Διαμάχη , επίρριψη ευθυνών και σύγκρουση …. μεταξύ Παπαστεργίου – Αγοραστού για τις Κοινωνικές Δομές Reviewed by Momizat on . Έντονη είναι η αντιπαράθεση για το θέμα των κοινωνικών δομών ανάμεσα στο Δήμο Τρικκαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Από τον Δήμο Τρικκαίων κατηγορούν τον Περι Έντονη είναι η αντιπαράθεση για το θέμα των κοινωνικών δομών ανάμεσα στο Δήμο Τρικκαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Από τον Δήμο Τρικκαίων κατηγορούν τον Περι Rating: 0

Διαμάχη , επίρριψη ευθυνών και σύγκρουση …. μεταξύ Παπαστεργίου – Αγοραστού για τις Κοινωνικές Δομές

Διαμάχη , επίρριψη ευθυνών και σύγκρουση …. μεταξύ Παπαστεργίου – Αγοραστού για τις Κοινωνικές Δομές

Έντονη είναι η αντιπαράθεση για το θέμα των κοινωνικών δομών ανάμεσα στο Δήμο Τρικκαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

η εικόνα προφίλ του Kostas Agorastos

Από τον Δήμο Τρικκαίων κατηγορούν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ότι  «μπλόκαρε» τα χρήματα για τις Κοινωνικές Δομές ενώ με δηλώσεις του ο κ Αγοραστός στην ΕΡΑ Θεσσαλίας πέρασε στην αντεπίθεση και τόνισε  «Αποκλείεται να είπαν αυτά τα πράγματα» δεν το πιστεύω. Αλλά αν τα είπαν επιστρέφω τη δυσαρέσκεια. Εξάλλου αυτοί καθυστέρησαν επιδεικτικά να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη λειτουργία των δομών. Αυτοί καθυστερούν μονίμως να κάνουν ενέργειες για να αποδεσμεύσω τα χρήματα για διάφορα έργα. 

η εικόνα προφίλ του Dimitris Papastergiou

Από την άλλη πλευρά σε απάντησή του ο Δήμος Τρικκαίων  προτείνει στον Κώστα Αγοραστό «να ασχοληθεί με τα οίκου του»  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ 


«Γνωρίζουμε ότι οι Κοινωνικές Δομές δεν είναι ένα ευχάριστο – «πιασάρικο» θέμα και ότι δεν προσφέρονται για ωραίες φωτογραφίες. Ομως για τον Δήμο Τρικκαίων αποτελούν πρώτη προτεραιότητα. Γι’ αυτό άλλωστε, από το 2014 λειτούργησε – μόνος αυτός σε επίπεδο Θεσσαλίας – εκτός από τα συσσίτια, το παντοπωλεία και τα λοιπές Δομές, και τη Δομή φιλοξενίας αστέγων σε συνεργασία με τη «Συνειρμός» αμκε.
Επειδή οι δημόσιες αντιπαραθέσεις δεν βοηθούν, κάποιες τελευταίες παρατηρήσεις σε σχέση με ατυχείς, ψευδείς δηλώσεις και διαρροές…


1.    31/08/2015. Το Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίνει την 1η φάση της ΠΕΣΚΕ (Περιφερειακή Στρατηγική Κοινωνικής Ένταξης) πάνω στην οποία ΔΟΜΗΘΗΚΕ το ΠΕΠ. Εκεί (σελ. 109, 110, 111, 122, 135, 136, 168, 169, 170, 176, 177 κ.α.) αναφέρονται αναλυτικά, τόσο το σύνολο των κοινωνικών δομών στη Θεσσαλία, όσο και στοιχεία λειτουργίας τους.
2.    31/08/2015. Το Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίνει παράλληλα τη 2η φάση του Αναλυτικού Σχεδίου Δράσης όπου αποτυπώνονται (σελίδες 123, 134, 136, κ.λπ.) οι Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας που θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν και να ενισχυθούν χρηματοδοτικά. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ξεκάθαρα η δημιουργία ενός Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων καθώς και ενός Υπνωτηρίου στα Τρίκαλα. Επίσης, για τις περισσότερες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού καταγράφεται ως αναγκαιότητα στήριξης και λειτουργίας των δομών βασικών αγαθών (Συσσίτιο, φαρμακείο, παντοπωλείο).
3.    21/06/2016. Με γραπτό υπόμνημα και προσωπικώς, ενημερώνεται ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων για την αναγκαιότητα άμεσης ενεργοποίησης των πόρων από το ΠΕΠ Θεσσαλίας και την ΠΕΣΚΕ, για τη συνέχιση της λειτουργίας των υφιστάμενων δομών. Επίσης ενημερώνεται για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας Γραφείου Διαμεσολάβησης Προσφύγων, καθώς και για τη μετατροπή του Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, σε Ξενώνα Μεταβατικής Φιλοξενίας.
4.    12/07/2016. Άμεση αντίδραση του Δήμου Τρικκαίων μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής διαβούλευσης, για το ότι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ Θεσσαλίας, δεν συμπεριέλαβε την πρόβλεψη για ίδρυση Παραρτήματος Προσφύγων/Μεταναστών στην πρόσκληση για τα Κέντρα Κοινότητας, στα οποία ενσωματώνονται το Γραφείο Διαμεσολάβησης και το Ιατρο-Κοινωνικό Κέντρο ΡΟΜΑ.
5.    29/08/2016. Επίσημη επιστολή από τον Δήμο Τρικκαίων προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων, και τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας & Πρόνοιας, κ. Καλομπάτσιο και Αναγνωστόπουλο αντίστοιχα, για την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας των κοινωνικών δομών – με συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία.
6.    14/10/2016. Μόλις δύο εβδομάδες πριν την λήξη χρηματοδότησης των προγραμμάτων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, εκδίδει πρόσκληση για τη χρηματοδότηση ΜΟΝΟ του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του (κατά κοινή ομολογία, πλέον ελάχιστα χρήσιμου) Κοινωνικού Φαρμακείου.
Δεσμευόμαστε πως την 01/11/2016 οι Δομές θα παραμείνουν ανοιχτές με τη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων, της τοπικής κοινωνίας και φορέων και καλούμε τον κ. Αγοραστό να τις επισκεφθεί και να αντιληφθεί -έστω και κατόπιν εορτής- την τεράστια συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της φτώχειας. Εικόνα που μέχρι σήμερα μάλλον δεν είχε, με αποτέλεσμα να θέτει άλλες προτεραιότητες.
Προτεραιότητες που ήταν -πάντως- αυτονόητες για ΟΛΕΣ τις άλλες Περιφέρειες της χώρας που ενέταξαν αντίστοιχες Δομές στον σχεδιασμό τους.
Προφανώς αφήνουμε ασχολίαστες τις τελείως ατυχείς δηλώσεις του αγαπητού -κατά τα άλλα- Περιφερειάρχη σε τοπικά ΜΜΕ, για τον τρόπο διοίκησης του Δήμου Τρικκαίων και του προτείνουμε να ασχοληθεί με τα του «οίκου του»».

Σχόλια (1)

 • Ποντιος Πιλατος

  Είχε ένα Βούδα η ΝΔ τον πρώην Πρωθυπουργό τώρα έχει και τον Αντιπεριφερειαρχη Τρικάλων!
  Θα πάρει θέση;
  Ο δεξιός εμφύλιος αναψε για τα καλά με παραπλευρες απώλειες τις φτωχές λαϊκές μαζες, που έχουν ανάγκη για την επιβίωση τους την στήριξη από τις κοινωνικές δομές.
  Όταν μαλωνουν τα βουβαλια …την πληρώνουν οι βατραχοι!!!

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή