Διαμαρτυρία για τον τρόπο εκλογών στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Reviewed by Momizat on . Συνάδελφοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου, το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη 29/5/2014, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προχωρήσει σε εκλο Συνάδελφοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου, το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη 29/5/2014, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προχωρήσει σε εκλο Rating: 0

Διαμαρτυρία για τον τρόπο εκλογών στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Διαμαρτυρία για τον τρόπο εκλογών στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Συνάδελφοι ιδιωτικοί υπάλληλοι,

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου, το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη 29/5/2014, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προχωρήσει σε εκλογές με fast-track διαδικασίες. Αποφάσισε να συγκαλέσει την ταχτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση μέσα σε δύο (2) μέρες για την Δευτέρα 1/6/2014!!!

Παραβιάζοντας το ίδιο το καταστατικό του σωματείου, το οποίο προβλέπει την μεσολάβηση συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος  ανάμεσα στην απόφαση του ΔΣ και την σύγκλιση της ΓΣ και το οποίο καταστατικό αποτελεί δεσμευτικό οδηγό για κάθε ενέργεια και απόφαση της Διοίκησης και παρά τις αντιρρήσεις μας οι οποίες είχαν να κάνουν με την τήρηση του καταστατικού και την ανάγκη να μεσολαβήσει ικανός χρόνος μέχρι την συνέλευση για να ειδοποιηθούν και να πάρουν μέρος οι συνάδελφοι, η πλειοψηφία προχώρησε ακάθεκτη στην βάναυση κακοποίηση του καταστατικού και στον εκφυλισμό των στοιχειωδών δημοκρατικών διαδικασιών του σωματείου.

Η παραβίαση του καταστατικού όμως δεν σταμάτησε εκεί:

  • αποφάσισαν την Γενική Συνέλευση χωρίς να καταθέσουν  στο Δ.Σ τον οικονομικό απολογισμό ως όφειλαν και χωρίς να γίνει έλεγχος στα οικονομικά του σωματείου
  • χωρίς να γίνει έλεγχος στο μητρώο μελών και τους οικονομικά ταχτοποιημένους
  • χωρίς να κατατεθεί κατάσταση των μελών των επιχειρησιακών σωματείων τα οποία έχουν ήδη ψηφίσει στα σωματεία τους για αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία και τα οποία στις προηγούμενες εκλογές είχαν διπλοψηφίσει

Την ευθύνη για την καταστρατήγηση του καταστατικού φέρει ακέραια η  πλειοψηφία της διοίκησης, δηλαδή το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Με ευθύνη τους άλλωστε το σωματείο βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης όλο το προηγούμενο διάστημα.

Συνάδελφοι ιδιωτικοί υπάλληλοι,

Σας καλούμε να καταδικάσετε με κάθε τρόπο αυτούς που καταστρατηγούν το καταστατικό του σωματείου και εκφυλίζουν τις διαδικασίες του. Αυτούς που έχουν ευθύνη για το γεγονός ότι το σωματείο δεν βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της πάλης για την προάσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Σας καλούμε ε να πάρετε μέρος στην Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 1/6/2014, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. 

Να απομονώσουμε τους διασπαστές και τους συμβιβασμένους οι οποίοι σοβαρή ευθύνη για τον εκφυλισμό του σωματείου και να αναδείξουμε στο νέο ΔΣ αγωνιστές που σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες του σωματείου και που έχουν μέτωπο απέναντι στην Τρόικα, στους καπιταλιστές, την κυβέρνησή και το κράτος τους και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς (ΕΕ-ΔΝΤ).

Να εκδημοκρατήσουμε το σωματείο και να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις που αφορούν στην υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή