"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Διαμαρτυρία αγροτών για την «φοροληστεία» σε βάρος τους

lafarm

Σχετικά άρθρα

oast
Σύσκεψη αγροτοκτηνοτρόφων πραγματοποιήθηκε από την ΟΑΣΤ σήμερα στο ξενοδοχείο Πανελλήνιο. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα οξυμμένα προβλήματα και αποφασίστηκαν διάφορες δράσεις όπως:

• Να κινητοποιηθεί υπόμνημα με αιτήματα προς το προεδρείο της βουλής – τα υπουργεία Αγροτική Ανάπτυξης και Οικονομίας , τα κοινοβουλευτικά κόμματα πλην Χ.Α
• Να πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εξορμήσεις και περιοδείες στα χωριά του νομού με κάλεσμα συμμετοχής των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων στο συλλαλητήριο των ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΟΓΕ-ΜΑΣ την Τετάρτη 10 Ιούνη στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 8 μ.μ
• Να γίνει άμεσα και πλήρης κάλυψη των ζημιών στο 100% από τον ΕΛΓΑ στα χωριά Ζηλευτή-Χρυσαυγή από την χαλαζόπτωση και το πλημμύρισμα των χωραφιών

Επίσης μετά την σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παράσταση στον έφορα Τρικάλων και παράδοση υπομνήματος για την άγρια φορολόγηση που ισχύει από φέτος για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους

agrotes

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν.Τρικάλων «η ΑΝΟΙΞΗ» προς :

– το Προεδρείο της Βουλής
– τα Υπουργεία Ανάπτυξης κ Οικονομίας
– τις Κ.Ο των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ- ΠΟΤΑΜΙ- ΚΚΕ- ΠΑΣΟΚ- ΑΝΕΛ

Η οικονομική κατάσταση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων του νομού μας είναι τραγική και πάει απ’το κακό στο χειρότερο. Ως βασικές αιτίες γι’αυτή την κατάσταση θεωρούμε, τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων όπου σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος παραγωγής στα αγροτικά μέσα και εφόδια από τη μια και από την άλλη η άγρια φορολογία που ισχύει από φέτος μαζί με τα χαράτσια ΕΝΦΙΑ και άλλα, μας οδηγούν στην φτώχεια και στην καταστροφή. Οι περικοπές που θα επιφέρει η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ 2015-2020 κατά 50% θα χειροτερέψουν ακόμα πιο πολύ την οικονομική μας κατάσταση και τις συνθήκες ζωής, στην ουσία καλούμαστε να ζήσουμε με μισό εισόδημα σε σχέση με πριν .

Ως ΟΑΣΤ ζητάμε:

• -Οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 30.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί. Να τροποποιηθεί ο νόμος και να καθοριστεί για φέτος έκπτωση φόρου μέχρι 3.000€ από το συνολικό ποσό του φόρου για κάθε αγροτοκτηνοτρόφο.

• -Να καταργηθούν το κράτημα βιβλίων για όσους έχουν τζίρο έως 40.000€ να μην ισχύσει η φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους η φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ και η προκαταβολή φόρου 27,5% .

• -Να μην ισχύσουν οι περικοπές της νέας ΚΑΠ που οδηγούν στη μείωση των ενισχύσεων κατά 50%-να καταργηθούν οι άμεσοι και έμμεσοι περιορισμοί που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ.

• -Να καταργηθούν τα χαράτσια στον ΕΝΦΙΑ ,ΕΛΓΑ και αλλού.

• -Να μη γίνεται παρακράτηση από τις εθνικές ενισχύσεις της επιστροφής του ΦΠΑ και πετρελαίου για χρέη σε ΕΛΓΑ-ΟΓΑ-ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ- Δήμους.

• Άμεση στήριξη των αγροτοκτηνοτρόφων με μέσα όπως:
o Άτοκα καλλιεργητικά δάνεια
o Αφορολόγητο πετρέλαιο
o Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%
o Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια

• -Να σταματήσουν οι διώξεις για χρέη στην εφορία, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις σπιτιών, χωραφιών αντικειμενικής αξίας 300.000€. Διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

• -Να μην επιβαρύνονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ και ότι άλλο σχετίζεται, όπως η νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων, η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων.
Άμεσα μέτρα για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους:
o Επιδότηση ζωοτροφών
o Αντιμετώπιση των ζωονόσων όπως ο καταρροϊκός πυρετός.
o Άμεσα να δοθεί το σύνολο της εξισωτικής αποζημίωσης σε όλους τους δικαιούχους με βάση τις βοσκήσιμες εκτάσεις του 2012 , η επιστροφή φόρου πετρελαίου 2013 , η επιστροφή ΦΠΑ 2014 και οι αποζημιώσεις – ενισχύσεις από το πρόγραμμα απονιτροποίησης .

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «η Άνοιξη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης