"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.2 C
Trikala

Διαγραφές αλλά και εγκατάλειψη του επαγγέλματος από πολλούς επιστήμονες και στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με την αρχή της οικονομικής κρίσης, οι αυτοαπασχολούμενοι επιστημονικοί κλάδοι, δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα.
Μεταξύ αυτών και πολλοί νέοι κυρίως δικηγόροι, οι οποίοι μάλιστα, αναγκάστηκαν να αλλάξουν επάγγελμα.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Δημήτρης Κοντογιάννης, πολλοί ήταν εκείνοι που αναγκάστηκαν να αφήσουν στην άκρη τα όνειρά τους για επαγγελματική καταξίωση μέσω της δικηγορίας, αλλάζοντας επαγγελματική ιδιότητα σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν. Επίσης, αρκετοί, ήταν εκείνοι που διαγράφηκαν από μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις υποχρεώσεις τους, χάνοντας το δικαίωμα να ασκήσουν το επάγγελμα.
Για το λόγο αυτό, η συζήτηση σε ότι αφορά στην επιδότηση ανεργίας, είναι κομβική για τον κλάδο. Όπως τονίζει ο κ. Κοντογιάννης, «Προβλέπεται από τις εισφορές μας, και ένα ποσό για το λόγο αυτό. Εδώ και χρόνια πληρώνουμε, όμως τα χρήματα αυτά, δεν ήταν ανταποδοτικά μέχρι σήμερα με σκοπό τη στήριξη των ανέργων συναδέλφων μας».
Την καταβολή από τον ΟΑΕΔ επιδόματος ανεργίας 360 ευρώ το μήνα προς τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, με νέους όρους και προϋποθέσεις, θα προβλέπει σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει το υπουργείο Εργασίας, με εκκρεμείς εργασιακές, αλλά και ασφαλιστικές διατάξεις, εν όψει της τρίτης αξιολόγησης.
Ωστόσο, όπως αναφέρει και ο πρόεδρος, οι εγγυήσεις σε προφορικό επίπεδο έχουν δοθεί και κατά το παρελθόν χωρίς ωστόσο να γίνουν πράξη, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά, θα υπάρξει επιτέλους σχετική θεσμοθέτηση. Θυμίζουμε ότι οι ασφαλισμένοι στα πρώην ταμεία ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ κατέβαλαν από το 2011 εισφορά υπέρ ανεργίας, ύψους 10 ευρώ το μήνα (120 ευρώ ετησίως), οι όροι και οι προϋποθέσεις που προβλέπονται για την χορήγησή του σε όσους διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, καθιστούσαν στην πράξη ανενεργή την διάταξη.

ΕΡΕΥΝΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης