Διακομματικό «όχι» στην υποψηφιότητα Πολύδωρα Reviewed by Momizat on . ΝΔ: Δεν πληροί τις προϋποθέσεις γιατί στήριξε το νόμο Παππά - Ποτάμι: Είναι ένα πρόσωπο από το βαθύ παρελθόν της Ελλάδας της χρεοκοπίας - ΠΑΣΟΚ: Δεν θα ψηφίσουμ ΝΔ: Δεν πληροί τις προϋποθέσεις γιατί στήριξε το νόμο Παππά - Ποτάμι: Είναι ένα πρόσωπο από το βαθύ παρελθόν της Ελλάδας της χρεοκοπίας - ΠΑΣΟΚ: Δεν θα ψηφίσουμ Rating: 0

Διακομματικό «όχι» στην υποψηφιότητα Πολύδωρα

Διακομματικό «όχι» στην υποψηφιότητα Πολύδωρα

ΝΔ: Δεν πληροί τις προϋποθέσεις γιατί στήριξε το νόμο Παππά – Ποτάμι: Είναι ένα πρόσωπο από το βαθύ παρελθόν της Ελλάδας της χρεοκοπίας – ΠΑΣΟΚ: Δεν θα ψηφίσουμε τον «υπουργό της ζαρντινιέρας»

Σε αδιέξοδο φαίνεται ότι οδηγείται και η τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκρότηση του ΕΣΡ καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης δηλώνουν την αντίθεσή τους με το πρόσωπο του πρώην βουλευτή της ΝΔ επαναλαμβάνοντας επίσης ότι αυτό που προέχει είναι να επιστρέψουν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ που προβλέπει το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι για την επιλογή του νέου προέδρου του ΕΣΡ απαιτείται πλειοψηφία των 4/5 στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Με την αρνητική στάση που κρατούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με ανακοινώσεις τους λίγο μετά την αποκάλυψη της πρότασης Πολύδωρα αυτός ο αριθμός δεν φαίνεται ότι μπορεί να προκύψει ούτε στη συνεδρίαση της διάσκεψης που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας.

ΝΔ: Δεν πληροί τις προϋποθέσεις

Η Νέα Δημοκρατία που είχε δείξει τις προθέσεις της και πριν την επίσημη ανακοίνωση της πρότασης Πολύδωρα κάνοντας λόγο για επικοινωνιακά τεχνάσματα, με νεώτερη ανακοίνωσή της κάνει λόγο για μια κυβέρνηση «εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε» και αναφέρει: «Όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί».

Κύκλοι της ΝΔ εξηγώντας, μάλιστα, τη στάση τους απέναντι στο πρόσωπο του πρώην βουλευτή και υπουργού εξηγούσαν ότι αυτό προκύπτει αφενός γιατί από την αρχή είχε στηρίξει το νόμο Παππα και αφετέρου είχε προτείνει την «αδιανόητη» συνεργασία της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το ΕΣΡ, αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον κ. Παππά.

Απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

Η στελέχωση του ΕΣΡ με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί».

Ποτάμι: Είναι πρόσωπο από το παρελθόν της Ελλάδας της χρεοκοπίας

Αρνητική ήταν η στάση και του Ποταμιού που χαρακτηρίζει τον Βύρωνα Πολύδωρα ως πρόσωπο του βαθύ παρελθόντος «της Ελλάδας της χρεοκοπίας».

«To Ποτάμι δεν παίζει με τους θεσμούς και δεν πρόκειται να συναινέσει στον ευτελισμό των ανεξάρτητων αρχών. Δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο του ΕΣΡ ένα πρόσωπο από το βαθύ παρελθόν της Ελλάδας της χρεοκοπίας… Δεν πρόκειται να γίνει συνεργός στον κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση» αναφέρει η πρώτη απάντηση της Σεβαστουπόλεως.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αναρτήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη στο Twitter στις οποίες αφενός υποστηρίζει ότι με την επιλογή Πολύδωρα η χώρα πάει «60 χρόνια πίσω» και αφετέρου σχολιάζει ότι «όταν ξεκινάς με Καμμένο είναι λογικό να τελειώνεις με Πολύδωρα. Η ελπίδα…το ‘βαλε στα πόδια».

«Όχι» και από το ΠΑΣΟΚ


Αρνητική είναι και η στάση του ΠΑΣΟΚ προς το πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα. Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του εξέφρασε την αντίθεσή του στην πρόταση της κυβέρνησης:

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη παραμένει σταθερή στην θέση της, ότι θα συμβάλλει θετικά στην συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ώστε να υπάρξει σωστή ρύθμιση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την ανεξάρτητη αρχή -και ιδιαίτερα αυτό του Προέδρου- επιβάλλεται να πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις ώστε και συμβολικά και  ουσιαστικά να μπορούν να αναταποκριθούν στις αυξημένες ευθύνες αλά και να συγκεντρώνουν  την ευρύτερη αποδοχή. Αυτό εξάλλου είναι και το πνεύμα του Συνταγματικού νομοθέτη όπως αποτυπώθηκε ρητά στις διατάξεις του Συντάγματος, που προβλέπουν την αποδοχή των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Ο προτεινόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος Πρόεδρος κ Βυρων Πολυδωρας δεν ικανοποιεί  τα κριτήρια που έχουμε θέσει. Η πρόταση του εξυπηρετεί απλά τα γνωστά πολιτικά παιχνίδια των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με την συντηρητική παράταξη, με αντάλλαγμα την πολιτική ασυλία της καταστροφικης -για τη χώρα- περιόδου 2004/2009. Εξυπακούεται οτι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει τον “Υπουργό της ζαρντινιέρας”. Αυτόν που είχε προτείνει τη συνεργασία του πολιτικού του χώρου, με την Χρυσή Αυγή. Περιμένουμε πραγματικά συναινετικές προτάσεις ώστε να συγκροτηθεί αξιόπιστο και αποδεκτό ΕΣΡ».

Ενδεικτική ήταν και η αντίδραση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολίασε με δηκτικό τρόπο την ανακοίνωση αυτή με μια φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στην οποία απεικονίζεται ο Βύρων Πολύδωρας με τον Νίκο Νικολόπουλο, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον Χρήστο Ζώη.

«Μεγάλη ξεφτίλα η πρόταση Βύρων Πολύδερα για το ΕΣΡ απο τον ΣΥΡΙΖΑ!Πόσο δεξιά ρε σύντροφοι του Καμμένου!» έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή