Διαγράφεται από τις λίστες ανέργων όποιος δεν δεχθεί τα πεντάμηνα! Reviewed by Momizat on . Είσαι άνεργος και πίστεψες ότι με τα πεντάμηνα θα λύσεις το πρόβλημά σου; Καλώς. Αρνήθηκες, όμως, τη θέση, για πλήθος λόγων; Κακώς. Διότι αυτομάτως δεν θα είσαι Είσαι άνεργος και πίστεψες ότι με τα πεντάμηνα θα λύσεις το πρόβλημά σου; Καλώς. Αρνήθηκες, όμως, τη θέση, για πλήθος λόγων; Κακώς. Διότι αυτομάτως δεν θα είσαι Rating: 0

Διαγράφεται από τις λίστες ανέργων όποιος δεν δεχθεί τα πεντάμηνα!

Διαγράφεται από τις λίστες ανέργων όποιος δεν δεχθεί τα πεντάμηνα!

Είσαι άνεργος και πίστεψες ότι με τα πεντάμηνα θα λύσεις το πρόβλημά σου; Καλώς. Αρνήθηκες, όμως, τη θέση, για πλήθος λόγων; Κακώς.
Διότι αυτομάτως δεν θα είσαι άνεργος! Ετσι αποφάσισε ο ΟΑΕΔ, ο πρόεδρος του οποίου με εγκύκλιο ορίζει ότι, όποιος αρνείται τη θέση, διαγράφεται από τους πίνακες ανέργων!
Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο με αριθμό πρωτοκόλλου 106097/13.12.2013 και θέμα «Οδηγός Εφαρμογής των διαδικασιών υποδείξεων, αντικαταστάσεων, προσλήψεων και καταβολής της επιχορήγησης, σε συνέχεια των αναρτήσεων των Οριστικών Πινάκων Κατάταξης Ανέργων, στο πλαίσιο των Δημοσίων Προσκλήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Επιβλέποντες Φορείς», που εκδόθηκε την παραπάνω ημερομηνία (πριν 5 μέρες), ορίζεται στην παράγραφο 2:

«Σε περίπτωση που οι υποδειχθέντες άνεργοι δεν αποδέχονται τη θέση εργασίας για την οποία υπέβαλαν αίτηση, διαγράφονται οριστικά από τον ισχύοντα Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και το μητρώο εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ.
Εάν ωφελούμενοι δεν ανταποκριθούν στις ανωτέρω προσκλήσεις εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας, τα αρμόδια ΚΠΑ2 προχωρούν, με σχετική αναφορά στους χρόνους μη εμφάνισης ή επιστροφής έγγραφης πρόσκλησης ως αζήτητης, ή μη αποδοχής της υπόδειξης, στη διαγραφή τους από τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης και στη διαγραφή του από τη μητρώο εγγεγραμμένων ανέργων του Οργανισμού υπόδειξη του επιλαχόντα.
Η Υπηρεσία (ΚΠΑ2) προβαίνει στις αναφερόμενες ενέργειες, αφού προηγουμένως διασταυρώσει, για κάθε περίπτωση, τους λόγους της μη αποδοχής της πρόσληψης ή της μη ανταπόκρισης στις προσκλήσεις.
Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που προκύψει ότι η άρνηση της τοποθέτησης στηρίζεται σε λόγους που δεν οφείλονται στο πρόσωπο του ωφελουμένου αλλά στον Επιβλέποντα Φορέα, ο ωφελούμενος δεν διαγράφεται από το μητρώο των εγγεγραμμένων ανέργων, ενώ η θέση παραμένει κενή»
.
Είναι προφανές και πρωτοφανές: Ή θα πάτε στα πεντάμηνα, με μισθό 490 ή 400 ευρώ ή αντίο σας. Δεν έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την τόσο πλούσια σε απολαβές θέση, να θεωρήσετε ότι κάνατε λάθος, να έχετε βρει άλλη δουλειά, με περισσότερα χρήματα (λέμε τώρα), να πιστέψετε ότι σας αξίζει κάτι καλύτερο. Μπορεί, φυσικά, να επικαλεστούν μια λογική, που θα λέει ότι, «εμείς σας βρήκαμε θέση, εσείς δεν τη θέλετε, άρα, όπως στο εξωτερικό, διαγράφεστε». Όμως, στο εξωτερικό γίνεται εξατομικευμένη προσφορά θέσεων, το επίδομα ανεργίας είναι… κανονικό, δουλειές υπάρχουν και, γενικότερα, υπάρχει κανονική άσκηση πολιτικής εύρεσης εργασίας, και όχι μπαλώματα, με πεντάμηνα και voucher και γενικώς, λύσεις εντελώς προσωρινές, ίσα ίσα για να λένε ότι μερικοί κουτσοδουλεύουν σε αυτή τη χώρα…

Είναι μια απαράδεκτη πολιτική.

Θανάσης Μιχαλάκης

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή