Διαβεβαιώσεις Ταμήλου για μη απολύσεις συβασιούχων στον Δ. Τρικκαίων Reviewed by Momizat on . Τη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχουν μη νόμιμες συμβάσεις αορίστου χρόνου στον παλιό Δήμο Τρικκαίων, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Ταμήλος. Αυτό το έκανε, Τη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχουν μη νόμιμες συμβάσεις αορίστου χρόνου στον παλιό Δήμο Τρικκαίων, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Ταμήλος. Αυτό το έκανε, Rating: 0

Διαβεβαιώσεις Ταμήλου για μη απολύσεις συβασιούχων στον Δ. Τρικκαίων

Διαβεβαιώσεις Ταμήλου για μη απολύσεις συβασιούχων στον Δ. Τρικκαίων

Τη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχουν μη νόμιμες συμβάσεις αορίστου χρόνου στον παλιό Δήμο Τρικκαίων, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Ταμήλος. Αυτό το έκανε, επειδή, με τις ρυθμίσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα γίνει έλεγχος σε όσους μετέτρεψαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, με το περίφημο «ΠΔ Παυλόπουλου». Και το έκανε, επίσης, με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για κλείσιμο της ΔΕΚΑ και μεταφορά των εργαζομένων στον Δήμο. Οπότε, άρχισαν οι ανησυχίες, τι θα συμβεί σε πιθανότητα να τεθούν σε διαθεσιμότητα, δημοτικοί υπάλληλοι. Φυσικά, ουδείς υπερασπίζεται ότι ένας που προσλήφθηκε με μη νόμιμα στοιχεία, δικαιούται να παραμένει στη θέση του. Από την άλλη, όμως, εκτός από την αδηφάγα τακτική του «διαίρει και βασίλευε» («να απολυθεί κι αυτός, αφού απολύθηκα εγώ»), υπάρχει και η αγωνία, μήπως ανοίξει η Κερκόπορτα για νέες διαθεσιμότητες, με αφορμή, απλώς, του μη νόμιμους.
Θανάσης Μιχαλάκης

 

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή:

 

O βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μιχάλης Ταμήλος στην τοποθέτηση στη Βουλή επί της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Διοικητικές απλουστεύσεις – Καταργήσεις, συγχωνεύσεις νομικών προσώπων και υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων π.δ. 318/1992 (Α΄ 161) και λοιπές ρυθμίσεις», αναφέρθηκε στον έλεγχο νομιμότητας που πρόκειται να γίνει στους φακέλους των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ταμήλος στην τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής ανέφερε : «Σε ό,τι αφορά το άρθρο 43, κύριε Υπουργέ, ασφαλώς κανένας δεν θέλει από εμάς να υπάρχουν άνθρωποι που με πλαστά δικαιολογητικά παραμένουν ή εξασφάλισαν μία θέση στο δημόσιο. Μας ενδιαφέρει, λοιπόν, η ουσία και δεν θεωρώ ότι πρέπει να είναι μία πλάγια μέθοδος απομάκρυνσης υπαλλήλου, καθώς όσοι με το νόμο Παυλόπουλου υπέστησαν τη διαδικασία αξιολόγησης των πιστοποιητικών που είχαν πάρει, της προϋπηρεσίας που αποδείχθηκε με βάση τις καταστάσεις που είχαν στο ΙΚΑ και όλες αυτές τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, δεν πρέπει να μπουν στον πειρασμό ότι μπορεί να απολυθούν άνευ λόγου.

Είμαστε, λοιπόν, όλοι υπέρ του επανελέγχου των διαδικασιών που εφαρμόστηκαν από τους φορείς του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης, όμως θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλη η διαδικασία θα είναι αντικειμενική, τα κριτήρια που θα θεσπιστούν με την απόφασή σας θα αξιολογούν τα πραγματικά περιστατικά, για να μην μετατρέψουμε τη διαδικασία ελέγχου σε κυνήγι μαγισσών.»

Ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Ταμήλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι στον παλιό Δήμο Τρικκαίων η διαδικασία μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, έγινε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα στα πλαίσια των διατάξεων του Π.Δ. 164/2004. Επομένως, οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δήμου Τρικκαίων δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα στα πλαίσια του ελέγχου νομιμότητας των υπηρεσιακών των φακέλων, από τους Ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 43 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή