Διαμάχη Ταμήλου – ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Οι αριθμοί, ως γνωστόν, λένε όποια αλήθεια θέλει κανείς. Μπορεί, για παράδειγμα, να πει κανείς (παραλλάσσοντας το παλιό ανέκδοτο): «Ο Χ. ήρθε τρίτος στον αγώνα Οι αριθμοί, ως γνωστόν, λένε όποια αλήθεια θέλει κανείς. Μπορεί, για παράδειγμα, να πει κανείς (παραλλάσσοντας το παλιό ανέκδοτο): «Ο Χ. ήρθε τρίτος στον αγώνα Rating: 0

Διαμάχη Ταμήλου – ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία στα Τρίκαλα

Διαμάχη Ταμήλου – ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία στα Τρίκαλα

Οι αριθμοί, ως γνωστόν, λένε όποια αλήθεια θέλει κανείς. Μπορεί, για παράδειγμα, να πει κανείς (παραλλάσσοντας το παλιό ανέκδοτο): «Ο Χ. ήρθε τρίτος στον αγώνα 100 μέτρων. Μεγάλο επίτευγμα!». Αν όμως ο αγώνας ήταν μεταξύ τριών, ο αντίπαλος θα πει: «τελευταίος και καταϊδρωμένος ο Χ!»….

Ετσι και στην περίπτωση της ανεργίας στη χώρα μας και δη στα Τρίκαλα. Κάθε μήνα, μόλις ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του συστήματος «Εργάνη», που μετρά τα της εργασιακής κινητικότητας στον ιδιωτικό τομέα, ο Μ. Ταμήλος εκδίδει ανακοίνωση, στη οποία επιχαίρει για σταθερή μείωση της ανεργίας. Ετσι και αυτή τη φορά. Μόνο που πλέον, του απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, αναλύοντας τα στοιχεία και αποδεικνύοντας ότι μάλλον «τελευταίος και καταϊδρωμένος» ήταν ο αριθμός των εργαζομένων στον νομό μας. Διότι οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια. Λένε όσα θέλεις εσύ να σου πουν. Διαβάστε προσεκτικά τις δύο ανακοινώσεις και ειδικά εκείνο το σημείο που αναφέρεται στα πεντάμηνα ή στη μετατροπή συμβάσεων. Συν τοις άλλους, όλοι εδώ ζούμε και ξέρουμε πολύ καλά, αν υπάρχει ή όχι ανεργία…
Θανάσης Μιχαλάκης

 

Η ανακοίνωση Ταμήλου

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση για τον Δεκέμβριο του 2013, προκύπτει ότι αναγγέλθηκαν 1329 νέες προσλήψεις ενώ αποχώρησαν  587 άτομα.

Τούτο σημαίνει ότι 742 εργαζόμενοι επανήλθαν στην εργασία τους.

Συνολικά το 2014 στον Νομό Τρικάλων έγιναν 2.476 περισσότερες προσλήψεις από τις αποχωρήσεις.

Ειδικότερα σε όλη την χρονιά αναγγέλθηκαν 7.478 προσλήψεις και αποχώρησαν 5.002 εργαζόμενοι.

Αυτό αποδεικνύει την σταδιακή μείωση της ανεργίας στην χώρα μας και στον Νομό μας.

Επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη που κάναμε το καλοκαίρι για την αλλαγή προς το καλύτερο της οικονομίας του Νομού Τρικάλων.

Τότε κάποιοι που  ειρωνεύτηκαν, σήμερα πρέπει να παραδεχθούν την αλήθεια.

 

Μιχάλης Ταμήλος

Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Τρικάλων.

 

 

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

Οι θριαμβολογίες της Νέας Δημοκρατίας για «μείωση της ανεργίας στα Τρίκαλα» δεν μπορούν να σκεπάσουν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας.

 

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, αλλά και κυβερνητικών βουλευτών του νομού μας, περί «μείωσης της ανεργίας και επιστροφής στην απασχόληση», θα ήταν χρήσιμο να υπενθυμίσουμε μερικά επίσημα στοιχεία. Στην Ελλάδα τον μήνα Σεπτέμβριο, με βάση τα πιο πρόσφατα στατιστικά δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.376.463 άτομα. Το 66% του αριθμού αυτού αφορά μακροχρόνια ανέργους, ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας είδε το γενικό ποσοστό ανεργίας της να αυξάνει κατά μισή ποσοστιαία μονάδα το 2013 και να ανέρχεται στο ιλιγγιώδες 26,3%. Ταυτόχρονα, ο ιδιωτικός τομέας και ιδιαίτερα το εμπόριο, σύμφωνα με το Ελληνικό Ινστιτούτου Εμπορίου συρρικνώθηκε πανελλαδικά από το 2008 μέχρι σήμερα κατά 38,1%.

Οι περίπου 700 αναγγελίες πρόσληψης, τις οποίες επικαλείται για τα Τρίκαλα η Νέα Δημοκρατία, δεν αποτυπώνουν με ακρίβεια την κατάσταση στην πόλη μας. Στο ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης του συστήματος «Εργάνη», για το επτάμηνο Μάρτιος – Οκτώβριος 2013, στα Τρίκαλα καταγράφηκαν 1177 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου καθώς και 960 λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ενώ οικιοθελώς αποχώρησαν από την εργασία τους 1591 άτομα. Από την άλλη, οι «αναγγελίες πρόσληψης», οι οποίες εμφανίζονται περισσότερες από τις αποχωρήσεις σχετίζονται αφενός με την αλλαγή των συμβάσεων εργασίας σε εκατοντάδες εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις τροποποιήθηκαν από αορίστου χρόνου, σε εκ περιτροπής εργασίας. Στις ίδιες αναγγελίες πρόσληψης περιλαμβάνονται και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας των 300 ευρώ, όπως και εκείνες των προγραμμάτων για πτυχιούχους ανέργους του ΟΑΕΔ των 400 ευρώ. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εμπαίζει τους περίπου 900.000 μακροχρόνια ανέργους, αποκλείοντας την συντριπτική τους πλειοψηφία από το ισχνό επίδομα, που με στόμφο η κυβέρνηση διαφήμιζε τις προηγούμενες εβδομάδες.

Οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης και οι τραγελαφικές ανακοινώσεις με τις οποίες αυτοσυγχαίρονται οι κυβερνητικοί βουλευτές, μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν στους τρικαλινούς συμπολίτες μας, που βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας και της φτώχειας. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και ουσιαστική τόνωση της αγοράς εργασίας αποτελούν πρώτες προτεραιότητες.

 

Ν.Ε. Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ

 

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή