδημότες, φίλες και φίλοι

Και να πάλι εδώ μαζί, στην κορύφωση της δημοκρατικής και πολιτικής διαδικασίας, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, όπου με την ψήφο σας καλείστε και πάλι να αναδείξετε τη νέα δημοτική αρχή με την εντολή να διαχειρισθεί τα κοινά για την επόμενη κρίσιμη πενταετία .
Τρεισήμισι χρόνια από τότε που λάβαμε την εντολή και την εμπιστοσύνη σας μαζί να διαχειρισθούμε τις υποθέσεις του δήμου και να διαμορφώσουμε το συλλογικό αύριο .
Μεσολάβησαν πολλά εν τω μεταξύ, οι αλλαγές είναι καταλυτικές παντού λόγω της κρίσης που δημιούργησε ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός και η κρίση αξιοπιστίας των θεσμών του πολιτεύματος .
Αλλαγές που επηρεάζουν καταλυτικά τις ζωές μας, τον τρόπο σκέψης, συμπεριφοράς και λειτουργίας, απαιτώντας άλλη προσέγγιση, άλλη νοοτροπία, άλλη οργάνωση, με ηγεσίες που διαθέτουν όχι μόνο όραμα και φαντασία, αλλά ευρεσιτεχνία, καινοτομία, με πόρους, με νέες μεθόδους, με σχέδιο, με αξιόπιστους και αποτελεσματικούς θεσμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ικανούς να παρέμβουν ουσιαστικά στην καθημερινότητα του πολίτη, στην κοινωνική συνοχή, στην τοπική ανάπτυξη .
Ωστόσο όλους μας ενώνουν κοινοί στόχοι, κοινές αγωνίες, κοινές βεβαιότητες, κοινές προσδοκίες που δυστυχώς αποδεικνύονται ανεκπλήρωτες και αυτό είναι το στοίχημα που καλούμαστε να βάλουμε .
Μέσα σ΄ αυτόν το χαλασμό και τις βαθιές αλλαγές, την 1η Ιανουαρίου του 2011 αναλάβαμε με δική σας εντολή την διακυβέρνηση του « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΟΥ» δήμου Καλαμπάκας .
Πάμε στις εκλογές του 2010

Ενώσαμε οκτώ Δήμους σε έναν υγιή, συμπαγή, δυνατό ανεξάρτητο Δήμο.
Σε ποιες συνθήκες αλήθεια, κληθήκαμε να δράσουμε ;
Παραλάβαμε ένα δήμο κυριολεκτικά υπό κατάρρευση δεν θα σας κουράσω με αναλύσεις, το νούμερο του χρέους και μόνο τα λέει όλα
– Το Χρέος που παραλάβαμε ήταν 21.500.000 ευρώ
– Κρατική επιχορήγηση (ΣΑΤΑ+ΚΑΠ) να μειώνεται κατά 60% παρόλα αυτά καταφέραμε σήμερα να είμαστε καθαροί απέναντι σε προμηθευτές, εργολάβους, ασφαλιστικά ταμεία, ενοίκια κτιρίων, σχολείων κ.λπ., πληρώσαμε νέα έργα και εργασίες, νέα έργα ΕΣΠΑ, διαχείριση απορριμμάτων και καλύψαμε την υπερανάληψη στην Συνεταιριστική τράπεζα.
Επίσης κατορθώσαμε
-Να κρατήσουμε τις κοινωνικές δομές σε δράση .
-Να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα των δημοτών .
-Να αναδιοργανώσουμε την διοικητική δομή του δήμου .
Με ευθύνη, με διαφάνεια, με σκληρή δουλειά
Με ευθύνη, με σύνεση, με οικονομία, με την σκέψη πως όλα αυτά είναι προϋπόθεση για να καταστήσουμε τον δήμο εργαλείο παρέμβασης τα πετύχαμε και ο δήμος σήμερα είναι οικονομικά καθαρός και κυρίως βιώσιμος .
Επίσης με την πολιτική και τις επιλογές μας τον καταστήσαμε διοικητικά οργανωμένο και επιχειρησιακά αποτελεσματικό .
Σήμερα στεκόμαστε ξανά απέναντί σας, σας κοιτάμε ίσια στα μάτια να σας εξηγήσουμε για το πως διαχειρισθήκαμε την εντολή σας και την εμπιστοσύνη σας .
Αν την διαχειρισθήκαμε σωστά, αν δικαιώσαμε τις προσδοκίες σας, αν δημιουργήσαμε το υπόβαθρο για να καταστήσουμε τον δήμο οικονομικά καθαρό, διοικητικά οργανωμένο και επιχειρησιακά ικανό να ανταποκριθεί στην καθημερινότητα των δημοτών και ταυτόχρονα να λειτουργήσει ως εργαλείο παρέμβασης στην ολοκληρωμένη και βιώσιμη τοπική ανάπτυξη που είναι ο μεγάλος στόχος της κρίσιμης πενταετίας που ξεκινάει από το Φθινόπωρο .
Να σας πούμε πώς και τι κάναμε, τι πετύχαμε, τι δυσκολίες αντιμετωπίσαμε, τι προσδοκούμε και τι σχεδιάζουμε στην επόμενη δημοτική περίοδο και ποιες είναι οι μεγάλες προκλήσεις.
Δεν θα υπεκφύγουμε, δεν θα αναζητήσουμε δικαιολογίες, δεν θα ωραιοποιήσουμε τα πράγματα, θα σας πούμε την ΑΛΗΘΕΙΑ .
Στα τρεισήμισι χρόνια δώσαμε σκληρές μάχες για καταφέρουμε και να πετύχουμε πράγματα, να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, να βάλουμε γερά θεμέλια για έναν δήμο οικονομικά καθαρό και βιώσιμο αλλά και ικανό να ανταποκριθεί σε δύο ζητήματα : στην διαχείριση της καθημερινότητας, στην διοικητική αναδιοργάνωση έτσι ώστε να καταστεί εργαλείο αναπτυξιακής παρέμβασης .
Όλα αυτά στην Ελλάδα της κρίσης και του μνημονίου όπου όχι μόνον τα προβλήματα αλλά και οι συνθήκες ήταν πρωτόγνωρες καθώς τα πολιτικά, οικονομικά και άλλα μέσα δεν υπήρχαν .
Κρατήσαμε λοιπόν τον Δήμο ζωντανό, ενωμένο προσπαθώντας ισομερώς όσο επέτρεπαν τα οικονομικά μας να κάνουμε παντού παρεμβάσεις.

Δ Ε Ν Χ Ρ Ε Ο Κ Ο Π Η Σ Α Μ Ε ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.

Και τώρα το έργο μας
Στην τριετία αυτή πραγματοποιήθηκαν
1. Κατασκευή Παιδικού Σταθμού Βασιλικής 571.257
2. Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Τ/Κ Διάβας – Καστρακίου
203.000 3.Διαμόρφωση χώρων ιδιαίτερου φυσικού κάλλους οικισμών ορεινής Καλαμπάκας. 800.000
4. Τοίχος αντιστήριξης στο γενικό Λύκειο Καλαμπάκας 253.460
5. Προμήθεια εξοπλισμού 1ου Ειδικού σχολείου & Τ.Ε. 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας 20.518
6. Εξοπλισμός υδρευτικής γεώτρησης Κακοπλευρίου 150.200
7. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 1ου δημοτικού σχολείου Καλαμπάκας
160.000
8. Διαμόρφωση κόμβου ΔΕΗ 30.000
9. Διαμόρφωση πλατείας ΞΕΝΙΑ 20.000
ΣΥΝΟΛΟ 2.208.435
Για να μην σας κουράζω όμως με αναφορές έργων και ποσά, από τα οποία ένα μικρό δείγμα βλέπετε στην οθόνη, σας αναφέρω ότι κατασκευάστηκαν και πολλά άλλα μικρά έργα, συνολικού κόστους 2.512.318 ευρώ, όπως
Αποχέτευση…. Βρύση Αγ.Αθανασίου Πεύκης 10.447
Αντιμετώπιση κατολισθηκού φαινομένου Ματονερίου 10.000
Κατασκευή οδών στο Ο.Τ. 243,245,246 στην Καλαμπάκα 10.000
Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης Τ/Κ Καταφύτου 11.027
Επέκταση δικτύου ύδρευσης Διάβας 12.484
Αποκατάσταση οδού από ολίσθηση εδάφους Τ/Κ Οξύνειας 12.633
Προστασία κεντρικής οδού πρόσβασης Τ/Κ Κερασιάς 11.200
Αποκατάσταση τοίχων αντιστήριξης Θεοτόκου Δ/Ε Χασίων 10.300
Τοποθέτηση λυόμενου οικίσκου στο 5ο Δημ.Σχολείο. 28.389
Βελτίωση υποδομών κοιμητηρίου Καλαμπάκας 11.702
Βελτίωση οδικού δικτύου οικισμών Δ/Ε Χασίων 88.000
Επέκταση δικτύου ύδρευσης στην Τ/Κ Κονισκού 29.300
Αποκατάσταση στέγης διοικητηρίου Ασπροποτάμου 12.626
Ανακατασκευή δημ. σχολείου Τ/Κ Μεγ. Κερασιάς 12.501
Αποκατάσταση οδού Τ/Κ Κορυδαλλού 12.633
Αποκατάσταση δημ. Οδικού δικτύου ΔΕ Καλ/κας και Χασίων 21.000
Οδός προς εκκλησία Φωτεινού 10.000
ΣΥΝΟΛΟ 314.242
ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ
1. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γεν.Λυκείου Καλαμπάκας 466.250
2. Κατασκευή μικρού φράγματος στη θέση ‘Μουσείο’ ΤΔΚονισκού 232.563
3. Βελτίωση υποδομών ύδρευσης Δήμου Καλαμπάκας 880.000
4. Ολοκλήρωση αρδευτικού δικτύου στη Δ/Ε Κλεινού 609.832
5. Βελτίωση αρδευτικού δικτύου – Αντιδιαβρωτική προστασία Δ/Ε Καστανιάς 615.000
6. Προμήθεια φωτιστικών λαμπών τύπου LED για αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών 137.822
7. Δημοτικό σχολείο Καστρακίου 1.000.000
8. Κατασκευή 5ου Δημοτικού σχολείου Καλαμπάκας 2.600.000
9. Αποκατάσταση κτιριακών υποδομών του Δήμου 80.087
10.Βελτίωση βατότητας δημ. Οδών Καστανίας και Χασίων 43.251
11.Διαμόρφωση οδού προς Πλατεία Αγιάν 12.600

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Αξιοποίηση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης 1.860.000
Ένταξη κλειστού γυμναστηρίου Καλαμπάκας 400.000
Αποχέτευση ακαθάρτων Τ/Κ Καστρακίου 43.000
Ηλεκτροφωτισμός Τ/Κ Ορθοβουνίου 18.414
Αποκατάσταση οδού Πατριάρχου Δημητρίου 21.000
Κατασκευή τοίχου από συρματοκιβώτια 11.400

ΕΝΤΑΧΤΗΚΑΝ LEADER
1. Αισθητική αναβάθμιση οικισμών Καλαμπάκας 516.600
2. Διαμόρφωση Τυροκομείου Θεόπετρας για κοινωφελή χρήση 159.863
3. Προμήθεια υλικών προβολής, διαφήμισης και οργάνων 60.000

ΥΠΟ ΕΝΤΑΞΗ (με θετική αξιολόγηση)
1. Ύδρευση νέου Δήμου Καλαμπάκας 6.036.000
2. Κέντρο αναρρίχησης Γαύρου – Αγ. Δημητρίου 560.000
3. Βοηθήσαμε στην ένταξη του Γηροκομείου ύψους 3.000.000 με αδειοδοτήσεις κ.λπ.
4. Γέφυρα Θεόπετρας ύψους 810.000 με μετατοπίσεις δικτύων κοινής ωφέλειας.
Αγωνιστήκαμε από την πρώτη μέρα και ανταποκριθήκαμε ικανοποιητικά στις μείζονες κοινωνικές ανάγκες,νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του δήμου με μείωση εξόδων και περιορισμό δαπανών και σπατάλης, αναδιαρθρώσαμε την διοικητική του δομή και οργάνωση, αξιοποιήσαμε τους διαθέσιμους πόρους και αναζητήσαμε πρόσθετους – εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης, κρατήσαμε σε δράση όλες τις κοινωνικές δομές .
Πετύχαμε σε όλα αυτά απόλυτα, με σκληρή δουλειά νυχθημερόν από όλους τους συνεργάτες μου αλλά μπορώ να πω από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων .
Δεν είχαμε και δεν έχουμε εξαρτήσεις – δεν οφείλαμε και δεν λογοδοτούσαμε σε κανέναν άλλον παρά μόνο στον εντολέα μας, τους δημότες, σε σας !
Σήμερα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι καταφέραμε μια πραγματική επανάσταση, έναν άθλο .
Κι’ αυτό δεν είναι διόλου υπερβολή για όσους γνωρίζουν την πραγματικότητα, τα προβλήματα, τις δυνατότητες και τα εργαλεία που είχαμε στην διάθεσή μας για να δράσουμε .
Σήμερα βέβαια κάποιοι επιχειρούν να μειώσουν το έργο μας και άλλοι προσπαθούν να το αγνοήσουν .

Αν κάτι απέδειξαν περίτρανα τα τρεισήμισι χρόνια είναι ότι με σκληρή δουλειά, με προγραμματισμό, με σχέδιο, με στόχευση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αναδειχθεί σε όργανο παραγωγής οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, αιχμή ενός ευρύτερου μεταρρυθμιστικού σχεδίου ανασυγκρότησης της τοπικής κοινωνικής και παραγωγικής βάσης .
Το λέμε με περηφάνια, καταφέραμε να κρατήσουμε τον Δήμο όρθιο δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική και στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, με νέες δομές, δράσεις και προγράμματα.
Διαχειριστήκαμε τα οικονομικά και αναδιοργανώσαμε το δήμο, με γνώμονα τη διαφάνεια, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την αποτελεσματικότητα, τις προκλήσεις του μέλλοντος . Απαιτήθηκε χρόνος και δουλειά. Αλλά τα καταφέραμε .
Όλα αυτά τα πετύχαμε γιατί είχαμε την εμπειρία.
Δουλέψαμε από την πρώτη μέρα και δεν χάσαμε ούτε ώρα, γιατί το ρολόι μας ήταν, είναι και θα είναι καλοκουρδισμένο. Κάθε γρανάζι είναι ένα έμπειρο στέλεχος έτοιμο για δράση.
Οι επιτυχίες μας
Στο επίπεδο των επιτυχιών μας θεωρούμε πως πρέπει να μας αναγνωρισθεί πως με τις κινήσεις μας δικαιώσαμε τον αγώνα και προσπάθειες όλων των δημοτικών αρχών με την παραχώρηση του «ΞΕΝΙΑ», των εγκαταστάσεων του ΚΕΓΕ και του κτηρίου του Ο.Σ.Ε στο Δήμο.
Και τώρα Φίλοι μου σας παρουσιάζω το λογότυπό μας, το έμβλημά μας καθώς και την ιστοσελίδα μας.
Δεν είναι τυχαίο Συνεχίζουμε όλοι μαζί να δημιουργούμε με εμπειρία και τόλμη

Τώρα, το στοίχημα της νέας πενταετίας είναι αυτό το εργαλείο να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για μια ολοκληρωμένη – βιώσιμη τοπική ανάπτυξη .
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε :
– να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες υποδομές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας .
-Να προωθήσουμε και να εκτελέσουμε έργα που θα αλλάξουν τη γειτονιά μας, την πόλη μας, την Καλαμπάκα, και ασφαλώς τα χωριά μας .
-Να αναπτύξουμε δράσεις κοινωνικής ευθύνης.
-Να διασφαλίσουμε την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη στα καθημερινά του προβλήματα .
-Να πετύχουμε απόλυτη διαφάνεια σε όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α .
Προς επίτευξη του σκοπού αυτού πιστεύουμε, προσβλέπουμε και εργαζόμαστε προς μια αναβαθμισμένη συνεργασία κεντρικής Κυβέρνησης και Αυτοδιοίκησης με απόλυτα διακριτούς ρόλους νομικό πλαίσιο και πόρους ώστε να προωθούνται από κοινού ενέργειες και δράσεις για..
– την προστασία του καταναλωτή,
– την προώθηση νέων επενδύσεων,
– τη στήριξη της επιχειρηματικότητας,
– την τόνωση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Επιπλέον, και αυτό είναι μείζονος σημασίας, αξιοποιούμε τις νέες αναπτυξιακές δυνατότητες που απέκτησαν οι φορείς της Τ. Α μέσα από το θεσμικό πλαίσιο σε ότι αφορά στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.
Θεωρούμε πως πρόκειται για μια τεράστια τομή, μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση, καθώς μέσα από την συγκεκριμένη συνέργεια μπορούμε να πραγματοποιήσουμε σημαντικά έργα σε όλους τους τομείς και, ιδίως, στο χώρο της Παιδείας, της Υγείας, του Πολιτισμού, του περιβάλλοντος χωρίς να είναι, κατ΄ ανάγκη, δεσμευμένα από τον κρατικό κορβανά.
Χρειαζόμαστε ένα Κώδικα δήμων και κοινοτήτων προσανατολισμένο στην αναβάθμιση του ρόλου, του κύρους και των δυνατοτήτων της Αυτοδιοίκησης. Κώδικα μέσα από τον οποίο :
– αποσαφηνίζονται και συστηματοποιούνται οι αρμοδιότητες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
– Προωθούνται καινοτομίες που είναι εφαλτήριο τοπικής ανάπτυξης.
– Εμπλουτίζεται και λαμβάνει σάρκα και οστά η Χάρτα Δικαιωμάτων του Δημότη.
– Αναβαθμίζεται ο ρόλος της μειοψηφίας στα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια.
– Συστηματοποιείται έτη περισσότερο το σύστημα διαβούλευσης, που επιτρέπει ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση των αποφάσεων που τους αφορούν.
– Αξιοποιείται ο θεσμός των τοπικών δημοψηφισμάτων.
Επιπλέον, στο πλαίσιο του διαρκούς στήριξης του παρεμβατικού ρόλου της Τ.Α θα πρέπει να αρθούν οριστικά οι ασάφειες και οι αμφισβητήσεις αναφορικά με το εύρος, τη διαδικασία και τον τρόπο κατά τον οποίον ασκούνται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες, οι οποίες συνιστούν αποστολή του Κράτους και έχουν ανατεθεί σ’ αυτή.
Σε μια εποχή που όλα ξαναγυρίζουν στην πηγή της δημοκρατίας, στον πολίτη, επιζητούμε την συμμετοχή, την συνέργεια, την κατάθεση και αξιοποίηση κάθε γόνιμης ιδέας και πρότασης αποβλέποντας σε τομές αποκέντρωσης και ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να εκβαθύνεται η Δημοκρατία και ταυτόχρονα να προετοιμάζεται η Χώρα για τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος με τον αναβαθμισμένο ρόλο της στο τοπικό οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι .
Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε πολιτικές που υπηρετούν την διαρκή αποκέντρωση στην Αυτοδιοίκηση ώστε να υπηρετεί τον πολίτη όσο το δυνατό πληρέστερα και αποτελεσματικότερα στον τόπο που ζει και δραστηριοποιείται .
Με άλλα λόγια, πεμπτουσία της φιλοσοφίας της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος, οι ανάγκες του, τα αιτήματά του, τα οράματά του, οι αγωνίες του για το παρόν και το μέλλον να αντιμετωπίζονται από την τοπική αυτοδιοίκηση παρεμβατικά αναγνωρίζοντας στις τοπικές κοινωνίες το δικαίωμα αποφασιστικού λόγου και ρόλου στη διεκδίκηση καλύτερης ατομικής και συλλογικής προοπτικής.
Συνδημότισσες και συνδημότες, φίλες και φίλοι,
Είμαστε σήμερα όλοι εδώ γιατί πιστεύουμε πως η συμμετοχή είναι εκείνη που θα δώσει τη δυναμική για μια ΔΗΜΙΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, δυνατή και ελπιδοφόρα για τον δήμο μας, για τον τόπο μας, για τα παιδιά μας, για τους νέους που απογοητεύονται, που αγανακτούν, που δεν ελπίζουν, που δεν βλέπουν προοπτική .

Εμείς δεν υποσχόμαστε ότι θα μπορέσουμε .
Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε .
Εμείς δεν χρειαζόμαστε χρόνο για να μάθουμε λειτουργίες της Αυτοδιοίκησης, κάτι που θα ανακόψει την λειτουργία του δήμου σε μια από τις πλέον κρίσιμες χρονικές στιγμές .
Εμείς διαθέτουμε και εμπειρία και γνώση του αντικειμένου και όλων όσων επαναπροσδιορίζουν τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα ο δήμος την επαύριο των εκλογών θα έχει ΣΥΝΕΧΕΙΑ .
Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από όσους επιδιώκουν να μην γίνει τίποτα εμποδίζοντας μάλιστα παρεμβάσεις αναγκαίες για το μέλλον του και το μέλλον των δημοτών μας .
Εμείς τολμούμε και το αποδείξαμε πως δεν λογαριάζουμε το πολιτικό κόστος και συμπορευόμαστε ενσυνείδητα με τις δημιουργικές – προοδευτικές δυνάμεις που αγωνιούν για το συλλογικό αύριο και πάνε κόντρα στα όποια συμφέροντα .
Εμείς δεν μένουμε στα λόγια και στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις . Εμείς ξέρουμε το πώς και γιατί υλοποιούμε σχέδια και προτάσεις .
Με τις σκέψεις αυτές σας καλώ και σας προσκαλώ σε ενεργοποίηση και συμμετοχή στο πλαίσιο συγκρότησης ενός συνασπισμού κοινωνικών δυνάμεων που αντιστέκονται στην ακινησία, που ονειρεύονται, που τολμούν και δημιουργούν .
Απευθυνόμαστε σε όσες και όσους επιζητούν την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, πιστεύοντας ότι ο τόπος και οι άνθρωποί του αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας .
Στον ατομισμό, στην απάθεια, στην ταπείνωση και στην ιδιοτέλεια αντιτάσσουμε την αυταπάρνηση, τη συλλογικότητα, την ανιδιοτέλεια, την αλληλεγγύη και την διεκδίκηση .
Σημαία μας σ’ αυτή τη μάχη είναι το έργο και τα επιτεύγματά μας στα τρεισήμισι χρόνια που διαχειριστήκαμε τα κοινά, η εμπειρία, η γνώση, η τόλμη, στοιχεία που στην κρίσιμη πενταετία κρίνονται αναγκαία και εγγυώνται την συνέχεια και προοπτική του δήμου στο άλμα προς την ανάπτυξη που είναι το μεγάλο στοίχημα από την επιτυχία του οποίου εξαρτάται η οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση του τόπου μας, Το ίδιο του το μέλλον .
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη, δεσμευόμενοι να διαμορφώσουμε και να υλοποιήσουμε, μαζί με όλους σας, όλους τους πολίτες που ονειρεύονται και ανησυχούν, ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα με άξονες τη δημοκρατία, τον κοινωνικό έλεγχο, την προτεραιότητα στις ανάγκες των πολλών, την ενίσχυση της κοινωνικής μέριμνας, την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, την προστασία του περιβάλλοντος, την ποιότητα ζωής, τη διαφάνεια στη διαχείριση, την ολοκληρωμένη και βιώσιμη τοπική ανάπτυξη .
Σε αυτό το σημείο θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω δημόσια όλο το δημοτικό συμβούλιο, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, τα στελέχη τα οποία σήμερα δεν είναι μαζί μας για τους δικούς τους λόγους και τους οποίους εύχομαι να συνεχίζουν να προσφέρουν στον Δήμο, όλους τους παλαιούς δημάρχους για την αμέριστη βοήθεια που μας προσέφεραν καθώς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ηλεκτρονικά και έντυπα) για την μεγάλη συνεισφορά με τον χρόνο που μας αφιέρωσαν για την ενημέρωση των δημοτών καθώς και για την κριτική που μας ασκήθηκε η οποία ήταν πάρα πολύ χρήσιμη.
Και τώρα θα σας ανακοινώσω μερικά από τα στελέχη που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο μας.
Η επιλογή έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια και όχι με τις ψήφους που κουβαλάνε.
Εκφράζουν όλα τα κοινωνικά στρώματα τα οποία μπορούν άξια να τα εκπροσωπήσουν.
Είναι ένα εκρηκτικό μείγμα από εμπειρία και γνώση, από ενθουσιασμό και όρεξη για προσφορά, η οποία είναι ανιδιοτελής.

Όλοι μαζί για την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο αύριο, ΤΩΡΑ !!!
Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για την παρουσία σας και την εμπιστοσύνη σας ανανεώνοντας τις σχέσεις βαθιάς εκτίμησης και συνεργασίας .
Όλοι μαζί με δύναμη, με ενότητα, με αρχές, με αποφασιστικότητα γιατί εμείς έχουμε την πρόταση, την δύναμη και την τόλμη να εξασφαλίσουμε την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ !!!
Ζητούμε την ανανέωση της εντολής σας
Η απόφαση είναι δική σας
Σας σεβόμαστε αλλά και σας εμπιστευόμαστε
Καλό αγώνα για την συνέχεια ενός πιο Α Ν Θ Ρ Ω Π Ι Ν Ο Υ Δήμου.
Και με την νίκη

Σας ευχαριστώ πολύ για την αποψινή παρουσία σας.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας