"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.7 C
Trikala

Διακρατική συνεργασία «SMART WATER» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Διακρατική συνεργασία «SMARTWATER» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

 

 

Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου

 

 

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου διακρατικής συνεργασίας «SMARTWATER – SimpleManagementofRisksThroughaWebAccessibleToolforEuropean Regions» που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα “Ανθρωπιστική Βοήθεια και Πολιτική Προστασία (ECHO)” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει ως εταίρος, διοργανώνεται ενημερωτική εκπαιδευτική συνάντηση την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Το έργο SMART WATER στοχεύει στην ανάπτυξη ενός εργαλείου υποστήριξης λήψης αποφάσεων, το οποίο θα είναι επεκτάσιμο και διαλειτουργικό με τα υπάρχοντα και μελλοντικά εξωτερικά συστήματα. Η εν λόγω Κοινοτική Πρωτοβουλία παρέχει ένα εργαλείο παρακολούθησης και πρόβλεψης σε πραγματικό χρόνο, σε οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των πλημμυρών, δηλαδή: Αρχές Πολιτικής Προστασίας (τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο), Περιφερειακές Αρχές που σχετίζονται με την διαχείριση των υδάτινων πόρων, Μετεωρολογικά Γραφεία, Στελέχη της Δ/νσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθώς και Δήμους. Αυτό θα είναι δυνατό χάρη στο έξυπνο WEB GIS, σύστημα το οποίο θα είναι διαχειρίσιμο από όλους τους εμπλεκόμενους  φορείς και από στελέχη με διαφορετικό επιστημονικό υπόβαθρο και επίπεδα πρόσβασης μέσω ιεράρχησης της εμπλοκής του κάθε τελικού χρήστη.

 

Στον τελικό χρήστη θα παρέχονται μέσα από μια ολοκληρωμένη εικόνα περιστατικών του παρελθόντος και της δημιουργίας πιθανών σεναρίων, τόσο οι τρέχουσες όσο και οι προβλεπόμενες συνθήκες. Προκειμένου να προωθηθεί η χρήση και η διάδοση της SMART WATER εφαρμογής, το σύστημα θα είναι συμβατό με πολλά συμπληρωματικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται ήδη, διευκολύνοντας την ευελιξία χρήσης και την προσαρμογή στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε οργανισμού – χρήστη.

 

Της συνάντησης θα ακολουθήσει παρουσίαση του «Εργαλείου Διαχείρισης Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS) για την Αντιμετώπιση Πλημμυρών», από εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Εργαστηρίου Βελτιστοποίησης Συστημάτων του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.

 

Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων στην Πολιτική Προστασία για το έργο SMARTWATER, η επίδειξη της εφαρμογής σε επίπεδο εκπαίδευσης και η συζήτηση για την, πέραν του έργου, αξιοποίηση της.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης