Διαμαρτυρία από το επιτυχημένο “δίκτυο χωρίς μεσάζοντες” Reviewed by Momizat on . Βρισκόμαστε στο απώγειο της προεκλογικής περιόδου και η κυβέρνηση προσπάθησε, όπως και τόσες άλλες φορές, να ‘’περάσει’’ νόμους  που αντίκειται στη λαϊκή βούλησ Βρισκόμαστε στο απώγειο της προεκλογικής περιόδου και η κυβέρνηση προσπάθησε, όπως και τόσες άλλες φορές, να ‘’περάσει’’ νόμους  που αντίκειται στη λαϊκή βούλησ Rating: 0

Διαμαρτυρία από το επιτυχημένο “δίκτυο χωρίς μεσάζοντες”

Διαμαρτυρία από το επιτυχημένο “δίκτυο χωρίς μεσάζοντες”

Βρισκόμαστε στο απώγειο της προεκλογικής περιόδου και η κυβέρνηση προσπάθησε, όπως και τόσες άλλες φορές, να ‘’περάσει’’ νόμους  που αντίκειται στη λαϊκή βούληση και το λαϊκό συμφέρον.

Το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο, που κατατέθηκε προς ψήφιση στη βουλή, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε παραγωγούς και μικροπωλητές, που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα, καταγγέλλοντας τη διάλυση των λαϊκών αγορών. Ωστόσο η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο και το κίνημα ‘’χωρίς μεσάζοντες’’ στο οποίο, κυριολεκτικά με δύο γραμμές στο νομοσχέδιο, επιχειρεί να βάλει οριστικό τέλος.

Ειδικότερα στο άρθρο 33, παράγραφος 2, του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο αναφέρεται: «Δεν επιτρέπεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου (σ.σ. σε αυτό εντάσσονται και οι δράσεις για διάθεση προϊόντων ‘’χωρίς μεσάζοντες’’) σε δήμους με πληθυσμό άνω των τριών χιλιάδων (3.000) κατοίκων».

Το κίνημα ‘’χωρίς μεσάζοντες’’, που τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε σε όλη τη χώρα, βάζοντας στην άκρη τους ενδιάμεσους και ενισχύοντας την απευθείας σχέση παραγωγού και καταναλωτή, έδωσε τη δυνατότητα στους καταναλωτές να προμηθευτούν ποιοτικά προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές. Η κυβέρνηση, σε μια εποχή που μιλάμε για στήριξη του πρωτογενή τομέα, αντί να πατάξει την αισχροκέρδεια και να περιορίσει τα κέρδη των ‘’μεσαζόντων’’ της αγοράς, φαίνεται ότι ανέλαβε την εξόντωση των λαϊκών αγορών και των κινημάτων, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των ντόπιων ολιγαρχών.

Οι πρωτοβουλίες πολιτών που στηρίζουν τα κινήματα ‘’χωρίς μεσάζοντες’’ και οι πολίτες που στηρίχτηκαν απ’ αυτά, οφείλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αντισταθούν. Να απαιτήσουν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και την έναρξη πραγματικής διαβούλευσης, διότι το δικαιούνται!  Πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το υπαίθριο εμπόριο, διότι μέσα απ’ αυτό εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των μικρών παραγωγών αλλά και των μικρών μεταποιητικών μονάδων, δίνοντας ταυτόχρονα στον καταναλωτή τη δυνατότητα προμήθειας ντόπιων, ποιοτικών και φθηνών προϊόντων.

Είναι ώρα να στείλουμε για άλλη μια φορά το μήνυμα της αντίστασης σ’ αυτό που βιώνουμε και της πίστης μας στις αξίες της αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή